افزایش مرگ بیماران در بخشهای ویژه با قطعی برق/ ژنراتورهای برق تنها 2 ساعت توانایی تولید برق اضطراری دارند
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، در کنار تمام اتفاقاتی که قطعیهای مکرر برق داشت، فوت بیماران بخش مراقبتهای ویژه به خاطر خاموشیهای نامنظم هم مزید بر علت شد تا انتقادات به این عملکرد دولت و وزارت نیرو افزایش یابد.
در همین خصوص، حسین کرمانپور مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی ایران در گفتوگو با خبرگزاری آنا ضمن بیان اینکه اگر یک بیمارستان ژنراتور برق مستقل نداشته باشد، احتمال مرگ بیماران بخشهای ویژه صددرصد است، گفت: ممکن است برخی بیمارستانها ژنراتور نداشته باشند و یا اینکه خراب باشد یا نیاز به تعمیرات داشته باشد که همین مشکلات شاید عامل مرگ بیماران بخشهای ویژه به دلیل قطعی برق باشد زیرا به دلیل افزایش قیمتها منطقی نیست که هر بیمارستان بخواهد با سرعت اقدام به تعمیر یا تهیه ژنراتورهایشان کنند.
وی در همین باره ادامه داد: زمان قطعی برقها خیلی طولانی است، بطور مثال یکی از روزها برق از ساعتهای ۱۰ تا ۱۲ قطع شده و دوباره از ساعت ۱۴ تا ۲۰ هم قطع میشود. یک بیمارستان هر ژنراتوری داشته باشد باز هم دچار کمبود میشود؛ عموم ژنراتورها تا ۲ ساعت پاسخگو هستند اما برای بیشتر از دو ساعت نیاز به ژنراتوری است که مجهز باشد.
کرمانپور ضمن تاکید بر اینکه تمام بیمارستانهای عظیم ژنراتور دارند، گفت: ژنراتورها هم بیشتر از چند ساعت کار نمیکنند، مسئله دیگر فرسودگی دستگاههای گرانقیمت پزشکی است. تا الان بسیاری از دستگاههای پزشکی فرسوده شدهاند یا ژنراتورهای برخی از بیمارستانها به دلیل اینکه سالها مورد استفاده قرار نمیگرفت نیاز به تعمیرات سنگین دارند.
وی تصریح کرد: مسئله این است که تعمیرات این دستگاهها حداقل یک میلیارد تومان هزینه دارد، کدام بیمارستانها در کدام مناطق کشور توانائی پرداخت این هزینهها را دارند و کدام بیمارستانها برای این اقدامات بودجه ندارند؟
رئیس اورژانس بیمارستان سینا با اشاره به اینکه سیستم برقرسانی کشور آنقدر هوشمند نیست که بتواند جریان برق به بیمارستانها را به گونهای متمایز از دیگر اماکن مدیریت کند، بیان کرد: اکنون مشخص نیست برق در چه زمان و ساعتی قطع و وصل میشود و به نظر میرسد ادارات برق واقعا از نظر ارتباط با مشترکین دچار اشکالات جدی هستند.
مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی ایران، در پاسخ به این پرسش که «آبا ناچاریم قطعیهای برق و آسیب به بیماران را به عنوان یک رخداد غیرقابل اجتناب تاب بیاوریم؟» پاسخ داد: قاعدتا بله، البته بیمارستانها تجهیز دارند و بنده منکر تجهیزات آنها نیستم اما دیزلها دو ساعت کار کرده و بعد مشکل فنی پیدا میکند.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/