دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 آذر 1400 - 15:51
شگفتی‌های بدن انسان/۵۵؛

قلب انسان سالانه چند لیتر خون پمپاژ می‌کند؟

قلب انسان یکی از شگفت‌انگیزترین قسمت‌های بدن است و عملکرد مستمر آن باعث ادامه حیات می‌شود.
کد خبر : 626017
قلب



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، عملکرد قلب در بدن انسان تا حدی اهمیت دارد که حتی اختلال در یکی از ضربان‌های آن باعث به خطر افتادن حیات تمامی اعضای دیگر می‌شود. قلب در واقع نوعی عضو عضلانی در انسان‌ها و دیگر حیوانات است که خون را از طریق رگ‌های خونی در سراسر بدن به گردش درمی‌آورد.


باتوجه به این اکسیژن و تمامی مواد مغذی مورد نیاز اندام‌ها از طریق خون تأمین می‌شود نقش قلب به عنوان پمپاژ کننده خون بسیار مهم است. زندگی بدون فعالیت مغز ممکن است و احتمالاً تا کنون بارها اصلاح «مرگ مغزی» را شنیده‌اید در این حالت قسمت‌های مختلفی از مغز از کار افتاده و دیگر وظایف خود را انجام نمی‌دهند ولی ایست قلب به معنای پایان زندگی برای هر انسانی است. طبق بررسی دانشمندان مقدار خونی که قلب انسان در طول یک سال پمپاژ می‌کند برابر با ۲.۵ میلیون لیتر است و می‌توان با این حجم خون یک استخر شنای مخصوص مسابقات المپیک را پر کرد. شگفتی‌های قلب تنها محدود به حجم خونی که در یک سال پمپاژ می‌کند نیست بلکه این عضو حیاتی سالانه ۳۸.۵ میلیون بار منقبض می‌شود.


قلب انسان از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است که دهلیز چپ و راست و بطن چپ و راست از جمله آن‌ها هستند. بیماری‌های قلب و عروقی (CVD) رایج‌ترین عامل مرگ در جهان است و بر اساس گزارش سازمان‌های بهداشتی تنها در سال ۲۰۰۸ بیش از ۳۰ درصد علل مرگ‌ومیر مردم ناسارسایی‌های قلبی بود.


انتهای پیام/۴۱۴۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب