دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
جعفرپور:

فاصله بین سنجش، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری معضلات زیادی را برای کشور ایجاد کرد

رئیس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان فناوری اطلاعات گفت: یکی از معضلات کشور فاصله بین سنجش، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری است.
کد خبر : 594422
شاهین جعفرپور



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، شاهین جعفرپور در مراسم تبادل قرارداد بین سازمان فناوری اطلاعات ایران و مرکز آمار ایران با موضوع طرح آمارگیری برخورداری خانوار و استفاده افراد از فاوا که ظهر امروز به صورت برخط برگزار شد، اظهار کرد: در ۱۵ ماهه گذشته موضوع پایش تعداد کاربران اینترنت و کیفیت دسترسی مردم به ابزارهای فناوری اطلاعات مورد توجه قرار گرفته است و امروز شاهد نتیجه چنین تلاشی در قالب امضای توافقنامه همکاری بین سازمان فناوری اطلاعات و مرکز آمار ایران بودیم.


وی افزود: در حوزه شاخص‌های فناوری اطلاعات بازبینی‌هایی به مرور زمان انجام شده است. پیش‌تر در اجلاس اتحادیه جهانی مخابرات شرط دسترسی کاربر به اینترنت اتصال دائم طی ۱۲ ماهه گذشته اعلام شده بود و حالا این شرط کمی تغییر کرده و به ۳ ماه کاهش یافته است. یعنی کشورهای مختلف دنیا در فضایی در حال توسعه فناوری اطلاعات هستند که شرایط به سرعت تغییر می‌کند. تغییرات سریع در مینه سیاست‌گذاری‌های کلان ابهام‌های زیادی را برای سازمان‌های فناوری اطلاعات ایجاد کرده و در نهایت چنین ابهام‌هایی به صنعت نیز منتقل می‌شود.


رئیس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان فناوری اطلاعات بیان کرد: یکی از معضلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم فاصله زیاد بین سنجش، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری است. سازمان فناوری اطلاعات تلاش کرده است این فاصله را به حداقل ممکن برساند. در همین راستا سازمان فناوری اطلاعات جلسات متعددی را با مسئولان مرکز آمار ایران برگزار کرد و هدف از این جلسات هم‌داستانی و هم‌زبانی هر دو سازمان در تحقق افق پیش‌رو بوده است.


جعفرپور عنوان کرد: در بررسی‌های انجام شده مشخص شد در مواردی برای تهیه آمار با زیادشاخصی مواجه و در موضوعاتی نیز با بی‌شاخصی روبه‌رو هستیم. این مشکلات آفت نظام آماری در همه حوزه‌ها است و سرمایه و وقت دستگاه‌های مختلف را صرف موضوعاتی می‌کند که در عمل نتیجه‌ای برای کشور ندارد.


وی خاطرنشان کرد: شاخص‌هایی که در این طرح انتخاب شده است هم با مصوبات اتحادیه جهانی مخابرات هماهنگی دارد و هم به معیارهای ایرانی و ملی. یعنی این داده‌ها صرفاً برای ارائه گزارش به اتحادیه جهانی مخابرات تهیه نمی‌شود بلکه برای برنامه‌ریزی‌های کلان مجموعه آینده وزارت ارتباطات نیز کاربرد دارد.


انتهای پیام/۴۱۴۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب