دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 دی 1400 - 15:45
به همت یک شرکت دانش‌بنیان انجام شد؛

ساخت پروتز شخصی‌سازی شده با دستگاه ایرانی

یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت دستگاه پرینتر سه‌بعدی شده که قادر به تولید پروتزهای شخصی‌سازی شده مورد نیاز در جراحی‌های فک و صورت است.
کد خبر : 631891
پرینتر



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی دستگاه پرینت سه‌بعدی فلزی ساخته که قطعات و اشیاء را با استفاده از پودر فلز تولید می‌کند. این دستگاه در صنایع مختلفی از جمله صنایع هوایی، پزشکی و دندان‌پزشکی کاربرد دارد


علی فروزمهر، کارشناس ساخت این شرکت در گفت‌وگو با خبرنگار آنا بیان کرد: این پرینتر براساس فرایند انتخابی ذوب لیزر کار می‌کند، به عبارت دیگر پودر فلز را با لیزر ذوب می‌کند و سازه مورد نظر را خلق می‌کند. یکی از کاربردهای مهم این دستگاه در حوزه پزشکی و دندان‌پزشکی است، در حوزه پزشکی با استفاده از آلیاژ تیتانیوم پروتزهای شخصی‌سازی شده‌ای می‌سازند که در جراحی فک و صورت به کار می‌رود. در دندان‌پزشکی نیز با استفاده از آلیاژ کروم کبالت تاج دندان تولید می‌کنند.


وی افزود: این دستگاه بستر صافی دارد، پودر فلز لایه به لایه روی آن قرار می‌گیرد، لیزر آن را ذوب می‌کند و بعد از چند هزار لایه قطعه ساخته شده و از دستگاه بیرون می‌آید. پرینتر سه‌بعدی مخصوص فلز در سال ۲۰۰۰ در آمریکا ثبت اختراع شده، نمونه ایرانی پس از دو سال تلاش در سال ۱۳۹۴ برای اولین بار در کشور ساخته شد. در حال حاضر در کنار فروش این دستگاه، خدمات آن را نیز ارائه می‌دهیم. قیمت دستگاه ایرانی یک سوم نمونه مشابه خارجی است.


فروزمهر با اشاره به این که این شرکت دستگاه دیگری به نام سیستم بازیابی پودر نیز تولید می‌کند، گفت: این سیستم از تجهیزات جانبی پرینتر سه‌بعدی به شمار می‌رود و کار آن جمع‌آوری پودرهای ذوب نشده و بازیابی آنها را برعهده دارد. درواقع این دستگاه پودر فلز را مجددا الک می‌کند تا اندازه ذرات یکسان باشد و ترکیبات دیگری در پودر فلز وجود نداشته باشد. کیفیت پودر فلز در پرینت سه‌بعدی بسیار مهم است و این دستگاه به حفظ این کیفیت کمک می‌کند.


انتهای پیام/۴۰۲۱/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب