دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در دانشگاه سنگاپور؛

سیناپس مصنوعی سریع و کم‌مصرف تولید شد

محققان سیناپس مصنوعی سریع و کم‌مصرفی را برای سیستم‌های هوش مصنوعی پیشرفته توسعه دادند.
کد خبر : 610817
سیناپس 2

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، انجام فرایندهای پردازشی و رایانشی مبتنی بر ساختار مغز، گزینه مناسبی برای نسل بعدی فناوری‌های رایانشی است. توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی پیشرفته نسل بعدی که می‌تواند به اندازه مغز انسان در انرژی صرفه‌جویی کند و سبک‌وزن و سازگار باشد، توجه زیادی را به خود جلب کرده است.


هر سیناپس مصنوعی می‌تواند از انتقال سیگنال عصبی به صورت کارامد الگوبرداری کند و فرایند تشکیل حافظه در مغز را تقلید کند. سیناپس شکافی بین دو نورون است که به سیگنال‌های الکتریکی اجازه می‌دهد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.


تیم تحقیقاتی دزموند لوک(Desmond Loke)، استاد دانشگاه صنعتی سنگاپور، به منظور بهبود بهره‌وری انرژی سیناپس مصنوعی، برای اولین بار ایده ساخت الکترودهای نانو رسوب‌یافته در سیناپس مصنوعی را مطرح کرده‌ است. این تیم با استفاده از دستگاه‌های ژرمانیومی، آنتیموانی و تلورایدی مبتنی بر نانوستون(nanopillar)، یک دستگاه سیناپس مصنوعی با قابلیت تغییر فاز را طراحی کرده است. مصرف انرژی این دستگاه جدید ۱.۸ پی‌جی در هر رویداد سیناپسی مبتنی بر جفت پالس است(که میزان کمی محسوب می‌شود). این رقم حدود ۸۲ درصد کمتر از سیناپس‌های مصنوعی سنتی است.


لوک می‌گوید: «آزمایش‌ها نشان داد که سیناپس مصنوعی بر اساس تغییر فاز می‌تواند تسهیل کننده/کاهش زوج-پالسی، تقویت‌کننده و توانمندساز عملکرد و برخوردار از انعطاف‌پذیری وابسته به زمان اسپایک(spike timing dependent plasticity) با انرژی فوق‌العاده کم باشد. ما معتقدیم که یافته‌های ما می‌تواند یک رویکرد امیدوارکننده برای توسعه سریع‌تر آرایه‌های سیناپس مصنوعی باشد و در امور هوش مصنوعی، ‌ عملکرد سیستم‌ها را به طور قابل ملاحظه‌ای ارتقاء ‌دهد.»


تا پیش از این الکترودهای سنتی می‌توانست باعث ایجاد آسیب بزرگی در واسط‌ها شود اما الکترودهای ایجادشده در فرآیند پیشنهادی این تحقیق ‌آسیب کمتری را در پی دارد.


انتهای پیام/۴۱۶۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب