دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 ارديبهشت 1400 - 11:37
آنا گزارش می‌دهد؛

نمایشگاهی برای نمایش فناوری ایرانی/ چرا کرونا، اینوتکس را مجازی نکرد؟

اینوتکس رویدادی نوآورمحور است که هدف آن دور هم جمع کردن عناصر و بازیگران مختلف زیست‌بوم فناوری برای افزایش همکاری و هم‌افزایی است.
کد خبر : 581889
اینوتکس

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا،  اینوتکس یکی از نمایشگاه‌های تخصصی زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور است که هر ساله برگزار می‌شود. هشت دوره از این نمایشگاه در تهران و به صورت حضوری برگزار شد، دوره نهم اینوتکس به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور به طور مجازی برگزار شد و حال  نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۱ به صورت حضوری و مجازی از ۲۸ تا ۳۱ اردیبهشت در پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود. شعار همیشگی اینوتکس جمع کردن بازیگران زیست‌بوم فناوری زیر یک سقف است که این امر امسال با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی انجام می‌شود. این نمایشگاه یکی از رویدادهای مهم زیست‌بوم فناوری کشور به شمار می‌رود و تاکنون هزار و ۸۵۰ شرکت و استارت‌آپ داخلی و خارجی محصولات خود را در اینوتکس به نمایش گذاشته‌اند.


چرا نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۱ حضوری برگزار می‌شود؟


به گفته سجاد عباسی فشمی، دبیر نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۱؛ سال گذشته نمایشگاه کاملاً به شکل آنلاین برگزار شد که تأثیر شگرفی بر تولید محتوا و همفکری مجازی فعالان زیست‌بوم فناوری داشت. بخش نمایشگاهی به شکل غرفه طراحی شده بود و شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های می‌توانستند در غرفه‌ها عکس و فیلم محصولات خود را بارگذاری کنند،  با این حال نمایشگاه مجازی حس بازدید از یک نمایشگاه را تداعی نمی‌کرد. بنابراین تصمیم بر این شد که استانداردهای برگزاری نمایشگاه را تغییر دهیم تا امکان حضور فیزیکی شرکت‌ها و بازدیدکنندگان فراهم شود.


یکی دیگر از دلایلی که دهمین نمایشگاه اینوتکس در فضای باز برگزار می‌شود، شیوع ویروس کروناست. در نمایشگاه‌های معمولی غرفه‌ها در فاصله کمی از یکدیگر قرار دارند و عرض راهروها به بیش از چهار متر نمی‌رسد. در اینوتکس ۲۰۲۱  فاصله‌ها را بیشتر و محیط را بزرگ‌تر کردیم. از آنجایی که این رویداد در فضای باز برگزار می‌شود، هوای تازه نیز همواره در جریان است. همچنین روزانه ظرفیت محدودی از بازدیدکنندگان را می‌پذیریم، بنابراین علاقه‌مندان برای بازدید از نمایشگاه باید ثبت‌نام کرده و روز ورود خود را نیز انتخاب کنند.


حضور ۳۰۰ شرکت‌ و استارت‌آپ در اینوتکس ۲۰۲۱


عباسی فشمی می‌گوید؛ بیش از ۳۰۰ شرکت فناور، دانش‌بنیان، استارت‌آپ و شتاب‌دهنده در دهمین دوره نمایشگاه اینوتکس حضور دارند. چند محصول نوین ایرانی نیز طی این نمایشگاه رونمایی می‌شود. طی سال گذشته ارتباط خوبی با زیست‌بوم فناوری ترکیه برقرار شده با این حال همه‌گیری کرونا مانع از حضور فیزیکی شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی شده است. البته این چالش نیز به لطف نمایشگاه مجازی رفع شده و شرکت‌های خارجی از ترکیه و تاجیکستان در غرفه‌های مجازی نمایشگاه حضور دارند. سرمایه‌گذاران خارجی نیز با استفاده از پلتفرم مجازی نمایشگاه در رویدادهای اینوتکس شرکت می‌کنند.


پیشرفت ایران با زیست‌بوم فناوری


به گفته مهدی صفاری‌نیا، رئیس پارک فناوری پردیس؛ طی ۱۰ سال گذشته اتفاقات بزرگی در زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور افتاده به طوری که این زیست‌بوم به یکی از بالغ‌ترین اکوسیستم‌های نوآوری و فناوری در منطقه  تبدیل شده است. ۱۰ سال قبل مفاهیمی چون شتاب‌دهنده، فضای اشتراکی کار، کارخانه نوآوری و سرمایه‌گذارهای خطرپذیر در کشور وجود نداشت اما در حال حاضر تمامی این عناصر در کشور فعالیت می‌کنند و بخش بزرگی از پیشرفت زیست‌بوم فناوری و نوآوری با وجود این بازیگران ممکن شده است. بازیگران و عناصر مختلف این زیست‌بوم به آرامی شکل گرفتند که نشانی از ایران پیشرفته و نیروی انسانی نخبه و خاص آن است.   حضور و فعالیت بازیگران مختلف زیست‌بوم نوآوری و فناوری در یک شبکه بزرگ باعث افزایش همکاری و هم‌افزایی آنها می‌شود. طی سال‌های گذشته اینوتکس فرصتی برای جمع کردن این عناصر زیر یک سقف برای افزایش هم‌افزایی و تعامل بوده است.


از اهداف تا ارکان نمایشگاه


گسترش فرهنگ سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری، گسترش مشارکت و همکاری بین بخش‌های تأثیرگذار زیست‌بوم فناوری و ایجاد شبکه‌سازی میان فعالان حوزه فناوری سه هدف اصلی نمایشگاه اینوتکس به شمار می‌روند. این نمایشگاه نوآورمحور محیطی برای دور هم جمع شدن بازیگران مختلف زیست‌بوم فناوری و نوآوری ایجاد می‌کند تا فرصت هم‌افزایی، همکاری و تعامل میان این عناصر افزایش پیدا کند. این نمایشگاه سه بخش اصلی دارد که شامل بخش نمایشگاهی، رویدادی و جانبی می‌شود. بخش نمایشگاهی مختص ارائه محصولات و خدماتی است که به دست شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها ساخته شده است. بخش رویدادی برای برگزاری سخنرانی‌ها، پنل‌ها و اینوتکس استیج در نظر گرفته شده و بخش جانبی نیز شامل آشنایی بازدیدکنندگان با فناوری‌های جدید و شبکه‌سازی شرکت‌ها و استارت‌آپ‌ها می‌شود.


استیج عمومی شامل سخنرانی، پنل و گفت‌وگو با موضع فرهنگ‌سازی کارآفرینی و ایجاد امید و انگیزه در جوانان می‌شود. در استیج تخصصی یا ایستگاه آینده نیز سخرانی‌ها و پنل‌هایی با موضوع بررسی روندهای نوآوری در دنیا در پنج حوزه کلان داده، اینترنت اشیا، رایانش ابری، هوش مصنوعی و ظهور NBIC انجام می‌شود.  فینال رقابت‌های استارت‌آپی که در ۶ استان مختلف کشور برگزار شده در اینوتکس پیچ انجام می‌شود. کافه سرمایه مختص برگزاری جلسات سرمایه‌گذاری میان استارت‌آپ‌ها و سرمایه‌گذاران است. در اینوجوان کارگاه‌های تفکر خلاق و حل مسئله برای نوجوانان برگزار می‌شود. تجربه فناوری نیز یکی از بخش‌های نمایشگاه اینوتکس است که فرصت آشنایی نزدیک مردم با جدیدترین فناوری‌های توسعه‌یافته داخلی را فراهم می‌کند. اینوتکس آکادمی نیز بخش جدیدی است که برای نخستین بار در اینوتکس ۲۰۲۱ برگزار می‌شود. این رویداد بر آموزش و انتقال مفاهیمی چون کارآفرینی و کسب‌وکار متمرکز است و هدف از آن آموزش تکنیک‌ها و مهارت‌های لازم برای رشد و توسعه فناوران و نوآوران است.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب