دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس انجمن دیابت در گفت‌وگو با آنا:

تغییر مداوم پزشک توسط بیماران دیابتی دردسرساز است/ دیابتی‌های مزمن پرونده‌های پزشکی خود را نگهداری کنند

رئیس انجمن دیابت ایران گفت: بیماران مزمن باید پرونده‌های پزشکی خود را نگه دارند و تغییر مدام پزشک آن‌ها را در تشکیل پرونده منظم به دردسر می‌اندازد.
کد خبر : 592212
دیابت



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، پس از آنکه وزارت بهداشت تصمیم به کنترل داروی انسولین گرفت تا اینگونه بتواند از قاچاق این داروی ارزبر جلوگیری کند، دریافت انسولین توسط بیماران دیابتی به ثبت نام در سایت وزارت بهداشت محدود شد؛ یعنی آن گروه از بیمارانی که از پیش میزان و نوع انسولین مورد نظرشان را در سایت ثبت کرده باشند می‌توانند انسولین دریافت کند که این مسئله سبب شد تا بیمارانی که اسناد پزشکی خود را نگهداری نمی‌کنند با مشکل روبرو شوند. این افراد به دلیل تعویض مرتب پزشک پرونده منسجمی از وضعیت خود ندارند.


در این زمینه، اسدالله رجب، رئیس انجمن دیابت ایران در گفت‌وگو با آنا پیرامون این مشکل گفت: فرهنگ جامعه ایرانی ایجاب می‌کند که بیماران ما مرتب پزشک عوض می‌کنند، بنابراین تشکیل پرونده پزشکی برای بیماران سخت است.


وی در ادامه بیان کرد: بنده به عنوان یک پزشک با بیمارانی روبه‌رو هستم که هر روز از این پزشک به پزشک دیگر مراجعه می‌کنند، بنابراین سخت است که آزمایشات و پرونده بیماران را ثبت کرد، بخاطر همین ما نسخ و ازمایشات را به بیماران برمی‌گردانیم که این کار به دو دلیل درست نیست، یک آنکه پرونده در مطب و نزد پزشک نیست، دوم اینکه پرونده‌های پزشکی در دست بیماران معدوم می‌شود زیرا آن‌ها اهمیت ان را نمی‌دانند و شیوه نگهداری و بایگانی پرونده‌ها را بلد نیستند.


رجب در خصوص اهمیت نگهداری پرونده‌های پزشکی در کلینیک‌های درمان گفت: ما ناچاریم پرونده‌ها را به بیماران بدهیم و از آن‌ها بخواهیم که هر بار با خود بیاورند، اما درست آن این است که بیمار یک پزشک خوب انتخاب کند و درمان خود را با همان پزشک ادامه دهد، پرونده‌ها هم در کلینیک به نام بیمار ثبت می‌شوند و هربار که نیاز شد در دسترس آن‌ها قرار می‌گیرد.


وی افزود: در حال حاضر ما بسیاری از پرونده‌ها را شکماره‌نویسی می‌کنیم و به بیمه می‌فرستیم. یک نسخه آن هم در دست بیمار است که اغلب از بین می‌رود. ثبت این پرونده‌ها بسیار مهم است بطوریکه که ما پرونده برخی از بیماران را سال‌ها حفظ می‌کنیم و به شرح درمان آن‌ها مراجعه می کنیم، برخی پرونده‌ها مربوط به ۴۷ سال پیش است. رئیس انجمن دیابت بیان کرد: آزمایشات بیماران قبض برق نیست که پرداخت شود و دور ریخته شود، آن‌هائی که بیماری مزمن دارند باید پرونده خودشان را داشته باشند که ممکن است نقصی وجود داشته باشد که با رصد پرونده طولانی مدت بیمار مرتفع شود.


انتهای پیام/۴۱۶۱




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب