علت مخالفت با قانون مالیات بر عایده مسکن چیست؟
به گزارش خبرنگار حوزه مسکن و شهرسازی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، پس از تصویب کلیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس در ۵ خرداد ماه ۱۴۰۰ برخی از جریانهای مختلف که منافع خود را در خطر میدیدند، درصدد ایجاد خدشه در اجرای این طرح و مخالفت با آن برآمدهاند.
اگرچه بازار مسکن یکی از بازارهایی است که نابسامانی چندساله در آن طی سالهای گذشته، ناشی از سوداگری بوده است. ازسوی دیگر همه تقاضاهای مصرفی و واقعی در قانون دیده شده و مخاطب این قانون مصرفکننده واقعی نیست بلکه دلالانی است که هزار واحد مسکونی میخرند، آن را مدتی خالی نگه میدارند و سپس با قیمت چند برابری در بازار میفروشند.
همچنین طرح مالیات بر عایدی سرمایه بر موضوع تقویت تولید تمرکز دارد و اجازه ورود واسطهها و دلالان را به اقتصاد نمیدهد و درنهایت مانع سوداگری در اقتصاد کشور خواهد شد.
مالیات بر عایدی سرمایه صرفاً افرادی را هدف قرار میدهد که سرمایهگذاریهای مولد انجام نمیدهد و فقط 4 بازار املاک، خودرو، طلا و ارز را هدف قرار داده و آن را به چالش میکشند. براین اساس اگر افرآد بیش از نیاز مصرفی در این 4 بازار خرید انجام دهند، مالیات بر عایدی سرمایه شامل آنها میشود.
همچنین دریافت مالیات بر عایدی سرمایه از اموال منقول و غیرمنقول میتواند از جهش قیمت در این بازارها جلوگیری کرد.
سرمایهگذاری در تولید هدف قانون مالیات بر عایدی مسکن
عبدالجلال ایری با اشاره به صحبتهای وزیر راه و شهرسازی مبنی بر شناسایی یک میلیون و 300 هزار واحد خالی از سکنه و معرفی آن به سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات، میگوید مجلس یازدهم از زمان آغاز فعالیت خود به دنبال ساماندهی بازار مسکن بود، از این رو با تصویب قانون و پیگیری طرحهای مختلف در این راستا گامهای مهمی برداشت.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی وجود دلالان و سفتهبازان را چالش اصلی مدیریت بازار مسکن میداند و معتقد است مجلس با تصویب قانون مالیات بر خانههای خالی، گام بسیار خوبی در راستای جلوگیری از فعالیت سوداگرانه دلالان برداشت که آثار مثبت آن به محض اجرا در بازار نمایان میشود.
به گفته ایری یکی از اهداف مهم اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی مصرفی کردن بازار مسکن بوده تا سرمایهگذاری به سمت تولید هدایت شود. در همین راستا مجلس با اصلاح قانون مالیات بر خانههای خالی، میزان مالیات بر خانههای خالی را به نحوی افزایش داد تا دیگر خالی نگهداشتن آنها توجیه اقتصادی نداشته باشد.
وی، با تاکید بر اینکه مجلس یازدهم انقلابی بودن خود را نه در شعار بلکه در عمل نشان داد، میافزاید تصویب قوانین موثر برای کنترل بازار مسکن مانند مالیات بر خانههای خالی و جهش تولید و تامین مسکن نمونه بارزی از فعالیت انقلابی مجلس یازدهم است چرا که انفعال دولت در ساخت و تولید مسکن، موجب عقب ماندگی کشور در این حوزه و افزایش بیضابطه و حباب گونه قیمت خانه شد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی میگوید بیبرنامه بودن حوزه مسکن و عدم تعادل در عرضه و تقاضا موجب فعالیت گسترده دلالان شده است.
ایری با اشاره به حرکت انقلابی مجلس برای مبارزه با محتکران و سفتهبازان مسکن، میافزاید مجلس برای جبران این عقب ماندگیها و خروج بازار از انجماد قوانین موثری را به تصویب رساند. در حال حاضر طبق گفته وزیر راه و شهرسازی حدود یک میلیون 300 هزار واحد مسکونی خالی شناسایی شده است که با عرضه آنها در بازار، شاهد کاهش نسبی قیمتها خواهیم بود و بیتردید این امر یکی از دستاوردهای مجلس به شمار میرود.
انتهای پیام/4133
انتهای پیام/