دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 دی 1400 - 13:48
یادداشت/ پرویز کرمی؛

رسم قاسم؛ شهامت و کرامت

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق در یادداشتی به بزرگداشت مقام شهید سپهبد سلیمانی پرداخت.
کد خبر : 632236
کرمی



به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پرویز کرمی؛ دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق در یادداشتی در خصوص شهید سپهبد سلیمانی نوشت: «خون خوبان، خرمن لاله تاریخ را سیراب می کند. جان می‌بخشد و آباد می‌سازد. آرام می‌کند و نیرو می‌دهد. خون خوبان، ضامن استواری‌هاست. کفیل پایداری‌هاست. پشتوانه فرداهاست. پیشتیبان دستاوردهاست. خون قاسم سلیمانی، خون خوبان است. اما هنوز هم باورنکردنی است. دو سال از آن روز شوم گذشته اما نتوانسته‌ایم بپذیریم که سپهبد قاسم سلیمانی را شهید کرده‌اند. هر چند که آن شهید والامقام، دو سال است که به آرزوی‌اش رسیده، اما تصورش برای ما همچنان دشوار است.


این روزها که بیشتر به عملکرد و شیوه زندگی حاج قاسم، فکر می‌کنم به این سرمشق می‌رسم که او یک فرمانده خلاق بود و خلاقیت‌اش را شجاعت‌اش، وام گرفته بود. شجاعت در کار، هم نتیجه‌بخش است و هم تاثیرگذار و ماندگار. شجاعت‌اش سبب می‌شد که خلاقانه از بن بست‌ها و دشواری‌ها، گذر کند و بدخواهان و دشمنان را به حیرت وادارد.


شجاعت، شیوه شهیدان است؛ رفتار رستگاران است؛ مشی ماندگاران است. آنکه با تمام توان، خواسته‌اش را از مسیر خلاقیت، به نتیجه می‌رساند، رسم بزرگی را به جا می‌آورد. حاج قاسم ما نیز، رسم بزرگی را بلد بود. چنین بود که مردم‌اش را نیز بزرگ می‌خواست.


تجربه شخصی‌ام از رفتار و کردار آن شهید والامقام، این بود که به خانواده شهدا احترام ویژه‌ای می‌گذاشت و با تمام وجود، به آنان خدمت می‌کرد. او خوب می‌دانست که این خانواده‌های بزرگوار، سرمایه‌های کشورند، سرچشمه‌های رود خروشان شهامت و رشادت هستند و بدون توجه به آنان، خشکسالی و فقر به تاریخ ملت ما رخنه خواهد کرد. به همین خاطر بود که او دائما با این خانواده‌های عزیز، در ارتباط بود و به آنان خدمت می‌کرد.


در حقیقت، «شهامت و کرامت» دو بال پرواز ژنرال پرقدرت ما بود. شهامت ایستادن در بزرگ‌ترین بحران‌ها را داشت و به بازماندگان جانفشانان و شهیدان، نهایت کرامت و احترام را می‌گذاشت. همین دو راز ماندگاری شهید سلیمانی، برای یک عمر همه ما کفایت می‌کند. حالا اگر بخواهیم در هر کاری، موفق و سربلند باشیم و به سرمنزل مقصود، راحت‌تر و سریع برسیم، باید که از این دو راز زندگی و دو بال پرواز حاج قاسم، بهره بگیریم. در میدان جهاد، در میدان خدمت، در میدان مدیریت، در میدان تحصیل، در میدان پژوهش، در میدان صنعت، در میدان نخبگی، در میدان طلبگی، در میدان فناوری و در همه میدان‌ها، دلاوری و قدرشناسی، رمز عبور است و نقطه صعود.


یکی از مولفه‌های مهم امنیت ملی کشورها و برتری‌های اقتصادی و سیاسی در سطح بین‌الملل، اقتدار فناوری است. واقعیت این است که اقتدار در عرصه میدان و دیپلماسی بدون اقتدار فناوری، الکن و ناقص باقی می‌ماند. درس حاج قاسم در عرصه اقتدار، همین است؛ باید اضلاع مثلث اقتدار به کمال برسد تا ما بتوانیم با عزت و کرامت در عرصه‌های مختلف حاضر و ظاهر شویم و راستی و درستی‌مان را به اثبات برسانیم. توانمندی‌ها از فناوری‌های هسته‌ای گرفته تا استارت‌آپ‌های کوچک اما خلاق، جملگی در زمین اقتدار، تعریف می‌شود. همانگونه که شهید سلیمانی به کوچک‌ترین و جزءترین افراد لشگرش بها می‌داد و برایشان احترام ویژه‌ای قائل بود، در حوزه‌های علمی و فناوری هم، صاحب کوچک‌ترین ایده‌ها و فعالان خردترین کسب و کارها هم، اهمیت بالایی دارند و برای آنکه زیست‌بوم نوآوری و خلاق به عنوان یک نیرو اقتداربخش، به سرمنزل مقصود برسد، باید از کوچک و بزرگ، حمایت تمام قد کنیم. جوانان و صاحبان ایده‌ها و کسب و کارها و استارت‌آپ‌ها هم، با سرمشق گرفتن از شجاعت و شهامت حاج قاسم، می‌توانند به قله‌های سربلندی، رهسپار شوند.


نکته دیگری که سیره قاسم سلیمانی به ما می‌آموزاند، توجه جدی به کار گروهی و برحذر بودن از تکروی و حرکت‌های انفرادی است. همه اطرافیان او، اذعان دارند که اهل مشورت و هم‌اندیشی بود. این هم، یکی دیگر از رازهای ماندگاری حاج قاسم است. برای ساختن فردای روشن میهن، از این سرمشق بزرگ سردار دل‌ها، باید که هر روز و هر ساعت، بهره ببریم. اقتصاد دانش‌بنیان با همگرایی بازیگران عرصه‌های مختلف به گل می‌نشیند و ثمر می‌دهد. نخبگان و فناوران و پژوهشگران و دانشگاهیان ما با کار تیمی و حرکت‌های گروهی، می‌توانند شاهکار خلق کنند. زیست‌بوم نوآوری و خلاق هم که بر همین اصل کار گروهی، بنا شده است، با چاشنی شهامت و حمایت، کشور را در کارزار توسعه و پیشرفت، سربلند خواهد کرد.


شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، گر چه ظاهرا در کنار ما نیست و حسرت وجود نازنین‌اش را بر دل ما گذاشته است، اما در مسیری که پیش روی ما قرار داد، ردپای درخشنده او را می‌توانیم در مکتب سلیمانی ببینیم و از راه به در نشویم. پیشرفت و توسعه در کشور و ایجاد شرایط عزتمندانه برای مردم شریف ایران، تصویری است که حاج قاسم دائما در پیش چشم‌اش داشت و با تن و جان و آبرو و ایمان‌اش، برای واقعیت بخشیدن به آن، حرکت می‌کرد و دمی آرام و سکون نداشت. امیدوارم که دانشمندان، نخبگان، صنعتگران، پژوهشگران، دانشجویان، کارگران، کارمندان و عموم مردم، قدر و منزلت این خون‌ها را در قلب‌های مهربان‌شان، حفظ کنند و به احترام این خون‌های همیشه گرم و همیشه جهنده، آینده درخشان ایران را بسازند.»


انتهای پیام/۴۰۲‌۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب