دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا

کارگردان «ایستاده در غبار»: شرکت‌کنندگان در جشنواره فیلم فجر، انتخاب نشدن را هم باید بپذیرند

محمدحسین مهدویان معتقد است که جشنواره فیلم فجر، جشنواره کل جامعه سینمایی ایران است و همه خود را به نوعی در آن سهیم می‌دانند.
کد خبر : 59103

محمدحسین مهدویان که امسال با فیلم «ایستاده در غبار» در جشنواره فیلم فجر شرکت کرده است و شنیده‌ها حاکی از این است که این فیلم از سوی هیات انتخاب برگزیده خواهد شد و از آثار برجسته این دوره از جشنواره به شمار می‌رود، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا با اشاره به اینکه انتخاب فیلم‌ها ارتباط زیادی به سلیقه هیات انتخاب دارد، گفت: «این گروه همه فیلم‌ها را می‌بینند و با هم درباره تمام جوانب آن بحث می‌کنند، اما در این که سلیقه آنها در انتخاب فیلم‌ها تاثیر می‌گذارد، شکی نیست.»


وی افزود: «شاید اگر گروه دیگری در جایگاه هیات انتخاب قرار بگیرند، فیلم‌های دیگری را انتخاب کنند، اما در هر صورت زمانی که ما فرم شرکت در جشنواره فیلم فجر را پر می‌کنیم، در واقع قبول کرده‌ایم که ارزیابی شویم و انتخاب نشدن را هم باید بپذیریم.»


کارگردان «ایستاده در غبار» تاکید کرد: «البته دلخور شدن فیلمساز هم طبیعی است، ولی نباید این موضوع باعث شود که او رفتار توهین‌آمیزی داشته باشد. چون قبلا شاهد چنین اتفاق‌هایی بوده‌ایم که خوشایند نبوده است.»


مهدویان با بیان این که اگر اعتراض همراه با توهین نباشد، مشکلی برای طرح آن نیست، گفت: «اگر فیلمساز می‌خواهد توضیحی درباره فیلم یا شرایط فیلمسازی‌اش بدهد، اصلا ایرادی ندارد. گله کردن کار اشتباهی نیست. در کنار آن باید پذیرفت که جشنواره فیلم فجر، یک جشنواره ملی محسوب می‌شود.»


وی توضیح داد: «جشنواره فیلم فجر مانند دیگر جشنواره‌ها نیست که رویکرد خاصی داشته باشد. قوانین این جشنواره دائما در حال تغییر هستند.»


این کارگردان با اشاره به لزوم قانون‌مندی جشنواره فیلم فجر یادآور شد: «چنانچه جشنواره قوانین خود را در موارد مختلف از جمله مهلت ارسال آثار نقض کند فیلمسازان اینگونه تصور می‌کنند که می‌توان دیگر قواعد را هم نقض کرد و پایبندی به قوانین برای هر جشنواره‌ای اهمیت دارد.»


مهدویان یادآور شد: «خوشبختانه رابطه فیلمساز و جشنواره به همان فرمی که پر می‌کنند، ختم نمی‌شود و رابطه جشنواره با فیلمسازان در طول این سال‌ها تعاملی بوده است.»


وی تاکید کرد: «در واقع این رابطه دو طرفه برای بهتر برگزار شدن جشنواره اتفاق می‌افتد. چون این جشنواره، جشنواره کل جامعه سینمایی ایران است و همه خودشان را به نوعی در آن سهیم می‌دانند.»


مهدویان در خصوص حضور پررنگ فیلم اولی‌ها در جشنواره می‌گوید: «در یکی دو سال اخیر بهترین فیلم‌های جشنواره، فیلم‌های اول بودند. به همین خاطر است که به آنها فرصت داده شد تا در بخش اصلی جشنواره هم شرکت کنند و با دیگر تولیدات سینمایی ایران رقابت کنند. به نظرم این اتفاق خیلی خوبی است. حتی بهتر است که تعداد فیلم اولی‌های حاضر در بخش اصلی سیمرغ بیشتر شود. چون همین کیفیت بالای فیلم اولی‌ها در سال‌های اخیر بود که باعث وضع شدن قواعد جدید شد.»


وی در پایان تاکید کرد: «من حتی معتقدم امسال به فیلم اولی‌ها نگاه جدی‌تری خواهند داشت.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب