دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 مهر 1400 - 09:38

ماهواره مانیتورینگ زمین از کالیفرنیا پرتاب شد

نُهمین ماهواره از مجموعه ماهواره‌های لندست امروز از پایگاه وندنبرگ در شمال غرب لس‌آنجلس به فضا پرتاب شد.
کد خبر : 610782
ناسا 2



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، جدیدترین ماهواره از مجموعه ماهواره‌های ایالات متحده که وظیفه ارزیابی تأثیر امور انسانی و طبیعی روی سطح زمین را برعهده دارند، از کالیفرنیا به مدار زمین پرتاب شد تا تغییرات آب‌وهوایی سیاره‌مان را به صورت مستمر رصد کند.


ماهواره لندست-۹(Landsat - ۹) با یک موشک اتلس-۵ ساعت ۱۱:۱۲ صبح به وقت کالیفرنیا از پایگاه مه‌آلود وندنبرگ به فضا منتقل شد و تا اوایل بعد از ظهر مرحله جدا شدن قسمت فوقانی ماهواره از موشک انجام می‌گیرد.


ماهواره لندست-۹ به عنوان پروژه ناسا و سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده، همزمان با ماهواره پیشین یعنی لندست-۸ همکاری خواهد کرد تا رکورد ۵۰ ساله مشاهدات زمینی و دریایی را که با پرتاب اولین لندست در سال ۱۹۷۲ آغاز شد گسترش دهد.


لندست ۹ مسیر مداری لندست ۷ را که از رده خارج خواهد شد تعقیب می‌کند.این ماهواره دارای یک سنسور تصویربرداری است که قسمت‌های قابل مشاهده و طیف‌های گوناگون را ضبط می‌کند. همچنین این ماهواره دارای سنسور حرارتی برای اندازه‌گیری دمای سطح زمین است.


به گفته ناسا «برنامه لندست با ثبت تغییرات در چشم‌انداز کره زمین از رشد شهرها گرفته تا حرکت یخچال‌ها، طولانی ترین رکورد مستمر رصد زمین از فضا در اختیار دارد.»


دب‌هالند(Deb Haaland) وزیر کشور ایالات متحده، که برای دیدن پرتاب به وندنبرگ رفته بود گفت «برنامه لندست "یک شکل غنی از داده‌ها" را فراهم می‌کند که به زندگی روزمره مردم کمک خواهد کرد و برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی بسیار حیاتی است.»‌ هالند در جریان مصاحبه با تلویزیون ناسا گفت «ما در حال حاضر در بحران شدید آب و هوا هستیم، هر روز می‌بینیم که خشکسالی، آتش‌سوزی، طوفان بخش‌هایی از کشور را ویران کرده و تا نیوانگلند پیش رفته است و لندست-۹ برای آمادگی بیشتر به ما کمک خواهد کرد.»


انتهای پیام/۴۱۶۰



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب