دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

فیزیوتراپی؛ مرهم دردهای بدن بدون دارو/ کمک به بهبود بیمار حتی قبل از جراحی

فیزیوتراپی یکی از زیرشاخه‌های پزشکی است که می‌تواند از بیماری‌ها پیشگیری کند و در برنامه درمانی فرد به توان‌بخشی و به طور کلی بالا بردن سطح سلامت او کمک کند.
کد خبر : 595440
فیزیوتراپی2



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در درمان فیزیوتراپی تلاش می‌شود از طریق فعالیت‌های فیزیکی و ورزشی از بیماری و کسالت افراد جلوگیری به عمل آید. فیزیوتراپیست‌ها متخصصان بهداشت و درمانی هستند که دوره‌های ویژه‌ای دیده‌اند و با مشارکت و همکاری بیماران می‌توانند آنها را درمان کنند.


فیزیوتراپی انواع مختلفی دارد و بسیاری از مردم درک درستی از آنچه در آن می‌گذرد و مزایای شگفت‌انگیز آن ندارند. به طور خلاصه، فیزیوتراپی یک رویکرد جامع درمانی برای بازیابی حرکتی و کارایی فرد را پس از یک دوره بیماری یا آسیب‌دیدگی ارائه می‌کند. فیزیوتراپیست‌ها برای به حداقل رساندن درد و پیشگیری از صدمات، یک برنامه درمانی متناسب را برای هر بیمار به طور جداگانه ارائه می‌دهند.


از دوران بقراط تا جنگ جهانی اول


فیزیوتراپی ابتدا در اواخر قرن نوزدهم میلادی بود که به صورت عمومی مطرح شد. پس از شیوع فلج اطفال در سال ۱۹۱۶، بسیاری از زنان برای کمک به حرکت کردن و راه افتادن کودکان بیمار استخدام شدند. بدین نحو، این علم بیش از پیش به عنوان یک روش کاربردی در میان مردم جا افتاد. هنگامی که ‌سربازان جنگ جهانی اول که نیاز به توانبخشی داشتند به وطن بازگشتند، محبوبیت فیزیوتراپی به اوج خود رسید.




بیشتر بخوانید:


تعیین هدف در فیزیوتراپی سرعت بهبود را ارتقا می‌بخشد


دستگاه کمک‌دهنده حرکت شنا برای کاربرد در مراکز ورزشی و توانبخشی




با این حال، اعتقاد بر این است که بقراط، پدر طب غربی و کسی که احتمالاً بیش از هر چیزی به دلیل سوگند مشهور بقراط شناخته می‌شود از روش‌هایی مشابه فیزیوتراپی در ۴۶۰ قبل از میلاد استفاده می‌کرده است.


از آنجا که زمان درمان به آسیب‌دیدگی و همچنین شدت آسیب بستگی دارد، تعیین اینکه چند جلسه فیزیوتراپی مورد نیاز است دشوار است. با این حال به طور متوسط تعداد بین ۷ تا ۱۰ ویزیت با فیزیوتراپیست تجویز می‌شود و همچنین فعالیت‌های احتمالی در خانه نیز باید انجام گیرد.



فیزیوتراپی؛ مرهم دردهای بدن بدون دارو/ کمک به بهبود بیمار حتی قبل از جراحی

در درمان فیزیوتراپی از روش‌های مختلفی از جمله روش مبتنی بر جریان برق استفاده می‌شود


به دلیل اینکه اکثر مردم اهل ورزش و فعالیت‌های بدنی نیستند، جلسات فیزیوتراپی ممکن است برایشان خیلی سنگین به نظر برسد. اگرچه همه می‌دانند فیزیوتراپی به بهبود وضعشان کمک می‌کند اما نمی‌توان تضمین کرد که همه متعهد به کاری باشند که دوست ندارند انجام دهند. به عبارت دیگر فیزیوتراپی به رغم اینکه باعث بهبود بدن ما می‌شود اما غالباً چیزی نیست که افراد مشتاق انجام آن باشند و این مسئله ممکن است توجیه کند که چرا فقط ۳۰٪ از بیماران دوره کامل درمان خود را دنبال می‌کنند.


فیزیوتراپی یک رشته تخصصی است


برخی خیال می‌کنند که تمام مربیان ورزشی می‌توانند کار فیزیوتراپی انجام دهند اما این دور از واقعیت است. فیزیوتراپیست‌ها در اکثر کشورها ملزم به داشتن حداقل مدرک لیسانس هستند(اگرچه سطح تحصیلی کارشناسی ارشد یا دکترا نیز وجود دارد).




بیشتر بخوانید:


درمان کمر درد با اپلیکیشن هوشمند ویژه فیزیوتراپی





یکی از علوم اصلی که فیزیوتراپیست‌ها باید دانش کاملی نسبت به آن داشته باشند، ‌ اطلاعات در مورد دستگاه ماهیچه‌ای‌اسکلتی انسان است(قابل ذکر است که این دستگاه شامل ۸۴۰ عضله، بین ۲۰۶ تا ۲۷۰ استخوان، ۲۲۰ عصب و... است).


برخلاف تصور رایج ‌فیزیوتراپی برای افرادی که دیابت، سرطان، کشیدگی عضلات، آسیب‌های ورزش، انواع دردهای بدن، آرتروز، مشکلات تنفسی و... دارند، مفید است(و این لیست تنها محدود به موارد اشاره‌شده نیست)


فیزیوتراپی در کمک به افراد برای آماده‌سازی بدنشان برای جراحی و همچنین سپس بازیابی و بهبودی کامل از اقدامات جراحی بسیار عالی عمل می‌کنند. افرادی که می‌خواهند در جراحی‌شان تجربه خوب و کم‌دردسری را پشت سر بگذارند، بد نیست که یک توانبخشی قبل و بعد از عمل را با یک فیزیوتراپ حرفه‌ای در نظر داشته باشند.



هر چند ‌فیزیوتراپیست‌ها افرادی کاملاً آموزش‌دیده و متخصص هستند، برای معالجه بیماران خود از باید از تجهیزات کافی برخوردار باشند.



فیزیوتراپی را باید یک روش درمانی بدون دارو برشمرد. احتمال دارد بیمار در حین گذراندن دوره درمان دارویی در فیزیوتراپی شرکت کند، اما خودِ فیزیوتراپیست‌ها برای کمک به رفع بیماری‌های فرد از درمان‌های بدون دارو و مبتنی بر ورزش استفاده می‌کنند.


فیزیوتراپیست‌ها خود به طور مستقل ارائه‌دهنده خدمات درمانی و مراقبت‌های بهداشتی محسوب می‌شوند و البته در کنار دیگر متخصصان مراقبت‌های بهداشتی مانند جراحان و پزشکان عمومی کار می‌کنند. فیزیوتراپی می‌تواند به فرد کمک کند تا از نظر روحی، عاطفی، جسمی احساس بهتری داشته باشد و کارایی اجتماعی‌اش بالا برود.


بهره‌مندی از برق در فیزیوتراپی


در درمان بیماران فیزیوتراپی به طرق مختلفی از برق استفاده به عمل می‌آید. از برق می‌توان برای تولید گرما در بدن (دیاترمیا)، دارورسانی(یونتوفورز) یا تسکین درد در قسمت خاصی از بدن (تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست) استفاده کرد. همچنین می‌توان از جریان الکتریکی برای جلوگیری از آتروفی(atrophy) استفاده کرد، وضعیتی که طی آن ماهیچه‌هایی که استفاده نمی‌شوند با گذشت زمان کوچک‌تر و ضعیف‌تر می‌شوند.


به جز جریان برق در روش فیزیوتراپی از تجهیزات مکانیکی، مانورهای دستی، تمرینات حساب‌شده ورزشی، پرتوهای فرابنفش و فروسرخ، گرما و... استفاده می‌شود.




بیشتر بخوانید:


دستگاه کمک‌دهنده حرکت شنا برای کاربرد در مراکز ورزشی و توانبخشی




فیزیوتراپیست‌ها بیش از هر کادر درمانی دیگری مایل به درمان افرادی هستند که دردی ندارند و به نظر نمی‌رسد هیچ بیماری جدی داشته باشند تا از بیماری‌های آینده جلوگیری کنند. کسانی که قدرت بدنی بالایی دارند و اهل ورزش و فعالیت‌های بدنی هستند در کار با فیزیوتراپیست‌ها احساس راحتی بیشتری می‌کنند.


در عین حال هر چند ‌فیزیوتراپیست‌ها افرادی کاملاً آموزش‌دیده و متخصص هستند، برای معالجه بیماران خود از باید از تجهیزات کافی برخوردار باشند. دوره‌های فیزیوتراپی در جاهای مختلف قدری با هم تفاوت دارد.


انتهای پیام/۴۱۶۰



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب