دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 خرداد 1399 - 17:36
تدبر در آیه ۸ سوره اعراف؛

ترازوی اعمال هرکس سنگین باشد رستگار است

پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در قالب طرح‌های «پیغام دوست» و «مسیر مهربانی» هر روز یک آیه از قرآن کریم و حدیثی از اهل بیت(ع) را به‌همراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه می‌کند.
کد خبر : 492535
637253321669670677_lg.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در قالب طرح‌های «پیغام دوست» و «مسیر مهربانی» هر روز یک آیه از قرآن کریم و حدیثی از اهل بیت(ع) را به‌همراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه می‌کند.




بیشتر بخوانید:
تمایل انسان‌های صاحب خرد به سمت پاکی و طهارت است




پیغام دوست
در روز پنج‌شنبه ۸ خرداد ۹۹ مصادف با ۵ شوال ۱۴۴۱ «پیغام دوست» به‌شرح زیر است:
و در آن روز سنجش [اعمال] درست است. پس هركس ميزان‌هاى [عمل] او گران باشد آنان خود رستگارانند (اعراف، ۸)
الْوَزْنُ يَوْمَئِذٍ الْحَقُّ فَمَنْ ثَقُلَتْ مَوَازِينُهُ فَأُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ (الاعراف، ۸)
دریافت پیغام:
پیغام آیه، توجه دادن به سنجش اعمال در قیامت است. خداوند در قیامت، رفتار و گفتار و اعتقادات و اخلاقیات انسان‌ها را محاسبه می‌کند. در محاسبه هیچ ظلم و ستمی روا داشته نمی‌شود زیرا ترازوی قیامت، ترازوی حق است.
در روایات آمده که امیرالمؤمنین (ع) میزان است که نامه عمل هرکسی با او سنجیده می‌شود. هرکس ترازوی اعمال او سنگین باشد رستگار است. ایمان، عمل صالح، نماز، خدمت به خلق، دستگیری از نیازمندان، صدقه، قرض‌الحسنه، پارسایی، کار و تلاش برای خانواده و جامعه، محبت، اخلاق خوش، گفتار نرم از جمله چیزهایی است که ترازوی عمل را سنگین می‌کند.



مسیر مهربانی
همچنین در این روز «مسیر مهربانی» به‌شرح زیر است:
موضوع: ایمان ۵
سه ويژگى است كه در هركس يافت شود، ويژگى‌هاى ايمان كامل مى‌شود: آنكه وقتى خشنود شود، خشنودى‌اش او را به باطل نكشاند، خشمش او را به هنگام خشم، از حق برون نبرد و هرگاه توان يافت به آنچه از او نيست، دست‌درازى نكند.
بعضی از خصوصیاتی كه با ایمان سازگار نیست عبارتست از دوست گرفتن یهود و نصاری (مائده، ۵۱)؛ حلال كردن حرام‌های خداوند (مائده، ۸۷)؛ خیانت به خدا و پیامبر (انفال، ۲۷)؛ دوست نگرفتن دشمن خدا (ممتحنه، ۱)؛ تبعیت از خطوات شیطان (بقره، ۲۰۸)؛ شبیه شدن در رفتار به آنان‌ كه پیامبران را آزردند (احزاب، ۶۹)؛ مسخره كردن گروهی دیگر (حجرات، ۱۱)؛ نجوا كردن در باب گناه (مجادله، ۹)؛ مشغول بودن به دارایی و فرزندان و فراموش كردن خدا (منافقون، ۹) و شراب‌خواری (مائده، ۹۰).
پیامبر اکرم (ص): ثَلاثُ خِصالٍ مَن كُنَّ فيهِ فَقَدِ استَـكمَلَ خِصالَ الايمانِ: اَلَّذى إذا رَضىَ لَم يُدخِلهُ رِضاهُ فى باطِلٍ وَ اِن غَضِبَ لَم يُخرِجهُ مِنَ الحَقِّ وَ لَو قَدَرَ لَم يَتَعاطَ ما لَيسَ لَهُ (الاصول الستة عشر(ط-دارالشبستری)، ص ۳۵)



یادمان باشد که نسبت به «پیغام دوست» و «مسیر مهربانی» بی‌تفاوت نباشیم و در آن بیندیشیم و ان‌شاءالله عمل کنیم. همچنین در رساندن این پیغام به دیگران کوشا باشیم.
انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب