دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس مرکز تحقیقات طب سنتی دانشگاه شاهد خبر داد؛

۷ روش طب سنتی برای درمان اعتیاد

رئیس مرکز تحقیقات طب سنتی دانشگاه شاهد گفت: طب سنتی با به‌کارگیری ۷ روش بیماری اعتیاد را درمان می‌کند.
کد خبر : 591807
مواد مخدر و طب سنتی

به گزارش خبرنگار انتظامی گروه جامعه خبرگزاری آنا، محسن ناصری، رئیس مرکز تحقیقات طب سنتی دانشگاه شاهد ظهر امروز در آئین تبادل تفاهم نامه همکاری ستاد مقابله با مواد مخدر و دانشگاه شاهد گفت: طب سنتی به عنوان طب مکمل کار خود را در جهان شروع کرده است ولی ما تنها دو سال است که توانسته ایم به این موضوع ورود کنیم. در حال حاضر کشور آمریکا برنامه مفصلی برای طب سنتی دارد که ده سال از عمر آن می گذرد.


وی در ادامه بیان کرد: آمریکا و انگلیس واحدهای اجباری طب سنتی برای دانشجویان پزشکی تعیین کرده اند. درحالی که طب ایرانی سابقه ده هزار ساله دارد و طب های چینی و هندی انشقاق‌های طب ایرانی هستند. ۱۴ هزار منبع مکتوب داریم و اولین مکتوبات آناتومی که برای ابن الیاس است در ایران نوشته شده است.


ناصری گفت: ما آماده همکاری در موضوعات پیشگیری از اعتیاد و درمان آن هستیم، چراکه در دانشگاه شاهد و در مرکز زورآزمایی بالینی مدت‌ها است که موضوع اعتیاد در کنار مباحث پزشکی مهم دیگر مد نظر قرار گرفته است و در طب سنتی ۷ درمان جالب برای اعتیاد موجود است.


وی در همین خصوص ادامه داد: مراجعه سالانه ۸۰۰ هزار نفر به مراکز ترک اعتیاد ثبت شده است که ۶۰۰ هزار نفر از آن‌ها بازگشت و عود مصرف و هزینه ۳۰ میلیاردی برای کشور دارد، اما در تحقیقی که در زندان اصفهان انجام شد، با تدابیر طب سنتی توانستیم تا صد در صد جلوی بازگشت و عود مبتلایان را بگیریم و توانائی پیشگیری و درمان و مقابله با اضطراب در بیماران معتاد در پروژه‌های ما بدست آمده است.


در ادامه، ثقفی، رئیس دانشگاه شاهد گفت: انقلاب اسلامی با هدف آرمانی در سطح جهان شکل گرفت و استقرار یک جامعه الگو، هدف نهایی تعیین شد و به طور پیوسته شاهد پیشرفت‌هایی هستیم که در این سالها بدست آمد و در کنار این پیشرفت‌ها با مصائبی روبرو هستیم که آسیب‌های جدی ایران مفاسد اخلاقی، مفاسد مجازی، اعتیاد و حاشیه نشینی از مهم ترین آنها است.


رئیس دانشگاه شاهد بیان کرد: ما مکلف هستیم که در عرصه‌های مورد نیاز نظام وارد کار شویم و در این خصوص وقتی گزارش مفصل و نگاه دانش محور ستاد مقابله با مواد مخدر را می بینم، اقدامات حائز اهمیتی را مشاهده می کنم. یکی از حوزه‌هایی که می توانیم کمک کنیم حوزه پزشکی است و در این خصوص مرکز تحقیقات طب سنتی می تواند یاری‌گر ما و ستاد مبارزه با مواد مخدر باشد.


وی افزود: امیدواریم بعد از تبادل تفاهم‌نامه محورهای همکاری را مشخص کنیم. این امکان وجود دارد که منابع ستاد به ما موضوعات تحقیقاتی بدهند و مسائل اساسی ستاد و الویت‌های آن را مورد بررسی قرار دهیم. دانشگاه شاهد می تواند در حوزه های مهندسی به ستاد سرویس بدهد و این می‌تواند به مجموعه ما در راستای اهداف انقلاب کمک‌های شایانی کند.


همچنین امیرحسین یاوری، معاونت کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر در این نشست گفت: این تفاهم‌نامه با انتظاراتی مانند حمایت از تحقیقات ستاد، حوزه‌های پزشکی و روانشناسی عقد می‌شود و لازم است موضوع اعتیاد در خانواده شهدا را به طور جدی کار کنیم و ستاد می تواند از این طرح حمایت کند، مضاف براین نیاز به طرح های ملی نیز هستیم.


وی در ادامه تصریح کرد: تحقیقات طب سنتی و اعتیاد بسیار مهم است اما باید نگاه عملیاتی داشته باشیم، چرا که می توانیم از توان تمام وزارتخانه‌های ۱۲ گانه استفاده کنیم وگرنه موضوعات در حد پایان نامه باقی می ماند. موضوعات فراوان است اما بسیار به پتانسیل و علاقه دانشگاه‌هایی که همکاری می‌کنند بستگی دارد. از آنجا که در فصل بودجه نویسی هستیم سرعت عمل می تواند ما را در سنجش و تأمین هزینه‌ها یاری کند.


انتهای پیام/۴۱۶۱


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب