دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 دی 1394 - 12:30

کامیکاتسو؛ شهری بدون زباله + ویدئو

تاکنون داستان‌هایی از این‌ور و آن‌ور دنیا شنیده‌ایم که شخصی سبک زندگی بدون زباله را پیش گرفته است اما تاکنون نشنیده‌ایم که یک جامعه به کلی زباله‌ای نداشته باشد؛ حالا همه شهروندان شهر کامیکاتسو در ژاپن زباله‌های خود را بازیافت می‌کنند و به سوی شهری بدون زباله حرکت می‌کنند.
کد خبر : 59908

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از OddityCentral، در شهر کامیکاتسو هیچ کامیون زباله‌جمع‌کنی وجود ندارد و در نتیجه شهروندان زباله‌های آشپزخانه خود را به صورت کود در باغچه خانه‌شان استفاده می‌کنند. آنها همچنین زباله‌های خود را می‌شویند و آنها را در 34 قلم مختلف جدا می‌کنند و سپس به مرکز بازیافت می‌برند تا کارگران زباله‌ها را بررسی کنند که زباله‌ها به سطل‌های درستی ریخته می‌شوند. مطمئنا زمان زیادی طول کشیده تا شهروندان بتوانند خود را با این قوانین سازگار کنند ولی هم‌اکنون به خوبی با این وضعیت کنار آمده‌اند و همکاری می‌کنند.


این شهر با یک فرآیند ساده و موثر زباله‌ها را بازیافت می‌کند. سطل‌های جداگانه‌ای برای انواع محصولات کاغذی وجود دارد: روزنامه، مجله و مقوا. حتی بطری‌های پلاستیکی و سرپوش‌های آنها به سطل‌های جداگانه‌‌ای ریخته می‌شوند و این روند برای مواد آلومینیومی، اسپری‌ها و قوطی‌های فلزی هم انجام می‌شود. بسیاری از این اقلام برای ساخت لباس، اسباب‌بازی و برخی لوازم دیگر فروخته می‌شود. برچسب روی سطل‌ها روند بازیافت آنها را نشان می‌دهد و شهروندان می‌دانند که برای زباله‌هایشان چه اتفاقی خواهد افتاد.


شهروندان این شهر تشویق شده‌اند که از زباله‌هایشان دوباره استفاده کنند. آنها یک فروشگاه محلی با نام «کورو-کورو» دارند که در آن می‌توانند زباله‌هایشان را با وسایل نو عوض کنند و در قبال آن مبلغ ناچیزی پرداخت کنند. این فروشگاه از زنان برای درست کردن کیف، لباس و عروسک و اسباب‌بازی با استفاده از وسائل دورریز دعوت و آنها را استخدام می‌کند.


کسب‌وکارهای این شهر نیز برای مشارکت در مدیریت زباله ترغیب شده‌اند و حتی کارخانه نوشابه‌سازی در اینجا وجود دارد که بدون زباله کار می‌کند و در ساختمانی از مواد دورریز قرار دارد.


کامیکاتسو شهری با 1700 نفر جمعیت، 80 درصد زباله‌اش را خودش بازیافت می‌کند و فقط 20 درصد باقی‌مانده در محلی دفن می‌شود. اما مقامات این شهر سعی دارند که تا سال 2020 میزان تولید زباله را به صفر برسانند.


شهروندان کامیکاتسو 13 سال است که برای مدیریت زباله خود تلاش می‌کنند و قبل از سال 2003، زباله‌های این شهر سوزانده می‌شدند.


مترجم: نسترن صائبی



دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب