دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
امامی در گفت‌وگو با آنا:

تریبون تخصصی تنظیم‌گری، برای ترویج پژوهش‌های متمرکز بر قوانین و مقررات راه‌اندازی شد

دبیر کمیته سیاست و تنظیم گری انجمن علوم سیاسی ایران گفت: این کمیته، در راستای ترویج دانش تنظیم گری و هم‌افزایی برای رسیدگی به مسائل جامعه، تریبون تخصصی تنظیم گری را، برای ارائه پژوهش‌های متمرکز بر قوانین و مقررات راه‌اندازی کرده است.
کد خبر : 600393
کتاب



راضیه امامی دبیر کمیته سیاست و تنظیم گری انجمن علوم سیاسی ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه سال‌ها است علوم سیاسی کمتر به کنکاش در جامعه ایرانی و مسائل آن می‌پردازد، خاطرنشان کرد: این نقد به جامعه علوم سیاسی وارد شده است، که از بخش مهم فعالیت خود، یعنی تولید دانش سیاسی ایرانی، غفلت کرده است.


وی هدف از راه‌اندازی کمیته سیاست و تنظیم گری را، ضرورت ایفای نقشی مؤثرتر در جامعه، عنوان کرد و افزود: نقش کمرنگ کارشناسان علوم سیاسی در فرایند تصمیم سازی و تصمیم‌گیری موجب شد، کمیته سیاست و تنظیم گری، با هدف پیوند علوم سیاسی و عمل سیاسی یا به عبارت بهتر، ورود علوم سیاسی به مسائل روزمره جامعه ایران، فعالیت خود را آغاز کند.


امامی با اشاره به اینکه علوم سیاسی، علم تحلیل قدرت خوانده می‌شود، افزود: ناگزیر دانشجوی علوم سیاسی باید به فرآیند تدوین، تصویب، اجرا و نظارت بر قوانین و مقررات ورود کند و پرسش‌هایی نظیر اینکه، پیش‌نویس قانون یا مقرره چگونه تهیه، تصویب و ابلاغ می‌شود و اجرای آن چه پیامدهایی به دنبال دارد، به واکاوی منازعات قدرت بپردازد.


دبیر کمیته سیاست و تنظیم گری انجمن علوم سیاسی ایران در ادامه، به تشریح محورهای فعالیت کمیته سیاست و تنظیم گری پرداخت و گفت: شناسایی مسائل مهم کشور در حوزه‌های سیاستی، ارزیابی سیاست‌ها، قوانین و مقررات، ارائه آموزش‌های کاربردی به دانشجویان و پژوهشگران، برگزاری نشست‌ها و تشکیل حلقه مطالعاتی در حوزه فعالیت‌های این کمیته است.


امامی در مورد مهم‌ترین محورهای فعالیت این کمیته، خبر داد: کلیه اساتید،‌ کارشناسان،‌ پژوهشگران و دانشجویان رشته‌های مختلف می‌توانند تحقیقات خود را در تریبون تخصصی تنظیم گری ارائه دهند و از پشتیبانی کمیته سیاست و تنظیم گری انجمن علوم سیاسی ایران برای ادامه پژوهش در نهادهای مرتبط بهره‌مند شوند. وی افزود در این زمینه ارسال یادداشت سیاستی به نهادهای مرتبط و صدور گواهی نیز امکان‌پذیر است.


وی با اشاره به مزیت‌های دانشجویان علوم سیاسی برای بررسی قوانین و مقررات بیان کرد: دانشجوی علوم سیاسی به دلیل آموختن مباحثی چون نظریه‌های دولت ، تاریخ سیاسی ، فرهنگ سیاسی، اندیشه سیاسی و.. به‌خوبی می‌تواند فرآیندهای مرتبط با قوانین و مقررات را درک کند.


این مقام مسئول، با تعمیم دولت، به‌عنوان یک بازیگر سیاسی، افزود: شناخت عمیق‌تر رفتار این بازیگر، نیاز به دانش سیاسی دارد و از این رو، آموخته‌های دانشجوی علوم سیاسی وی را در درک مناسبات درونی و بیرونی دولت توانمند می‌کند.


دبیر کمیته سیاست و تنظیم گری انجمن علوم سیاسی ایران ضوابط و مؤلفه‌هایی که بر فعالیت دولت تأثیر می‌گذارند را، متأثر از محیط سیاسی دانست و خاطرنشان کرد: از این رو، دانش‌آموخته علوم سیاسی ابزار لازم برای شناخت محیط سیاسی را دارد و می‌تواند از آن برای تجویز توصیه‌هایی واقع‌بینانه‌تر بهره گیرد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب