دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

جادوی CGI ایرانی در سینماهای کشور/ صحنه‌های سینمایی با ترکیب‌بندی دیجیتال جان می‌گیرند

یک شرکت خلاق ایرانی با ارائه انواع خدمات حوزه CGI به فیلم‌سازان و انیمیشن‌سازان کشور کمک می‌کند تا جلوه بیشتری به تولیدات خود بدهند.
کد خبر : 619975
سی جی ای

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، این روزها ساخت یک فیلم، برنامه تلویزیونی و گیم بدون استفاده از فناوری CGI تقریباً غیرممکن است. این تکنولوژی به فیلم‌سازان اجازه خلق صحنه‌های مختلف را می‌دهد، بدین ترتیب نتیجه نهایی نه‌تنها از نظر فنی تقویت می‌شود بلکه بینندگان نیز با صحنه‌های خیره‌کننده‌ای روبه‌رو می‌شوند که تماشای آنها چشم‌نواز است. CGI فناوری پیشرفته نقاشی متحرک است و به‌عنوان ابزاری برای جلب علاقه بیشتر مخاطبان و افزایش ارزش‌های تولیدی عمل می‌کند.




بیشتر بخوانید:


سپر فناوری در برابر تخریب آثار تاریخی/ میراث فرهنگی کشور در دنیای دیجیتال احیا می‌شود




CGI مخفف «Computer generated imagery» به معنای تصاویر تولیدشده کامپیوتری است. این فناوری شامل مجموعه‌ای از برنامه‌ها و نرم‌افزارهایی است که تصاویر فوق‌العاده‌ای را برای هنرهای تصویری، بازی‌های کامپیوتری، برنامه‌های تلویزیونی، فیلم‌های سینمایی، رسانه‌های چاپی، آگهی‌های بازرگانی و شبیه‌سازی خلق می‌کند. این فناوری به طور عمده در فیلم‌های سینمایی به کار می‌رود، از این شگردهای ترکیب‌بندی دیجیتال برای تقویت صحنه‌ها در بازسازی و فیلمبرداری مستندها نیز استفاده می‌شود.


CGI چگونه کار می‌کند؟


با استفاده از CGI می‌توان تصاویر و ویدئوها را به‌سادگی ترکیب کرد. صحنه‌ای جنگی در یک فیلم سینمایی را در نظر بگیرید که در آن مبارزه‌ای میان چند صد هزار نفر در حال انجام است. این صحنه درواقع کامپیوتری است و تنها چند بازیگر در این صحنه حضور دارند. چنین صحنه‌هایی در محیطی انجام می‌شود که مجهز به پرده‌های سبز یا به اصطلاح کروماکی است، در مرحله بعدی صحنه اصلی با صحنه‌های کامپیوتری ترکیب شده و صحنه نهایی خلق می‌شود.


با به‌کارگیری فناوری CGI می‌توان از واقعیت عینی در محیط مجهز به پرده سبز عکاسی کرد، سپس با استفاده از اسکن لیزری، بدون نیاز به فیلمبرداری، به صورت دیجیتالی و به طور مستقیم آن را روی فیلم خام ضبط کرد. این تکنولوژی امکان خلق موجودات فانتزی و افسانه‌ای را به صورتی کاملاً باورپذیر و واقعی روی صفحه نمایش فراهم می‌کند که از این تکنیک در انیمیشن‌سازی به‌وفور استفاده می‌شود. البته کاربرد CGI تنها به سینما و تلویزیون محدود نمی‌شود، در حال حاضر کاربران خانگی و شرکت‌های کوچک نیز به‌راحتی از این فناوری برای ساخت ویدئوها و فیلم‌های هنری استفاده می‌کنند.


ارائه خدمات CGI با همت یک شرکت خلاق


حال یکی از شرکت‌های خلاق ایرانی که در حوزه فناوری‌های نرم فعال است، خدمات CGI به فیلم‌سازان و انیمیشن‌سازان ایرانی ارائه می‌کند. این شرکت در فضای بالغ بر ۴ هزار و ۲۰۰ متر و در شرق تهران مستقر است و علاوه‌ بر این به‌عنوان شتاب‌دهنده صنایع خلاق نیز فعالیت می‌کند و پذیرای ایده‌ها و تیم‌های استارت‌آپی در حوزه تولید محتواست. در حال حاضر ۳۲ تیم استارت‌آپی در این مجموعه مستقر هستند که در حوزه‌های مختلفی از جمله گیم، جلوه‌های ویژه، برنامه‌سازی تلویزیونی و انیمیشن فعالیت می‌کنند.


به گفته علیرضا حقیقی، مدیرعامل این شرکت خلاق «سه استودیوی بزرگ مخصوص تولید محتوا داریم. استودیوی موشن کپچر ما در ایران منحصربه‌فرد است. استودیوی کروماکی ما برای تولیدات تلویزیونی و عروسکی استفاده می‌شود. این مجموعه با هدف رشد و پرورش استارت‌آپ‌ها در حوزه صنایع خلاق و نرم ساخته شده است. رسالت اصلی ما این است که به صاحبان ایده کمک کنیم تا وارد حوزه خلاق و نرم شوند و ایده خود را به محصول تبدیل کنند.»


شرکت‌های خلاق صرفه‌جویی ارزی می‌کنند


حقیقی می‌گوید «در ایران هزینه نیروی انسانی در مقایسه با کشورهای دیگر بسیار کمتر است از سوی دیگر هزینه انرژی نیز در کشور ما پایین‌تر است بنابراین تولید محصول در ایران بسیار مقرون به‌ صرفه‌تر محسوب می‌شود. به همین دلایل تولید محصولات خارجی نه‌تنها برای سفارش‌دهندگان بلکه برای مجموعه نیز صرفه اقتصادی دارد. در بسیاری از فیلم‌های سینمایی که در کشور اکران می‌شوند از فناوری CGI استفاده می‌شود و اغلب این خدمات از شرکت ما گرفته می‌شود. متری شیش و نیم، خورشید، مسخره‌باز، گشت‌ ارشاد ۳ و ابلق از جمله فیلم‌هایی هستند که در آنها از جلوه‌های ویژه به صورت رندر یا موشن کپچر استفاده شده است.»


به گفته مدیرعامل این شرکت خلاق «بسیاری از برنامه‌های تلویزیونی مانند زندگی پس از زندگی و بازی ویزیون نیز با استفاده از خدمات جلوه‌های ویژه مجموعه ما تولید شده‌اند. بازی سایه انتقام که اخیرا جایزه بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای را برده نیز با استفاده از فناوری CGI مجموعه ما ساخته شده است. در سال جاری روی دو انیمیشن کار کرده‌این که حق اکران خارجی یکی از آنها به نام پسر دلفینی به فروش رفته و زمستان در کشورهای خارجی اکران می‌شود. این انیمیشن در ایران نیز به اکران نوروزی می‌رسد.»


ارائه خدمات به فعالان حوزه خلاق


این شرکت انواع خدمات زیرساختی به فعالان حوزه انیمیشن، بازی، جلوه‌های بصری و رسانه ارائه می‌دهد. همچنین مجهز به سالن سینمایی با ظرفیت ۱۰۰ نفر است که امکان تصحیح رنگ آثار سینمایی را روی پرده می‌دهد. این سینما با هدف ایجاد بستری مناسب برای پخش فیلم‌های سینمایی و انیمیشن ساخته شده و مجهز به سیستم صوتی دالبی و سیستم پخش تصویر ۲K است. آموزش هنرجویان، ارائه خدمات آموزشی به علاقه‌مندان، شناسایی و کشف استعدادها در حوزه فناوری‌های نرم و خلاق از دیگر فعالیت‌های این شرکت است. استودیوی تدوین و تصحیح رنگ و استودیوی صدابرداری و دوبله نیز از دیگر خدماتی است که این شرکت خلاق در اختیار فیلم‌سازان و انیمیشن‌سازان قرار می‌دهد.




بیشتر بخوانید:


مفهوم توسعه با شرکت‌های خلاق و صنایع فرهنگی تحقق می‌یابد




استودیوی موشن کپچر این شرکت خلاق بالغ بر ۱۵ در ۱۸ متر مساحت دارد که مناسب پروژه‌های بزرگ به شمار می‌رود. این استودیو مجهز به ۲۴ دوربین ۱۶ مگاپیکسل با آخرین فناوری روز دنیاست که می‌تواند به طور همزمان حرکات هفت نفر یا جسم را ثبت و ضبط کند. ظرفیت کپچر این استودیو بیش از ۱۵۰ دقیقه در روز است و قابلیت تحویل خروجی ۱۲۰ فریم در ثانیه با فرمت‌های BVH، BAP و FBX را دارد. تاکنون ۲ هزار دقیقه سریال، بازی، انیمیشن بلند و کوتاه با استفاده از این استودیو ساخته شده است.


رندر فارم یا مزرعه رندرگیری به شبکه‌ای از کامپیوترها گفته می‌شود که برای رندر کردن تصاویر خلق شده به دست کامپیوتر CGI طراحی شده است. توان رندر فارم این شرکت خلاق ۳ هزار و ۴۰۰ گیگاهرتز است و توانایی رندر ۷۵ هزار گیگاهرتز ساعت در روز را دارد. این شبکه می‌تواند از تمامی نرم‌افزارهای سه‌بعدی پشتیبانی کند و خدمات را به شکل ابری ارائه دهد. محل ذخیره این رندر فارم ۱۰۰ ترابایت است و به صورت لحظه‌ای و روزانه از آن بک‌آپ گرفته می‌شود. از این فناوری می‌توان برای رندرینگ پروژه‌های انیمیشن‌سازی، معماری، واقعیت افزوده و VFX استفاده کرد. پایگاه داده این رندر فارم مبتنی بر فناوری وی‌ام‌ویر است که نرم‌افزاری قدرتمند برای توسعه دهندگان نرم‌افزارها به شمار می‌رود.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب