جهان امروز دنیای نشستن در اتاقهای بسته نیست/ لزوم بازنگری در روشهای انتقال علم
محمد خدادی در پاسخ به پرسش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص محدودیت دسترسی رسانهها به منابع علمی اظهار کرد: مادامی که دانشمندان و مراجع تولید علم دغدغه نشر اطلاعات را نداشته باشند به طور طبیعی رسانه علمی نمیتواند نقش خود را به درستی در جامعه ایفا کند. رسانه، محلی برای انتشار اطلاعات و نه تولید علم است. مراکز علمی باید به جایگاهی برسند که بستر و فرصت تولید علم در سطح کلان را فراهم کنند و مدیران این مجموعهها بپذیرند جهان امروز دنیای نشستن در اتاقهای بسته نیست.
وی افزود: یعنی مراکز علمی باید برای مخاطب خاص و عام فرصت تولید علم را فراهم کنند. وزارت علوم میتواند بستر تولید و انتقال اطلاعات علمی را مهیا و ارتباط مناسب را بین این مراکز و رسانهها برقرار سازد. در گام اول مسئولان این وزارتخانه باید روشها و قوانین انتقال علم را بازنگری کنند. سپس باید حوزههای مختلف علم دستهبندی شده و اطلاعات لازم در هر حوزه به عموم مردم داده شود. قطعاً بدون یاری جامعه علمی کشور نمیتوان هیچ پاسخ مناسبی به شبهها و پرسشهای عموم مردم داد.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: متولیان بخش علم و فناوری در کشور باید وحدت رویه را حفظ کرده و پاسخهای جامعی به پرسشهای مردم بدهند. وزارت ارشاد پیرو درخواست ستاد ملی مقابله با کرونا بستر رسانهای لازم برای اطلاعرسانی را فراهم کرده است. این وزاتخانه متولی علم و فناوری در کشور نیست بلکه مسئول پخش اطلاعات و نشر آن است. در بسیاری از حوزهها ستاد مشخصی وجود داشته که دستورات لازم از آنجا ابلاغ میشود.
خدادی در پاسخ به عقبافتادگی برخی از رسانههای داخلی در زمان بروز بحران گفت: وزارت ارشاد در همه شرایط ستاد رسانهای لازم را تشکیل داده و در مواردی مانند سقوط هواپیمای اوکراینی اطلاعات لازم از سوی منابع در اختیار مسئولان این وزاتخانه قرار نگرفت وگرنه هیچ گونه عقب افتادگی رخ نمیداد و خبرهای صحیح و دقیق به موقع منتشر میشد.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/