دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با اجرای آیین اختتامیه؛

برگزیدگان مسابقه «نواهنگ» معرفی شدند

برگزیدگان مسابقه «نواهنگ» که به خوانندگی و استعدادیابی از جوانان افغانستانی مقیم ایران اختصاص داشت، معرفی شدند
کد خبر : 587010
نواهنگ

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، کانال آی فیلم۲ شبکه آی فیلم عصر روز سه‌شنبه ۱۸ خردادماه، آیین اختتامیه مسابقه بزرگ خوانندگی «نواهنگ» را با حضور شخصیت‌های برجسته فرهنگی و هنری از کشورهای ایران، افغانستان و تاجیکستان برگزار کرد. در این مراسم، علاوه بر تجلیل از سه برگزیده رقابت اصلی، کبیر حسینی و امید حسینی به عنوان نفرات اول و دوم برگزیده آرای مردمی معرفی و از آنان تقدیر شد.


رقابت کنندگان مسابقه استعدادیابی خوانندگی برای جوانان افغانستانی مقیم ایران، در سالن همایش‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گرد هم آمدند و علاوه بر داوران، مقاماتی از اکو، یونسکو، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سازمان فرهنگ و ارتباطات، اداره اتباع مهاجران وزارت کشور و رایزنان فرهنگی کشورهای فارسی زبان منطقه نیز در این همایش حضور داشتند.


تهیه کنندگی مراسم را عاطفه خالدی عهده دار بود و هادی کریمی، مجری مسابقه «نواهنگ» به اجرای آن پرداخت.


در ابتدای این مراسم، با پخش کلیپی، یاد و خاطره احمد ظاهر خواننده محبوب افغانستانی که از چهره‌های تاثیرگذار در موسیقی این سرزمین به شمار می‌رود، گرامی داشته شد. در ادامه محمد سرور رجایی، نویسنده، مستندساز و مدیر اسبق خانه ادبیات افغانستان در ایران به روی صحنه رفت و ضمن تبریک به مدیران کانال آی فیلم ۲ و اهالی موسیقی افغانستان برای به سرانجام رساندن مسابقه خوانندگی «نواهنگ» عنوان کرد: معتقدم اگر مسئولان فرهنگی کشور میزبان به جامعه هنری و ادبی ما اعتماد کنند، فضاهای فرهنگی رنگین‌تر و بیشتری خواهیم داشت. ما هنرمندان بسیاری در عرصه‌های مختلف فرهنگی، ادبی و هنری داریم. ما ریشه‌های مشترک و توانمندی‌های بسیاری داریم که هنوز شناخته نشده است.


سرور رجایی ادامه داد: موسیقی این توانمندی را دارد که ما در تهران باشیم و به شهر شهر افغانستان سفر کنیم. زبان موسیقی، زبانی ترجمه ناپذیر است، زبان هنری همه ملل آزاده جهان است. موسیقی می‌تواند قلب‌های پریشان مهاجران افغانستان را آرامش ببخشد. موسیقی می‌تواند ما را بیشتر به هم پیوند زند. ما بیش از ۲۰۰ تصنیف و آهنگ ایرانی و افغانستانی مشترک داریم. ترانه‌هایی که هم در افغانستان، توسط هنرمندان افغانستانی اجرا شده و هم در ایران. موسیقی یکی از گنجینه‌های مغفول مانده مردم افغانستان است که انرژی بسیاری برای دیده شدن در ایران را دارد و من معتقدم که مردم سرافراز افغانستان با این همه ناملایمت‌های روزگار و خون دل خوردن ها، باز هم استعداد این را دارند که سرزمینشان سرزمین گل و باران و تبسم باشد.


رسول نجفیان: اهالی هنر با کلمه‌ای به نام مرز بیگانه هستند


رسول نجفیان، بازیگر و هنرمند کشور نیز در این مراسم ضمن خواندن بخش‌هایی از شاهنامه فردوسی پیرامون موضوع مذمت تبعیض نژادی و تعصب، عنوان کرد: موسیقی مرز نمی‌شناسد، آن‌هایی که اهل هنر هستند با کلمه ای به نام مرز بیگانه هستند. زمانی که در جشنواره لهستان این بخش از شاهنامه را خواندم، حضار باور نمی کردند که چند صد سال پیش، یک شاعر شریف ایرانی درباره رنگ پوست و بحث تبعیض نژادی صحبت کرده باشد.


در بخش دیگری از این مراسم، کلیپ‌هایی از صحبت‌های برخی هنرمندان شاخص افغانستانی خارج از این کشور مانند تواب آرش و صدیق شباب و نیز هنرمندانی از افغانستان، همچون: آرش بارز و فرهاد ساحل و ولی تلاش، در خصوص برنامه «نواهنگ» پخش شد که از نظر آن ها، رقابت نوخوانندگان افغانستانی در این برنامه می‌تواند باعث کشف استعدادهای ناشناخته شود و ابراز امیدواری کردند که این برنامه در سال‌های آینده هم ادامه داشته باشد چراکه زندگی بدون موسیقی معنایی ندارد. همچنین نظرات مردم افغانستان درباره این برنامه و بازخوردهای مرتبط با آن نیز برای میهمانان حاضر در آیین اختتامیه مسابقه خوانندگی آی فیلم۲ نمایش داده شد.


امیر تاجیک، خواننده و آهنگساز ایرانی که در کنار محمدرضا چراغعلی و مهرداد هویدا داوری بخش اصلی این مسابقه را بر عهده داشت، با تاکید بر لزوم جدی گرفتن موسیقی عنوان کرد: تولید چنین برنامه‌هایی می‌تواند بسیار اثرگذار باشد و معتقدم که این برنامه باید برای کشور ما نیز تولید شود. اخیرا طرحی را نیز در این رابطه نوشته‌ و ارئه کرده‌ام و باید ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد.


مهرداد هویدا از دیگر داوران مسابقه «نواهنگ» نیز بیان کرد: از آنجایی که این مسابقه برای اولین بار برگزار می‌شد، شاهد کاستی‌هایی بودیم اما در مجموع می‌توانم بگویم که بسیار خوب برگزار شد. جوانان افغانستانی مستعدی در این دوره شرکت کردند و می‌دانم که بسیاری از این جوانان بنا به دلایلی همچون عدم آگاهی و اطلاع نداشتن از برنامه، نتوانستند فرصت حضور و نمایش استعدادهای خود را پیدا کنند که مطمئنم اگر این مسابقه ادامه داشته باشد، شاهد حضور این افراد نیز خواهیم بود. خوشبختانه بازخوردهای خوبی نیز هم در ایران و هم در افغانستان داشتیم.



چراغعلی: استقبال بالای خواننده‌های جوان و همچنین کیفیت کار آن ها، فراتر از توقعاتم بود


محمدرضا چراغعلی نیز ارزیابی خود از مسابقه «نواهنگ» را این چنین توضیح داد: با توجه به اینکه خواننده‌های افغانستانی در ایران، با محدودیت‌هایی همچون کمبود امکانات مواجهند و تعدادشان هم در ایران محدود است، تصورم بر این بود که سطح کیفی چندان بالایی را نخواهیم دید؛ اما استقبال بالای خواننده‌های جوان و همچنین کیفیت کار آن ها، فراتر از توقعاتم بود.


وی ادامه داد: در این رقابت، چند پدیده خیلی خوب هم داشتیم که خودم سعی دارم که تهیه‌کننده‌ای برای دو نفر از این شرکت‌کنندگان پیدا کنم تا ان‌شاءالله اتفاقات خوبی برای آن ها بیفتد. قطعا تداوم این برنامه می‌تواند بیش از این ها مورد توجه واقع شود و اگر توفیق همکاری نصیبمان شود، سعی خواهیم کرد تا قبل از شروع برنامه، اتاق فکری تشکیل دهیم تا سطح کیفی برنامه را بالاتر ببریم و بتوانیم حتی از افغانستانی‌های خارج از ایران هم برای حضور در این برنامه دعوت کنیم.


در این مراسم از کبیر حسینی، احمد جیلانی و علی خوشبین که به ترتیب حائز رتبه‌های اول تا سوم این دوره از مسابقه «نواهنگ» شدند، تقدیر و قدردانی شد. همچنین با پایان یافتن مهلت رای‌دهی علاقه‌مندان به این مسابقه، کبیر حسینی و امید حسینی به ترتیب رتبه‌های اول و دوم منتخب مردمی را از آن خود کردند.


تقدیر از تمامی شرکت‌کنندگان حاضر در مسابقه «نواهنگ»، تجلیل از داوران برنامه، خوانندگی نفرات اول تا سوم این مسابقه روی صحنه و استندآپ کمدی با اجرای میلاد آرمند از دیگر بخش‌های مراسم اختتامیه مسابقه «نواهنگ» کانال آی فیلم۲ شبکه آی فیلم بود.


آی فیلم۲ چهارمین کانال تخصصی شبکه آی فیلم پس از سه کانال فارسی، عربی و انگلیسی این مجموعه است که از آخرین روزهای اسفند ۹۶ در منظومه آی فیلم قرار گرفت تا پل فرهنگی ایران با فارسی زبانان منطقه به ویژه فارسی زبانان در افغانستان و تاجیکستان باشد و به پخش فیلم و سریال‌های ایرانی برای علاقه مندان آن ها بپردازد.


کانال آی فیلم۲ به عنوان مهم ترین حرکت هنری و فرهنگی خود، برگزاری یک مسابقه خوانندگی را در سال ۹۹ تدارک دید که با شور و هیجانی خاص و مشارکت گسترده جوانان افغانستانی مقیم ایران برگزار شد.



این مسابقه که برای اولین بار از سوی شبکه آی فیلم در معاونت برون مرزی صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران برای مهاجران افغانستانی در ایران تولید شد، استعدادهای برتر حوزه موسیقی مهاجران را در قاب کانال آی فیلم۲ به چالش کشید.


پس از انتشار فراخوان، جمع آوری آثار و برگزاری مراحل راستی آزمایی متقاضیان شرکت در «نواهنگ»، در مرحله مقدماتی این مسابقه که با تهیه کنندگی فرشید محمودی ترتیب یافت، ۴۸ نفر در ۱۲ گروه ۴نفره به رقابت پرداختند که در نهایت ۱۲ نفر به مرحله نیمه نهایی مسابقه بزرگ نواهنگ راه پیدا کردند. در بخش نیمه نهایی نیز به ترتیب علی خوشبین، کبیر حسینی و احمد جیلانی موفق شدند به فینال مسابقه نواهنگ راه پیدا کنند که در نهایت در شامگاه جمعه ۷ خرداد، کبیر حسینی موفق به کسب رتبه اول شد و احمد جیلانی و علی خوشبین به‌ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را از آن خود کردند.


داوران مرحله راستی‌آزمایی «نواهنگ»، محمدرضا چراغعلی، خواننده و آهنگساز ایرانی؛ مهرداد هویدا، خواننده ایرانی و عارف حسینی، خواننده افغانستانی بودند و در داوری مراحل اصلی مسابقه نیز امیر تاجیک، خواننده کشورمان در کنار محمدرضا چراغعلی و مهرداد هویدا به ارزیابی جنبه‌های مختلف اجرای راه یافتگان به مسابقه بزرگ خوانندگی آی فیلم پرداختند.


ضبط تلویزیونی مراسم دیروز عصر اختتامیه مسابقه استعدادیابی خوانندگی آی فیلم۲، جمعه ۲۱ خرداد، ساعت ۲۰ به وقت تهران، در مدت زمان ۱۲۰ دقیقه روی آنتن کانال آی فیلم۲ شبکه آی فیلم خواهد رفت تا بینندگان فارسی زبان آی فیلم۲ در افغانستان و تاجیکستان شاهد آخرین پرده از سری نخست مسابقه بزرگ «نواهنگ» باشند.


انتهای پیام/۴۱۳۹/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب