دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 خرداد 1400 - 00:00
آنا گزارش می‌دهد؛

مراکز نوآوری و توسعه زیست‌بوم فناوری/ از تولید کیت تشخیص سرطان روده تا تولید گوشت مصنوعی

مراکز نوآوری نقش مهمی در توسعه زیست‌بوم علم و فناوری کشور دارد. یکی از این مراکز موفق به توسعه محصولات متنوعی چون کیت تشخیص سرطان روده، تولید گوشت مصنوعی و سامانه‌ای برای تشخیص سرطان سینه شده است.
کد خبر : 588361
فناوری نوآوری



گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مرکز نوآوری یکی از عناصر زیست‌بوم علم و فناوری است که نقشی کلیدی در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان ایفا می‌کند. این مراکز از یک یا چند تیم نوآور تشکیل شده که در چارچوب برنامه‌ای تخصصی و بلندمدت با مراکز تحقیقاتی و صنایع همکاری می‌کند. مرکز نوآوری با هدف جذب خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها ایجاد شده و هدف اصلی آن عرضه محصول یا خدمت استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان به بازار است.


تلاش برای توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری


بسیاری از صنایع و شرکت‌های تولیدی پس از درک نقش مهم نوآوری و فناوری شروع به راه‌اندازی مراکز نوآوری در حوزه‌های تخصصی خود کردند، این امر نه‌تنها به این شرکت‌ها در استفاده از ایده‌های جدید و نوین کمک می‌کند بلکه منجر به توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور نیز می‌شود. حال یک هلدینگ‌ ایرانی فعال در حوزه‌های مرتبط با زیست فناوری، انرژی‌های نو، انتقال فناوری‌های نوین، توسعه صنعتی، نفت، گاز و پتروشیمی مرکز نوآوری تأسیس کرده است که شامل سه شتاب‌دهنده در حوزه‌های انرژی و هوش مصنوعی، کشاورزی هوشمند و سلامت و زیست فناوری می‌شود. این هلدینگ پشتیوانه قوی در حوزه صنعت دارد و به همین دلیل وارد حوزه نوآوری شده تا پلی میان صاحبان ایده و صنعت‌گران ایجاد کند.


به گفته محمد جیریان، مسئول ارتباطات این مرکز نوآوری؛ هلدینگ در صنایع مختلفی پشتوانه دارد و از این ظرفیت‌ها برای کمک و حمایت از استارت‌آپ‌ها استفاده می‌کند، برای مثال کارخانه‌ای برای تولید آنزیم‌های مختلف دارد که استارت‌آپ‌های حوزه زیست فناوری می‌توانند از آن استفاده کنند. هر شتاب‌دهنده به صورت مجزا استارت‌آپ‌هایی دارد و خدماتی چون برگزاری دوره‌های آموزشی و ارائه مشاوره و منتورشیپ، سرمایه‌گذاری و... در اختیار هر یک از آنها قرار می‌دهد.


شتاب‌دهنده زیست فناوری؛ از توسعه گوشت مصنوعی تا ساخت کیت تشخیص سرطان روده


شکل‌گیری کسب‌وکار در حوزه زیست‌ فناوری علاوه‌بر ایده و طرح نوین، طراحی مدل کسب‌وکار، تفکر سیستمی، مدیریت استعدادها، مهارت‌های نرم و برنامه‌ریزی به سرمایه اولیه، تجهیزات و زیرساخت آزمایشگاهی و تولید صنعتی نیاز دارد. شتاب‌دهنده تخصصی زیست‌فناوری این مرکز نوآوری نیز با هدف تأمین نیازهای استارت‌آپ‌های این حوزه شکل گرفت. این شتاب‌دهنده مجهز به آزمایشگاهی 300 متری است و در کنار ارائه حمایت‌های مالی و خدمات، فضای کار اشتراکی و فضای آزمایشگاهی نیز برای تیم‌های استارت‌آپی فراهم می‌کند. آآزمایشگاه سلولی، مولکولی و میکروبیولوژی، آزمایشگاه صنایع غذایی و فرمولاسیون و آزمایشگاه عمومی از جمله آزمایشگاه‌های این شتاب‌دهنده هستند.


زیست‌ فناوری صنعتی، زیست فناوری غذایی، زیست فناوری سلامت، مواد زیستی آرایشی و بهداشتی و سلول‌های بنیادی از حوزه‌های فعالیت شتاب‌دهنده تخصصی زیست فناوری به شمار می‌روند. این شتاب‌دهنده فضای کار اشتراکی به مساحت 900 متر مربع دارد و دوره‌های آموزشی در حوزه مدیریت کسب‌وکار، کارآفرینی زیستی، معماری و طراحی مدل کسب‌وکار، فرایندهای تولید صنعتی و توسعه فناوری برای تیم‌های استارت‌آپی برگزار می‌کند. شتاب‌دهنده تخصصی زیست فناوری در حال حاضر 15 استارت‌آپ دارد که پنج مورد از آنها به محصول رسیده‌اند. کیت تشخیص سرطان روده محصول یکی از این استارت‌آپ‌هاست که به محصول نهایی رسیده و به زودی وارد بازار می‌شود. یکی از تیم‌های این حوزه در حال توسعه گوشت مصنوعی است و استارت‌آپ دیگری در حال غنی‌سازی آرد برای افزایش ماندگاری نان در فضای آزاد تا هفت روز است.




بیشتر بخوانید:


تشخیص سرطان روده در ۱۵ دقیقه/ کیت‌های تشخیصی ایرانی در دست پزشکان





از شتاب‌دهنده انرژی و هوش مصنوعی تا سلامت و کشاورزی هوشمند


6 مورد از استارت‌آپ‌های فعال در شتاب‌دهنده تخصصی سلامت و کشاورزی هوشمند این مجموعه به ارائه محصول رسیده‌اند، یکی از این محصولات گلخانه هوشمند خانگی است که به کاربر اجازه می‌دهد هر نوع گل، گیاه، میوه یا سبزیجات را در خانه پرورش دهد. این سامانه میزان نور و رطوبت مورد نیاز گیاه برای رشد را فراهم می‌کند. پاتولوژی دیجیتال سامانه‌ای برای تشخیص سرطان سینه با تحلیل هوشمند تصاویر پاتولوژی، پلتفرمی سلامت‌محور برای معرفی ویژگی‌های سودمند محصولات غذایی و سیستم کشت عمودی هیدروپونیک (آب‌کشت) از جمله محصولات این شتاب‌دهنده در حوزه کشاورزی هستند.


استارت‌آپ‌های فعال در حوزه سلامت این شتاب‌دهنده نیز محصولاتی چون پلتفرمی برای تشخیص اختلالات رفتاری در کودکان زیر پنج سال و پلتفرمی برای ارزیابی مولفه‌های روان‌شناختی مغز توسعه داده‌اند. یکی از استارت‌آپ‌های این حوزه موفق به طراحی و بومی‌سازی تجهیزات عمل لاپاراسکوپی شده است. لاپاراسکوپی یکی از روش‌های جراحی است که با استفاده از یک دوربین و برش‌های کوچک (به اندازه نیم تا یک و نیم سانتی‌متر) در ناحیه شکم یا لگن انجام می‌شود. یکی از استارت‌آپ‌های فعال در شتاب‌دهنده تخصصی انرژی و هوش مصنوعی این هلدینگ در زمینه تبدیل کنتورهای قدیمی به کنتورهای هوشمند با کمترین هزینه کار می‌کند. این پروژه که در فاز پایلوت قرار دارد، با تأیید شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران به تولید انبوه می‌رسد.


انتهای پیام/4021/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب