دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

وداع با بانوی پر تلاش سینمای ایران / جسم خسته‌ای که به خاک و روح بزرگی که به آسمان سپرده شد

مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر زنده‌یاد فرشته طائرپور در قطعه هنرمندان بهشت زهرا برگزار شد.
کد خبر : 601666
فرشته طائرپور



به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، پیکر فرشته طائرپور تهیه‌کننده و فیلم‌نامه‌نویس سینمای ایران که ۲۶ مردادماه بر اثر عوارض ناشی از کرونا در ۶۹ سالگی درگذشت، پیش از ظهر امروز (۲۷ مردادماه) همزمان با تاسوعای حسینی با حضور خانواده و همکارانش در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد. اجرای این مراسم که به صورت مجازی هم پخش می‌شد، احسان کرمی به عهده داشت.


در ابتدای این آیین، علی شاکری فرزند زنده یاد طائرپور روی صحنه آمد و بیان کرد: می‌دانم که مادرم این‌جا فرزندان و همراهان زیادی داشته که بعضی از آن‌ها را من می‌شناسم و با بعضی هم به مرور زمان سعادت آشنایی پیدا می‌کنم. دیشب هم وقتی همه از خانه ما رفتند و خواستم در کوچه را ببندم، دختری جوان با مادرش آمده بودند و از یک قصه ۲۰ ساله‌ می‌گفتند. چون وقتی خبر فوت مادرم را شنیده بودند در کوچه پس کوچه‌های "شمرون" دنبال دفتر مادر بودند تا بالاخره آن را پیدا کرده بودند و محبت خود را نشان دادند. من می‌دانم مادر من در تک تک شما وجود دارد و در وجود شما زنده است و امیدوارم آن چیزهایی را که به من یاد داده بتوانم عملی کنم.


سپس غزل شاکری روی صحنه آمد و با تشکر از کسانی که برای بدرقه مادرش به بهشت ‌زهرا آمده بودند گفت:دیشب در خودم این آمادگی را ندیدم که در این مراسم بتوانم حرف بزنم و می‌ترسیدم نتوانم جمله قشنگی بگویم به همین دلیل متنی را نوشتم.البته برادرم خیلی خوب همه چیز را گفت و خوشحالم که متن من کوتاه است.


او نوشته خود را با تکیه‌کلام همیشگی مادرش «یا حفیظ و یا امین» آغاز کرد و ادامه داد: مادر عزیزم، فرشته طائرپور، دختر تو بودن افتخار بزرگی است اما خیلی کم است که فقط بخواهم از زبان یکی از فرزندان تو حرف بزنم. جز علی، عسل و من تعداد بی‌شماری از مردمان دورانت را می‌شناسم که برای‌شان مادری کردی و فرشته نگهبان‌شان بودی. امروز آمدیم تا در این روزهای سیاه درد و بیماری، جسم خسته‌ات را به خاک و روح بزرگت را به آسمان بسپاریم. بابت هر آن‌چه به وقت بودنت به یادگار گذاشتی تا ابد شاکریم و الهی که بر سر این آتش بر دل نشسته ما هم باران صبر و قراری ببارد. سفرت به‌خیر فرشته جسور و بلندپرواز من.


در این بخش از مراسم احسان کرمی ترانه «گلنار» را خواند و سپس منوچهر محمدی تهیه‌کننده سینما به صحنه آمد و گفت: خیلی سخت است که آدم خواهری داشته باشد و او را از دست بدهد. خانم طائرپور در این سالیان برای همه ما هم خواهر و هم مادر بود. من به دلیل کارهای صنفی او را بیشتر می‌دیدم. او همیشه در پی رفع کارهای سینما بود و با نگاه مادرانه به مسایل نگاه می‌کرد، در جلساتی که داشتیم شجاع‌ترین فردی بود که بی حجاب حرف می‌زد و از حقوق همه اهالی سینما دفاع می‌کرد.


وی ادامه داد: رازی بین من و او و منوچهر شاهسواری وجود دارد که می‌خواهم اینجا بگویم. هفته دومی که خانم طائرپور در بیمارستان بود خوابی دیدم و این خواب را برایش نوشتم، خواب دیدم برای عیادت او به بیمارستان عجیب و غریب و خاصی رفته‌ایم. به اتاق او که رسیدیم اتاقش پر از گل و کادو بود. اتاق او مشرف به دریا بود خانم طائرپور می‌گفت نگران نباشید حال من خوب است. بیایید و از کنار پنجره این منظره دریا را ببینید، سپس ما را به صورت دسته‌جمعی کنار دریا برد، وقتی این خواب را برای او تعریف کردم خوشحال بود دیروز که خبر فوت او را شنیدیم متوجه شدم که جایش در میان همان زیبایی هاست، بهشت زیر پای اوست.


سپس محسن امیر یوسفی رییس کانون کارگردانان پشت تریبون قرار گرفت و مطرح کرد: آخرین صحبتی که با خانم طائر پور داشتم به قبل از بیماری او برمی‌گردد. او همیشه می‌گفت مراقب خودتان باشید، می‌گفت مالیات ما را می‌کشد و همواره جلسات مالیات و پروانه نمایش فیلم‌های توقیفی داشت. او ویژگی‌ داشت که درسی برای موافقان و مخالفانش بود و همیشه سعی می‌کرد از همه دفاع کند. امیدوارم حداقل حالا که او در میان ما نیست واکسیناسیون اهالی سینما که از خواسته‌های او بود زودتر شروع شود.


همچنین سیدمحمد بهشتی که با زنده‌یاد طائرپور نسبت خانوادگی نیز دارد در ادامه این مراسم پشت تریبون گفت:‌ شاید از معدود کسانی باشم که نمی‌دانم بگویم ارتباطم با خانم طائرپور از چه بابت است؛ دوست من بودند، خواهر من بودند، خواهر همسر من بودند، خیلی نسبت‌ها را می‌توانم بگویم چون ایشان در رابطه با افراد معمولا یک کیفیتی از حضور را پدید می‌آورد و کسی از او بی‌خاطره نیست. یکی از ویژگی‌های‌ او خوب و رسا صحبت کردن بود و حق مطلب را ادا می‌کرد. این توانایی را داشت و کسانی بودند که من می‌دانستم در سینما چشم ندارند او را ببینند و او هم گاهی دلش می‌گرفت ولی در عمل این چیزها را برای کنار گذاشتن دلیل قرار نمی‌داد و واقعا مثل باران بود.


بهشتی افزود: بنا به همین ویژگی که گفتم خوب صحبت می‌کرد و مثل شاعر بود، باید اضافه کنم که شاعرها از واژه‌ها رفع حجاب می‌کنند و او از واژه فرشته کشف حجاب کرد. عالم سینما مثل یک نمایشنامه بزرگ می‌ماند و در آن نقش‌های زیادی هست. نقش فرشته را برای همه عمرش خانم طائرپور ایفا کرد و اگر بخواهیم مثل خود او سخن بگوییم باید گفت که او فرشته سینمای ایران است.



در پایان وحید جلیلوند کارگردان سینما روی صحنه آمد و گفت: تمام دیروز به این فکر می‌کردم که من باید چه باید بگویم که تو تا به امروز نگفتی. یک ویژگی پیامبروار داشت که همه فکر می‌کردند نزدیک به او هستند. دیروز وقتی صفحه گفتگوی خودم با او را نگاه می‌کردم به صدایی از او برخوردم که برای ۱۹ رمضان بود.


جلیلوند در ادامه این صدا را پخش کرد که در آن فرشته طائرپور چنین گفته بود: «خدایا تو شاهد بودی که دیشب شب ۱۹ ماه رمضان به یاد همه عزیزان و دوستان به درگاه تو دعا کردم. خدایا با مردمت آشتی کن و سایه سیاه این بیماری و ناامیدی را بچین. دل ها را شاد کن تا این ۲ روز زندگی را به سکر شادی بگذرانیم. خدایا جواب بیماران روی تخت بیمارستان را بده. با ما با رحمت خود رفتار کن خدایا شادی هایی می خواهیم تا تو را فراموش نکنیم. خدایا تو را به رنج صدا کردیم بازی را عوض کن. به حق پیشانی خونین امام علی (ع) بر این ملت و مردم جهان با هر دین و قوم و قبیله ای رحم کن. خدایا دعای همه ما را در حق هم اجابت کن. خدایا دوستت داریم دوستمان داشته باش.»


جلیلوند در ادامه گفت: بی کمترین مبالغه و ریاکاری می‌گویم که به هم‌نشینی با تو افتخار می‌کنم، تمام رنج ما این است که تو دیگر نیستی، در این روزگار وحشت و توحش به نگاه، صلابت و شکوه مادرانه تو نیاز داشتیم، در این دورانی که کمترین درد ما کروناست، نبود تو رنج و حسرت همیشگی ما خواهد بود، تو زندگی را بردی و حالا در بلندترین بلندای استیج کائنات ایستاده‌ای، تو زندگی و بازار مکاره آن را بردی.


در پایان این مراسم سیدجواد هاشمی با دعوت از حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد دعایی برای خواندن نماز میت، دعای تلقین را هم خواند و پیکر فرشته طائرپور به خاک سپرده شد.


هنرمندان و مدیرانی همچون منوچهر شاهسواری (همسر فرشته طائرپور)، بهمن فرمان‌آرا، احمد امینی، علیرضا تابش، سیف‌الله صمدیان، غلامرضا موسوی، ابراهیم داروغه‌زاده، فرهاد توحیدی، هنگامه قاضیانی، رویا نونهالی، رامین حیدری فاروقی، محمدمهدی عسگرپور، فرشته صدرعرفایی، رخشان بنی‌اعتماد، جهانگیر کوثری، کامران ملکی، محسن خان‌جهانی، حسین فرحبخش، لاله اسکندری، سام کلانتری، محمود رضوی، احمد امینی، لادن طاهری، حسین پاکدل، عاطفه رضوی، دانش اقباشاوی، حبیب ایل‌بیگی و محمدحسین حیدریان از حاضران در این مراسم بودند.


فرشته طائرپور که آثاری چون «گلنار»، «خداحافظ دختر شیرازی»، «آینه‌های روبرو»، «نخودی»، «زن دوم»، «وقتی همه خواب بودند»، «پسر مریم»، «نان و شعر»، «پاتال و آرزوهای کوچک» و «مدرسه پیرمردها» را تهیه کرده بود، از چند روز پیش به دلیل درگیری ریه پس از ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شد و ۲۶ مرداد ماه، نزدیکانش خبر دادند با وجود این‌که از بیمارستان مرخص شده بود، اما از دو روز قبل دوباره به بیمارستان برگشته و از دنیا رفته است.


انتهای پیام/۴۱۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب