دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 بهمن 1393 - 16:58
مدیرکل تشکل‌های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با آنا:

برخی می‌خواهند با فشار رسانه‌ای از امکانات دانشگاه آزاد استفاده کنند/مشی اعتدال برای تندروها قابل پذیرش نیست

خبرگزاری آنا: در روزهای اخیر برخی رسانه‌ها با انتشار گزارش‌هایی جهت دار، مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی را متهم به فعالیت‌های سیاسی و انتخاباتی کرده‌اند.
کد خبر : 598

دکتر علی قدمیاری، مدیرکل تشکل های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا اتهام های وارد شده از سوی این افراد را رد می کند و معتقد است این رسانه ها تلاش می کنند دانشگاه آزاد اسلامی را وارد بازی های سیاسی کنند در حالی که مدیریت جدید دانشگاه آزاد تلاش کرده از حواشی و فعالیت های جناحی دوری کند.


در متنی که با عنوان گزارش در یکی از سایت های تندرو منتشر شده، اتهامات زیادی به مسئولین دانشگاه آزاد زده شده است. دانشگاه آزاد متهم به فعالیت سیاسی شده است. شما در برابر این اتهام چه پاسخی دارید؟


اینگونه خبرها در چند ماه اخیر مسبوق به سابقه بوده اند و یکی از انتقاداتی که به این نوع گزارش‌ها می شود، یک سویه بودن آن ها است. در هیچ کدام از این گزارشها امکان ندارد از یکی از مسئولین مربوطه دانشگاه آزاد هم سئوال بپرسند و دیدگاه های مختلف را در کنار هم قرار بدهند و یکی از نقدهای وارده به این گزارشها و خبرها این است که صحبت های مسئولین دانشگاه آزاد را فیلتر می کنند و دیدگاه خودشان را از زبان اشخاص مختلف مطرح می کنند. این کاری غیرحرفه ای در رسانه است و نوعی بداخلاقی است.


دلیل متهم کردن دانشگاه آزاد به سیاسی کاری چیست؟


دیدگاه اعضای محترم هیئت موسس و هیئت امنا و هم چنین مشی فراجناحی مدیریتی دکتر میرزاده و سابقه سی و چند ساله ایشان در دوران انقلاب و پس از انقلاب اسلامی برای همه معلوم و مشخص است. بنابراین مشی اعتدالی ایشان را نمی شود زیر سوال برد. دکتر میرزاده وابستگی به هیچ جریان سیاسی خاصی ندارند و همیشه در مشی مدیریتی خود سعی کردند رویه ای داشته باشند که همه سلایق سیاسی مختلف که در چارچوب نظام و قانون هستند توانایی فعالیت داشته باشند و به گفته خودشان هیچ وقت اهل سیاسی بازی و سیاسی کاری نبوده اند و به هیچ جریانی باج نمی دهند. این مساله در دانشگاه هم مشخص است، ما خودمان را عاری از اشتباه نمی دانیم ولی نمی خواهیم بگوییم که سکان دانشگاه آزاد و جهت گیری دانشگاه آزاد در جهت حمایت از جریان خاصی است. همواره در همه سخنرانی ها و در همه بخش نامه ها بیان شده که ملاک ما قوانین شورای عالی انقلاب فرهنگی است و سایر قوانین مربوطه و بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری و دیدگاه های ارکان دانشگاه به خصوص آیت الله هاشمی رفسنجانی که دعوت به وحدت ملی و همدلی کرده اند، می باشد.


متاسفانه دانشگاه آزاد را متهم به تشکل سازی کرده اند. اولا حوزه سازمانی دانشگاه آزاد به هیچ وجه تشکل ایجاد نمی کند. ماموریت ما ایجاد تشکل نیست. بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ما موظفیم فضایی را ایجاد کنیم که دانشجویان با سلایق مختلف سیاسی رغبت به مشارکت سیاسی در قالب تشکل های سیاسی-اسلامی و در چارچوب قوانین مربوطه داشته باشند. اگر سوابقی دارند که می گوید ما اقدام به تاسیس تشکل خاصی کرده ایم حتما به ما منتقل کنند و ما هم بررسی می کنیم، البته به شرطی که در قالب یک نامه رسمی باشد و نه نامه ها و گزارشهای تخریبی سرگشاده در فضای رسانه ای که فقط دنبال اغواگریست. ما سعی کرده ایم فضای کار سیاسی را در دانشگاه قانونمند و عادلانه کنیم و معتقدیم در سنوات گذشته به هیچ وجه فضای حمایت از تشکل ها عادلانه نبوده است و بسیاری از تشکل ها با تنگ نظری مواجه شده اند و این طبیعی است که در یک جایی فضای تنگ نظری بوده است و تشکل ها اگر فضای پر نشاط سیاسی را در چارچوب قانون ببینند ، بیایند خودجوش دوباره شروع کنند، تشکل هایشان را فعال کنند و در فضای سیاسی خود فعالیت کنند. دکتر میرزاده تاکید کرده اند که از جریان سیاسی خاصی حمایت نشود و همیشه در همه زمینه ها از این رویکرد پرهیز شده که دانشگاه دستاویز جریانات سیاسی بشود و ما گفته ایم دانشگاه همیشه باید بر روی جریانات و احزاب سیاسی تاثیرگذار باشد و نه برعکس!


بخشی از این صحبت ها مربوط به مدیریت گذشته دانشگاه آزاد است. نظرتان در این مورد چیست؟


البته ما درباره عملکرد دوره های گذشته ترجیح می دهیم که مسئولین محترم وقت پاسخ گو باشند و قطعا مسئولین وقت دیدگاه خاص خودشان را دارند و ما ورودی به عملکرد دوره گذشته نمی کنیم.


به نظرتان این مباحث مطرح شده علیه دانشگاه آزاد بار حقوقی دارد؟


قطعا. به نظر من دانشگاه آزاد اسلامی مظلوم واقع شده است. در دو سال اخیر هجمه های سنگینی به دانشگاه آزاد وارد شده که عمدتا خلاف واقع است. دیدگاه این است که می خواهند دانشگاه آزاد را که سعی می کند از حواشی دوری کند، وارد یک بازی سیاسی کنند و دستاویز جریان خاص قرار دهند اما مسئولین دانشگاه به این مساله آگاه بوده و هیچ گاه خودشان را وارد این بازی ها نمی کنند. برخی گروه‌ها و افراد می خواهند با فشار رسانه ای از امکانات دانشگاه استفاده کنند، ولی نگاه دانشگاه آزاد در این زمینه همواره این بوده که به همه سلایق سیاسی در چارچوب قانون و بطور عادلانه احترام بگذارند.


این اتهام زنی ها در نهایت چه رویکردی را دنبال می کند؟


دلایل عمده ای دارد. یک اینکه مشی اعتدال برای خیلی از افراد تندرو و وابسته به جریانات خاص قابل پذیرش نبوده و طبق عرفی که وجود دارد اگر جریان همسو با ایشان باشد حمایت می کنند و اگر احساس کنند که امکانات و منابع خاص کاملا در اختیار آنها نیست و به نفع آن ها نیست، سعی می کنند به صورت یک جانبه علیه آن گزارش جمع آوری کنند و تخریب کنند. نکته بعدی اینکه واقعا فضای رسانه ای در کشور عادلانه نیست و در این زمینه دانشگاه آزاد برای بیان دیدگاه خود واقعا از فضای عادلانه ای برخوردار نیست. متاسفانه می بینیم مثلا یک شخص خاص بدون هیچ مسوولیت قابل توجهی فرصت بیشتری برای ابراز عقیده نسبت به رئیس دانشگاه در فضای رسانه ای دارد و می شود این را با آمار و ارقام در آورد که همان فضای رسانه ای که در اختیار منتقدین دانشگاه آزاد است، چقدر حق صحبت به مدافعین و مدیران دانشگاه آزاد می دهند.


من فکر می کنم چون مسوولین این رسانه ها ارتباط شان را با مسئولین دانشگاه آزاد قطع کرده اند، اخبار را ناقص دریافت و ناآگاهانه و چه بسا آگاهانه ناقص و جهت دار منتقل می کنند و نزد افکار عمومی و مخاطبین، ارزش رسانه خود را به شدت پایین می آورند. به عنوان مثال گفته اند دانشگاه آزاد در دوره جدید به هیئت های مذهبی نمی پردازد. این در حالیست که برای اولین بار دکتر میرزاده و حجت الاسلام دکتر طه هاشمی بخشنامه ای در مورد حمایت از هیئت های مذهبی دانشجویی صادر کردند که در دوره های گذشته بی سابقه بوده است. حتی گروه منتخبی از هیئت های مذهبی دانشجویی دانشگاه آزاد در دیدار هیئت های مذهبی با مقام معظم رهبری حضور داشتند و در این زمینه همکاری بسیار خوبی بین دانشگاه آزاد و نهاد رهبری در دانشگاه ها برای تقویت هیئت های مذهبی وجود داشته است و این جای تعجب است که این مساله وارونه منعکس شده و حتی انتقادشان را متوجه نهاد رهبری در دانشگاه هم می کنند و این نشان می دهد که اطلاع کافی از دانشگاه و جو آن ندارند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب