دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چین بزرگ‌ترین آنتن رادیویی جهان را می‌سازد/ برقراری ارتباط تا عمق ۸۰۰ متری دریا

سازمان فضایی چین قصد دارد بزرگ‌ترین آنتن رادیویی جهان با قابلیت برقراری ارتباطات زیردریایی را بسازد.
کد خبر : 626259
تلسکوپ رادیویی



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، چینی‌ها آهسته ولی پیوسته حرکت خود در مسیر دستیابی به قله‌های فضایی را ادامه می‌دهند. در همین راستا سازمان فضایی این کشور مدعی شده در حال ساخت بزرگ‌ترین آنتن رادیویی جهان برای انجام تحقیقات فضایی از زیر آب است.


این آنتن رادیویی علاوه بر اینکه سرویس‌های متنوعی را در زمینه تحقیقات فضایی ارائه می‌دهد امکانات متنوعی برای برقراری ارتباط ایمنی و بدون اختلال در عمق دریاها و اقیانوس‌ها دارد. محل قرارگیری دقیق این آنتن رادیویی غول‌پیکر مشخص نیست ولی برخی از منابع نزدیک به دولت چین اعلام کردند آنتن در هزار کیلومتری جنوب پکن ساخته شده و در همان محل نیز قرار گرفته است. ماشین‌ها و تجهیزاتی که در عمق ۸۰۰ متری دریا قرار دارند می‌توانند از فاصله هزار و ۳۰۰ کیلومتری سیگنال‌های این آنتن رادیویی را دریافت کرده و از این امواج برای ارتباط با مراکز تحقیقاتی و زیردریایی‌ها استفاده کنند.




بیشتر بخوانید:


رادیوتلسکوپ‌ها صدای فضایی‌ها را تشخیص می‌دهند/ معرفی تعدادی از بهترین رادیوتلسکوپ‌های جهان




این آنتن رادیویی به وسیله دو فرستنده زیرزمینی که نیروی الکتریکی را ارسال می‌کنند شارژ می‌شود و در واقع سایت قرارگیری آن به ایستگاهی غول‌پیکر برای برقراری ارتباطات رادیویی تبدیل شده است. یکی از مدیران ارشد سازمان تحقیقات فضایی چین می‌گوید «این آنتن رادیویی بزرگ مقیاس است که امواج الکترومغناطیسی با طول موج ۰.۱ تا ۳۰۰ هرتز تولید می‌کند و امکان استفاده از آن برای عموم مردم وجود دارد. امواج ارسالی از این آنتن غول‌پیکر به راحتی از سطح آب عبور کرده و تا عمق زیادی ارتباطات رادیویی را برقرار می‌کنند.» گروهی از کارشناسان معتقدند این آنتن رادیویی در زمان وقوع زلزله کاربرد فراوانی دارد و می‌توان در شرایط بحرانی به خوبی برای ارتباط با سایر نقاط جهان از آن استفاده کرد.


انتهای پیام/۴۱۴۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب