جلسه هماندیشی و همافزایی با مسئولان استانی دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، جلسه هماندیشی و همافزایی با مسئولان استانی دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی، صبح امروز با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و نفیسه فیاض بخش مشاور ریاست دانشگاه در امور زنان و خانواده و رئیس کارگروه ویژه این امور برگزار شد.
دکتر طهرانچی در این جلسه با تبریک هفته بسیج و قدردانی از فیاض بخش که اقدامات مثبتی در حوزه خانواده انجام داده است، ابراز امیدواری کرد: اقدامات دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی، منشأ تحولات خیر در دانشگاه و جامعه شود.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت بحث برنامه محوری، گفت: در اینکه برنامه محوری از اهمیت بالایی برخوردار است، شکی نیست، اما وقتی بحث از برنامه منطبق با وضعیت موجود به میان میآید، اهمیت برنامه محوری و حرکت بر مبنای برنامه بیشتر میشود. در همین راستا در دانشگاه آزاد اسلامی برای هر استان یک سند آمایش تهیه شده تا بر اساس این سند و مطابق با شرایط خاص هر استان، برای آن برنامهریزی شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در بحث گام دوم انقلاب بر «خودسازی، جامعهپردازی، تمدنسازی» تأکید دارند. از این رو وظیفه داریم در دانشگاه آزاد اسلامی به خودسازی دانشجویان و بهویژه دانشجویان دختر توجه ویژه داشته باشیم، چراکه این خودسازی مقدمه جامعهپردازی است.
دکتر طهرانچی با بیان اینکه دختران درصد قابل توجهی از جمعیت دانشجویی را به خود اختصاص میدهند، گفت: غرب در تلاش است تا نگاه خود را نسبت به زنان به ما تحمیل کند و غرب با هوشمندی در پی تخریب جایگاه زن است و اینجاست که هوشمندی ما در مقابله با این جریان و هویتبخشی به جایگاه ارزشمند زن از اهمیت زیادی برخوردار است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: آموزش عالی که هویت اجتماعی را به هویت فردی و خانوادگی ترجیح دهد، از نظر ما مطلوب نیست. این در حالی است که در دین اسلام تأکید شده که اولویت اول، رشد و تربیت فرد در خانواده است و پس از آن در جامعه. به همین دلیل معتقدیم خانواده اهمیت بالایی در سازندگی هر فرد و حضور وی در اجتماع دارد.
عضو هیئتامنای دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه ما دانشگاهیان مسئول تربیت این نسل هستیم و باید به مسئولیت خودآگاه باشیم، گفت: کرامت زن در دین اسلام از جایگاه بالایی برخوردار است و حضور اجتماعی زن در جامعه باید حضوری پرمعنا و قوی و با هدف تربیت و پرورش باشد.
وی با اشاره به نزدیکی ولادت حضرت زینب (س)، اظهار کرد: حضرت زینب (س) که بهعنوان عقیله بنی هاشم شناخته میشود، در کوفه کلاس درس برگزار میکردند و حضور اجتماعی تربیتی و پرمعنایی داشتند. حضرت صدیقه طاهره (س) نیز نمونهای دیگر از حضور اجتماعی پرمعنا و قوی است. خطبه تاریخی فدک که آن حضرت ایراد فرمودند، مبتنی بر فقه و حقوق است و بیان این سخنان که خداشناسی، معادشناسی، نبوت و بعثت، فلسفه احکام و ولایت را در بر دارد، بدون داشتن هویت غنی و جایگاه تربیتی ممکن نبود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: دین اسلام درخصوص هویت زن و محوریت او در خانواده، دین بسیار غنی است و ما نباید از این موضوع غافل باشیم.
دکتر طهرانچی در پایان با اشاره به سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: در سومین چرخش از چرخشهای تحولآفرین این سند، «چرخش تحولآفرین از ناکارآمدی فرهنگی و تربیتی به اجتماع تربیتی، فرهنگی و هویتی» است. این چرخش باید با تکیه بر نقش اقطاب اثرگذار ازجمله معلم، استاد، مدیریت، خانواده و جامعه صورت گیرد.
همچنین دکتر فیاض بخش در ابتدای این نشست، بر لزوم شناسایی و بررسی معضلات مربوط به حوزه زنان و خانواده در دانشگاه آزاد اسلامی استانها پرداخت و گفت: لازم است مسئولان دفتر امور زنان و خانواده در تمامی واحدها با در نظر داشتن سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، نسبت به اجرای بندهای این سند که با حوزه زنان و خانواده مرتبط است، اقدام کنند.
وی در ادامه، ضمن ارائه آماری از اقدامات انجام شده توسط مسئولان دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی در استانها، اظهار کرد: تشکیل کارگروههای مهدویت در مراکز استان و واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی، برگزاری نشستهای علمی و استفاده از سخنرانان برجسته، برگزاری دورههای بینش مطهر، اقداماتی به منظور کاهش ساعت کاری یا انتقال به واحد نزدیک محل سکونت یا موافقت با دورکاری بانوان دارای شرایط خاص و... ازجمله اقدامات این حوزه در استانهاست که جای تقدیر و تشکر دارد.
در ابتدای این نشست، آقایی نماینده دفتر امور زنان و خانواده در استان سمنان و قاسمی نماینده دفتر امور زنان و خانواده در واحد علوم و تحقیقات که بهصورت حضوری در این جلسه حضور داشتند، ضمن ارائه آماری از اقدامات خود، پیشنهادهایی برای اجرای مطلوب سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه زنان و خانواده مطرح کردند. همچنین مسئولان دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی در استانها که بهصورت مجازی در این جلسه حضور داشتند، به ارائه نقطه نظرات، دغدغهها و پیشنهادهای خود در حوزه متبوع خود پرداختند.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/