چالش جدی کارخانهها با قطع برق
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا از اتاق بازرگانی تهران؛ تابستان سخت صنعت برق دامن صنایع دیگر کشور را هم گرفته است و بسیاری از کارخانهها و واحدهای صنعتی از قطع مکرر برق شکایت دارند و میگویند در یکی دو ماه گذشته زیان بسیاری دیدهاند.
البته بروز مشکلات و بحران کمبود برق در کشور از مدتها قبل توسط کارشناسان و فعالان این صنعت پیشبینی میشد و دلایل اصلی آن به عدم توسعه و سرمایهگذاریهای جدید در این صنعت باز میگردد که بخش از آن مربوط به فروش برق به قیمت غیرواقعی و ارزان است. در هفتههای گذشته که به دلایل خشکسالی امسال بخش مهمی از تولید برقآبی کشور کاهش یافته و به خاطر گرما مصرف برق افزایش پیدا کرده، صنعت برق با چالش جدی قطع مکرر برق روبهرو شده و در این بین مدیران وزارت نیرو برای جبران کمبودها که گفته میشود حدود ۶ هزار مگاوات است به قطع گسترده برق صنایع (البته برق مناطق شهری هم بهصورت گسترده قطع میشود) روی آوردهاند، اتفاقی که زیانهای گستردهای را به همراه داشته است.
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور با اشاره به گسترش خاموشیها در شهرکهای صنعتی گفته است برق شهرکهای صنعتی بر اساس یک تفاهمنامه و با اطلاع قبلی قطع میشود. قطع برق صنایع و شهرکهای صنعتی از طریق اطلاعرسانی یا جلساتی که در این خصوص برگزار میشود، اطلاعرسانی میشود. او گفته است: «اگر در صنایعی بدون هماهنگی قطع برق گزارش شده و موجب آسیبدیدگی به دستگاهها شده، صنایع باید حتماً اطلاعرسانی کنند تا به موقع موضوع را پیگیری کنیم. طبق جدول زمانبندی شده ما به قطع برق اقدام میکنیم، ولی این شهرکهای صنعتی برای جلوگیری از آسیب باید با شرکت توانیر هماهنگیهای لازم را داشته باشند.» سخنگوی صنعت برق کشور همچنین گفته است: صنایعی هم که مواد فاسدشدنی و نیاز مستمر به برق دارند باید به استفاده از ژنراتور اقدام کنند و اگر صنایعی هم مصرف برق خود را کاهش دهند، از سوی توانیر پاداش به آنها داده میشود.
اما صنایع که در ماه گذشته چارهای به تن دادن به قطعیهای برق نداشتهاند به این شرایط معترض هستند. همچنین به گفته صاحبان صنایع و بخش کشاورزی خاموشیهای اعمال شده برخلاف زمانبندی ارائه شده توسط شرکت توزیع نیروی برق اتفاق میافتد و باعث سردرگمیهای زیادی در برنامه کاری کارخانهها هم شده است.
آمارها نشان میدهد مصرف برق کل کشور ۳۷۸/ ۲۸۷ میلیون کیلووات ساعت است. از این میزان مصرف برق صنعتی کشور ۱۰۴۲۹۶ میلیون کیلووات ساعت برآورد میشود. به این ترتیب سهم ۲۶۲ هزار مشترک صنعتی در ایران از کل مصرف برق کشور ۳/ ۳۶ درصد است. البته برخی از صنایع همانند سیمان از این میزان مصرف سهم زیادی را به خود اختصاص دادهاند برای مثال در سال ۱۳۹۹، حدود ۷۹۲۰ میلیون کیلووات ساعت برق در صنعت سیمان مصرف شده است که این مقدار برابر با ۷۶/ ۲ درصد از کل برق مصرفی کشور و ۶/ ۷ درصد از کل برق مصرفی بخش صنعت بوده است. به اعتقاد کارشناسان کاهش حجم تولید سیمان و دیگر محصولات صنعتی به دلیل قطعی برق باعث افزایش قیمت آن محصولات و زیانهای اقتصادی سنگین برای کشور میشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/