استفاده هوشمندانه از فناوری موجب کاهش تهدیدات سایبری میشود
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از پایداری ملی، سردار غلامرضا جلالی، در نشست مدیران میانی مرکز مدیریت حوزه های علمیه،که در این مرکز در قم برگزار شد، ضمن اشاره به تغییرات و تحولات دنیای کنونی، تصریح کرد: شکل، جنس، ماهیت، سطوح و لایههای تهدیدات تغییر پیدا کرده است و همواره نظام حکمرانی کشورها را مورد هجمه قرار میدهد.
وی در ادامه ضمن ارائه تاریخچه تشکیل پدافند غیر عامل در کشور، با بیان این که پدافند غیر عامل با تاکیدات رهبر فرزانه انقلاب تشکیل شده است، اظهار داشت: حصول اطمینان از آمادگی و مصونسازی کشور در برابر تهدیدات امر بسیار مهمی است که بخش دفاع غیر نظامی آن بر عهده مجموعه پدافند غیر عامل نهاده شده است.
نقش قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل در ارتقای توان دفاعی کشور
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور، با بیان اینکه وجود قوانین و مقررات پدافند غیرعامل در راستای بازدارندگی همهجانبه میتواند توان دفاعی کشور را ارتقاء و باعث تأمین امنیت کشور باشد، تصریح کرد: از اینرو اقدامات لازم از سوی سازمان پدافند غیرعامل کشور برای تصویب قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل در مجلس انجام شده است که خوشبختانه با همراهی خوب مجلس یازدهم مقدمات آن در حال فراهم شدن است.
جلالی با اشاره به تغییر و تحولات سریع فناوری در سالهای اخیر تصریح کرد: توسعه فناوری به موازات رفاهی که برای بشر به همراه داشته است، افزایش چشمگیر تهدیدات فناوری محور را نیز به دنبال داشته است. از همین رو رویکرد درست، استفاده هوشمندانه از فناوری است. یعنی استفاده از مزایا و منافع فناوری با در نظر گرفتن تهدیدات آن.
جنگ هیبریدی استراتژی جدید دشمن است
وی با تاکید بر اینکه رشد فناوری سبب شکلگیری تهدیدات نوظهور هیبریدی یا ترکیبی شده است، تصریح کرد: جنگ هیبریدی استراتژی جدید دشمن است. ویژگی بارز این جنگ این است که دیگر تهدیدات تکبعدی نیست و ترکیبی از عوامل را در بر میگیرد این تهدیدات از حوزههای اقتصادی تا سایبری و سیاسی و فرهنگی و اجتماعی را در بر میگیرد.
تهدیدات ترکیبی و لزوم اتخاذ یک دفاع چند لایه جامع
جلالی با بیان اینکه تهدیدات ترکیبی لزوم یک دفاع چند لایه جامع را میطلبد، تصریح کرد: وظیفه سازمان پدافند غیرعامل کشور، رصد تهدیدات و آسیبپذیریهاست تا به اعلام آن به بخشهای اجرایی این آسیبپذیریها برطرف شود. با این وجود در برخی مواقع مانند دولت دوازدهم شاهد مدیریت کاهلی بودیم که با عینک سیاسی به توصیههای سازمان پدافند غیر عامل نگاه و هشدارها را جدی نمیگرفت.
جنگ علیه زیرساختها مهمترین راهبرد جنگهای نوین
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، تهدیدات سایبری از جمله جنگ شبکه های اجتماعی و جنگ سایبری علیه زیرساختها و آسیبپذیری زیرساختها به جهت عدم استمرار در ارائه خدمات به مردم را از جمله مهمترین راهبردهای جنگ نوین و ترکیبی دانست و تصریح کرد: از همین رو، تداوم کارکرد زیرساختهای حیاتی خط قرمز پدافند غیرعامل است که همه در عرصهها باید برای آن چاره اندیشی شده و اقدامات لازم برای رفع آسیبپذیریها اجرایی شود.
وی کنشگری اجتماعی و ورود حوزههای علمیه در حوزه صیانت از انقلاب را امری مهم و تاثیرگذار دانست و اذعان داشت: تصدیگری، تولیگری، راهبری و هدایت جریانهای فرهنگی و دینی و توجه به افکار عمومی از رسالتهای حوزه انقلابی است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، بر اهمیت توجه به مبانی و پایههای اصلی اسلامی شدن کشور در سطوح عالی تأکید کرد و ابراز داشت: هدفگذاری شبکه ملی اطلاعات جزء تکالیفی است که باید مورد توجه قرار گیرد. در صورت تحقق این موضوع بستری امن و مناسب برای ارائه خدمات مختلف و متنوع در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی مهیا خواهد شد.
در ادامه این نشست، تعدادی از مدیران میانی حوزههای علمیه، نظرات و دیدگاههای خود را در خصوص مسائل جاری کشور و عرصه بینالملل و ماموریتهای سازمان پدافند غیر عامل کشور در این مسائل مطرح کردند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/