«دودکش ۲» اسیر تکرار موقعیت و شخصیت/ در قحطی کمدیهای جذاب، دستپخت نیکنژاد دیدنی شد
به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، آنگونه که در خبرها آمده براساس نظرسنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی از سریالهای تلویزیونی نیمه اول تیر۱۴۰۰، هفت قسمت ابتدایی فصل دوم سریال «دودکش» شبکه یک سیما با ۴۳.۴ درصد مخاطب با رضایت ۸۱.۱ درصد در حدزیاد در صدر سریالهای در حال پخش سیما قرار گرفت.
هومن برق نورد، امیرحسین رستمی، سیما تیرانداز، نگار عابدی، محمدرضا شیرخانلو، یاس نوروزی و الهام اخوان و (با حضور) بهنام تشکر و (بازیگران خردسال) حسین شهبازی، مهنا سیدی، هانا عباسی در دودکش ۲ بازی میکنند. طراح و سرپرست نویسندگان سریال برزو نیکنژاد است و نویسندگان سریال محمد تنابنده و شهاب مهربان هستند.
کدام سریال فصل دوم «دودکش» است؟!
فصل اول این سریال را محمدحسین لطیفی با فیلمنامه حسن وارسته و برزو نیکنژاد جلوی دوربین برد.این سریال به تهیهکنندگی زینب تقوایی در ماه رمضان سال ۱۳۹۲ روی آنتن شبکه یک رفت. لطیفی در ادامه سریال «پادری» را هم با بخش عمدهای از بازیگران و گروه سازنده «دودکش» و این بار به تهیهکنندگی سید محمود رضوی ساخت که در همان زمان از آن به عنوان فصل دوم «دودکش» یاد شد. با این حال زینب تقوایی تهیهکننده مجموعه دودکش در گفتوگو بارسانهها با رد این موضوع عنوان کرده است که «دودکش۲» و نه «پادری»، فصل دوم «دودکش۱» محسوب میشود.
او معتقد است «پادری» هم سریال قشنگی بود، اما همه اعضای سریال «دودکش» در آن حاضر نبودند. به گفته تقوایی یک اثر و تمام سریالهایی که به فصلهای بعدی میرسند معمولاً یک خالقی دارند و خالق آن ایده پرداز سریال شناخته میشود. در سریال پادری نویسنده کار در سریال حضور نداشت و صرفاً بازیگران «دودکش» در آن سریال بودند. در واقع میتوان گفت «پادری» اسپینآف فصل اول «دودکش» بود همین موضوع هم مخاطبان را به اشتباه انداخت و آنها فکر کردند که «پادری» فصل دوم سریال است.
به هر حال فصل جدید دودکش به کارگردانی برزو نیکنژاد در ۲۶ قسمت ساخته شد و این شبها در قسمتهای پایانی پخش قرار دارد. این در حالی بود که نیکنژاد زمستان سال گذشته نیز سریال «باخانمان» را که تهیهکنندگی آن به عهده تقوایی بود روی آنتن شبکه سه سیما داشت. بلافاصله پس از پایان تولید آن مجموعه فصل دوم «دودکش» را کلید زد.
بیشتر بخوانید:
شروع خوب «باخانمان» امیدها را زنده کرد
حرکت پاندولی نیکنژاد بین پرده نقرهای و قاب کوچک
برزو نیکنژاد پیش از این با سریالهایی همچون «دردسرهای عظیم۱ و۲»، «پنچری» و «قرعه» خود را به عنوان یک سریالساز که به خوبی رگ خواب مخاطب را میشناسد مطرح کرد. بهویژه «دردسرهای عظیم» که با محوریت بازی طنازانه جواد عزتی و البته داستان جاندار توانست از سریالهای پرمخاطب سیما در زمان پخش شده و جایگاه سازندهاش را تثبیت کند. او البته در سینما هم بیکار نبود و پس از چند تجربه نویسندگی، دو فیلم «زاپاس» و «لونه زنبور» را با مضمون کمدی روانه سینماها کرد که با استقبال نسبی مخاطبان نیز مواجه شد.
درحالی که انتظار میرفت نیکنژاد بعداز تجربه موفق در ساخت و اکران این دو فیلم، بازهم سراغ یک اثر کمدی برود، او ترجیح داد با یک درام اجتماعی در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشد. «دوزیست» اثری بود که در سینمای اجتماعی طبقهبندی میشد و مضمونی تلخ و البته پایانی غافلگیرکننده داشت. این فیلم داستان خود را در بستر موقعیتهای شکننده و بر مبنای فریب و پنهانکاری شخصیتها پیش برد.
«دودکش۲» سومین همکاری مشترک زینب تقوایی و برزو نیکنژاد پس از فصل اول این سریال و سریال «باخانمان» است. نام نیک نژاد در فصل اول «دودکش» به عنوان نویسنده و «یار کارگردان» درج شده بود. تقوایی هم پس از سریال «دودکش»، تهیهکنندگی سریالهایی همچون «مدینه»، «پشتبام تهران» و «زیر پای مادر» را نیز بر عهده گرفت و در سال ۹۷ هم با فیلم «سمفونی نهم»، تهیهکنندگی در سینما را تجربه کرد.
در قحطی کمدیهای جذاب، دستپخت نیکنژاد دیدنی شد
اگرچه آمار معاونت سیما نشاندهنده پیشتازی سریال «دودکش» در بین مخاطبان است اما به نظر میرسد «دودکش ۲» کیفیت بهتری از «دودکش» و «پادری» نداشته و نتوانسته به اندازه فصلهای قبلی رضایت مخاطبان را جلب کند.
زوج هومن برقنورد و بهنام تشکر که در «ساختمان پزشکان»، «دزد و پلیس» و فصل اول «دودکش» توانسته بودند نظر مثبت مخاطبان را جلب کنند دراین مجموعه به ورطه تکرار افتادهاند. کل کلهای فیروز مشتاق و نصرت سوزنچیان که در فصل اول موتور محرکه سریال بود، در اغلب سکانسهای این فصل کاملاً خنثی و قابل پیش بینی شده است.ضمن این که امیرحسین رستمی نیز در ایفای نقش «بهروز مشتاق» عموماً آن چه در دو مجموعه «لیسانسهها» و «فوق لیسانسهها» ارائه کرده بود را تکرار کرد.
از سوی دیگر دو شخصیت زن سریال یعنی سیما تیرانداز (عفت سوزنچیان) و نگار عابدی (افروز مشتاق) هم در این سری کاملاً به حاشیه رفتند بود و نبودشان تأثیر چندانی در روند داستان نداشت.
به این ترتیب برخلاف دو سریال پربیننده شبکه یک در سالهای اخیر یعنی مجموعههای «پایتخت» و «نون خ»، دودکش نتوانسته است موفقیت فصل پیشین خود را تکرار کند. پربیننده بودن این مجموعه در آمار معاونت سیما را نیز میتوان به فقدان رقبای قدرتمند در سایر شبکهها نسبت داد. حال باید منتظر ماند و دید که نیکنژاد و تقوایی تصمیمی برای ادامه این مجموعه تلویزیونی در فصل های بعدی دارند و با پرونده آن را در فصل دوم می بندند.
انتهای پیام/۴۱۰۴/
انتهای پیام/