سلولهای هیبریدی مغز، چهرهها را شناسایی میکنند/ کشف نوع جدیدی از نورونها
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، چهرههای افراد مختلف از نظر عملکردی یکسان به نظر میرسد با این حال مغز انسان سرعت بالایی در شناسایی چهره اشخاص آشنا دارد. حال محققان دانشگاه راکفلر موفق به کشف گروه جدیدی از سلولهای مغزی شدند. این سلولهای هیبریدی ترکیبی از نورونهای حسی و حافظهای هستند و توانایی یادآوری سریع را برای انسان امکانپذیر میکنند.
براساس یک نظریه، سلولهای عصبی منفرد میتوانند به عنوان سیگنالی برای یک مفهوم پیچیده کدگذاری شوند. برای مثال اگر فرد به صورت مادربزرگ خود نگاه کند، یک نورون خاص به سرعت فعال شده و امکان شناسایی چهره آشنا را برای فرد میسر میکند. باوجود این که تاکنون مطالعات بسیاری در خصوص مغز انسان انجام شده اما هیچکدام موفق به شناسایی این نورونهای خاص نشده است.
تیم تحقیقاتی دانشگاه راکفلر پیش از این قسمت از مغز که نقش مهنی در تشخیص چهره دارد را شناسای کرده بودند. این ناحیه در لوبهای گیجگاهی قرار دارد، در این قسمت خاطرات با احساسات خاص اشباع میشوند. دانشمندان در مطالعه جدید اسکنهای افامآرآی لوبهای گیجگاهی میمونهای رزوس در حال مشاهده تصاویر چهره میمونهای دیگر را بررسی کردند.
وقتی میمون در تصاویر به چهره آشنایی برمیخورد نورونهای لوب گیجگاهی فعال میشدند. فعالیت این نورونها در مواقعی که چهره برای میمون آشنا باشد سه برابر قویتر از زمانی است که چهره غیرآشنا باشد. درواقع این نورونها گروهی از سلولهای مغزی هستند که به یادآوری سریع کمک میکنند و نخستین نورونهای هیبریدی به شمار میروند. این سلولها مانند سلولهای حسی به محرکها واکنش نشان میدهند اما قادر به ذخیره خاطرات نیز هستند.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/