برنامه چینیها برای سفر به مریخ/ انسانها چه زمانی به سیاره سرخ میرسند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مدیران سازمان فضایی چین چشمانداز این سازمان را برای اعزام فضانورد به مریخ تعیین و در حال حاضر طراحی سفینه فضاپیمای مخصوص سفر به مریخ را آغاز کردهاند. چینیها قصد دارند همزمان با اعزام فضانورد به سیاره سرخ پایگاه دائمی برای حضور انسان در این سیاره برپا کنند.
بیشتر بخوانید:
ردپای اژدهای سرخ در فضا/ قمر مصنوعی اولین هدف چینیها در راه شیری
وانگ شیائوجون، رئیس بخش حملونقل سازمان فضایی چین گفت: «مریخنورد ژورانگ که به وسیله فضاپیمای تیانون-۱ به مریخ فرستاده شد هم اکنون در حال تحقیق در این سیاره است. این کاوشگر نقش بزرگی در مأموریتهای آینده سازمان فضایی چین در سیاره سرخ دارد. در واقع دانشمندان چینی با استناد به اطلاعات ارسالی از این کاوشگر شرایط مریخ برای اعزام فضانوردان را بررسی میکنند. برنامه اعزام فضانورد به مریخ طی سه مرحله انجام میشود که اولین مرحله آن تحقیق به وسیله کاوشگر ژورانگ است.»
کاوشگر ژورانگ محل مناسب برای فرود فضاپیمای حامل فضانوردان را شناسایی کرده و انسانهایی که به مریخ میرسند در همان محل کار ساخت پایگاه تحقیقاتی را آغاز میکنند. در آخرین مرحله از این مأموریت تاریخساز ناوگانهای بزرگی از تجهیزات به مریخ پرتاب میشود. طبق اطلاعات منتشر شده از سوی مقامات چینی اعزام فضانورد به مریخ در سال ۲۰۳۳ آغاز شده و پروژه تحقیق در این سیاره تا سال ۲۰۴۳ به اتمام خواهد رسید. نکته قابل توجه در مورد برنامه فضایی چینیها معرفی طرحی به نام «نردبان آسمان» است. اگرچه اطلاعاتی از جزئیات این طرح در دسترس نیست ولی به نظر میرسد دانشمندان چینی میخواهند از روشی سریع و کمهزینه برای ارسال تجهیزات به مریخ استفاده کنند.»
کارشناسان صنعت فضایی معتقدند در حال حاضر رقابت بسیاری سختی بین چین و آمریکا برای تحقق برنامههای فضایی وجود دارد و هرکدام از این کشورها میخواهند تسلط خود بر سیارههای منظومه شمسی را گسترش دهند. باید منتظر میماند و دید که در آینده فضانوردان کدام کشور جهان زودتر به مریخ خواهند رسید؟
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/