دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حاجی دلیگانی در گفت‌وگو با آنا:

توجه به اقتصاد دانش‌بنیان موجب عقب‌نشینی دشمن می‌شود

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: راه‌حل بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور توجه به مفاهیم اقتصاد دانش‌بنیان است و ظرفیت‌های موجود در شرکت‌های دانش‌بنیان تحریم‌ها را بی‌اثر می‌کند.
کد خبر : 619063
حسینعلی حاجی دلیگانی

حسینعلی حاجی دلیگانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا با اشاره به همراستا بودن مفاهیم پدافند اقتصادی و اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: معنای واقعی پدافند اقتصادی همان اقتصاد مقاومتی است که ۸ سال پیش مقام معظم رهبری سیاست‌های آن را تبیین کرده‌اند. متأسفانه دولت یازدهم و دوازدهم برای عملیاتی کردن این سیاست‌ها تلاش زیادی نکرد و امید داریم با توجه به انتصاب وزرای انقلابی در دولت سیزدهم، اقتصاد مقاومتی و محور اصلی آن یعنی پدافند اقتصادی در ریل اصلی خود قرار بگیرد و به سمت افزایش تاب‌آوری جامعه در حوزه اقتصاد حرکت کند تا کشور با امنیت غذایی و تولید محصولات استراتژیک در برابر تکانه‌های اقتصادی دشمنان مقاوم شود.


وی افزود: در حوزه اقتصاد مقاومتی از جانب مردم مشکلی نداشتیم چون در طول این سال‌ها با وجود اعمال شدیدترین تحریم‌ها، تاب‌آوری داشتند اما از ناحیه مدیران برنامه‌ریز کشور دچار مشکل بوده و هستیم و لازم است که با روی کار آمدن دولت سیزدهم شاهد رفع این نقیصه باشیم.




بیشتر بخوانید:


از چاپارها تا دانش‌بنیان‌های پستی/ نوآوری خدمات پستی را متحول می‌کند


کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل کالا با ایده‌های نوآورانه/ طراحی اپلیکیشن پستی با اتکا بر بسترهای بومی




عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تشریح کرد: یکی از این سهل‌انگاری‌ها در حوزه مدیریت منابع آبی و کشاورزی است. سیاست‌های کلان مشخص شده در حوزه کشاورزی باید سالانه اجرا شود نه اینکه یک سال عملیاتی شده و سال بعد به فراموشی سپرده شود. بر حسب آمار مشخص است که کشور چه میزان گندم، برنج یا انواع میوه‌ها را نیاز دارد پس باید به همان میزان مصرف تولید شود و مازاد آن با حمایت دولت در مسیر صادرات به کشورهای همسایه قرار گیرد. اگر هم بنا بر پیش‌بینی‌های موجود، منابع آبی کشورمان در آن سال محدود است فقط در حد نیاز، محصولات کشاورزی را تولید کنیم.


افزایش تاب‌آوری اقتصادی با اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی


حاجی دلیگانی در ادامه گفت: به همان میزان که اقتصاد کشور مقاومتی شده است، در برابر تحریم و فشارهای اقتصادی دشمنان هم تاب‌آوری داشتیم از طرفی هرچقدر در اجرا و تبیین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی سهل‌انگاری کردیم؛ کشور دچار گرانی، تلاطم و اثرات سوء ناشی از تحریم شده است. مبادلات خارجی و تحریم هم در اقتصاد کشورمان تأثیر جزئی دارد اما در بسیاری از سال‌هایی که کشور دچار شوک اقتصادی شد؛ اگر به تولید و خوداتکایی جامعه توجه می‌کردیم، تحریم بی‌اثر یا کم‌اثر می‌شد. وقتی دشمن ببیند به تولید کالاهای اساسی و معیشت مردم، توجه داریم و هوشمندانه عمل می‌کنیم قطعاً از مواضع و فشارهای خود عقب‌نشینی می‌کند.


وی با گلایه از عدم تبیین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در چند سال گذشته بیان کرد: برخلاف مردم که به‌طور خودجوش به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی عمل کرده‌اند، توجه به مفاهیم اقتصاد مقاومتی در سازمان‌ها و ادارات دولتی بسیار کمرنگ است. متأسفانه در سال‌های اخیر مدیران معتقد و عامل به اقتصاد مقاومتی کم داشتیم و توجه به این سیاست‌ها در سطح ادارات و سازمان‌ها ناچیز بوده است.


برنامه مدونی برای جلوگیری از سوء مدیریت در حوزه کشاورزی وجود ندارد


این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس عنوان کرد: ظرفیت‌های داخلی باید برای فرآوری تولید در سطح کشور اختصاص یابد و در مواردی که مازاد است و به هر دلیلی ظرفیت فرآوری را در سطح کشور نداریم باید به صادرات فکر کنیم. به دلیل سوءمدیریت در حوزه کشاورزی هر ساله شاهد هستیم که قیمت یک محصول سرسام‌آور بالا می‌رود و همان محصول در سالی دیگر دور ریخته می‌شود این نشان‌دهنده بی‌توجهی مدیران به حوزه امنیت غذایی است گویا هیچ سیاست مدونی در این زمینه وجود ندارد و منابع کشور در این بی‌تدبیری ضایع می‌شود.



در کشور آنچه که نیاز اساسی داریم را می‌توانیم با محصولات دانش‌بنیان و توجه به اقتصاد فناورمحور حل کنیم حتی تحریم هم با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان بی‌اثر می‌شود.



حاجی دلیگانی تصریح کرد: ظرفیت‌هایی که در واحدهای تولیدی کشورمان وجود دارد اگر در مسیر درستی مدیریت شود باعث خوداتکایی و جهش واقعی در تولید داخلی می‌شود اما در مواردی که ظرفیت تولیدی مناسبی داریم و مجدد سرمایه‌گذاری زیادی در راستای تولید اتفاق می‌افتد؛ هدررفت سرمایه ملی را شاهد خواهیم بود پس بهتر است به‌جای سرمایه‌گذاری چندباره در حوزه تولید داخلی، ظرفیت‌های بلااستفاده در این زمینه به‌کارگیری شود و سرمایه‌های مازاد در مسیر سرمایه در گردش به رونق تولید کمک کند


نظام‌مندسازی اقتصاد کشاورزی با اجرای طرح امنیت غذایی و تأمین غذای پایدار


وی ادامه داد: طرح امنیت غذایی و تأمین غذای پایدار برای جمعیت کشور در مجلس شورای اسلامی تدوین شده که ۸ ماده آن به تصویب نمایندگان مجلس رسیده است. با اجرای این طرح اقتصاد کشاورزی و تولید داخلی به یک مدل نظام‌مند تبدیل می‌شود تا در مدیریت محصولات کشاورزی به یک تعادل پایدار برسیم.


حمایت مجلس از شرکت‌های دانش‌بنیان


این عضو هیئت رئیسه مجلس با تأکید بر اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان در افزایش تاب‌آوری اقتصادی جامعه بیان کرد: در کشور آنچه که نیاز اساسی داریم را می‌توانیم با محصولات دانش‌بنیان و توجه به اقتصاد فناورمحور حل کنیم حتی تحریم هم با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان بی‌اثر می‌شود که طرح حمایت از مؤسسات دانش‌بنیان در مجلس شورای به تصویب نمایندگان رسیده است و شاهدیم که این شرکت‌ها با تولید محصولات بنیادی، علاوه بر نیاز داخلی، با صادرات به کشورهای همسایه، ارز زیادی به چرخه اقتصادی کشور وارد کرده‌اند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب