تقسیم چالشهای کرونایی در ۵ بخش | حکمرانی شبکهای مقابل چالشها مقاومت میکند
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از بوشهر، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در همایش استانی فرصتها و چالشهای کرونایی و پساکرونایی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر که بهصورت غیرحضوری برگزار شد با بیان اینکه کرونا موجب پدید آمدن ترس و نگرانی فراوانی میان اقشار مختلف مردم شده است، اظهار کرد: مسائلی که کرونا ایجاد کرده را میتوان در پنج حوزه روانشناختی، جامعهشناختی، اقتصادی، علمی و الهیاتی تقسیم و بخشبندی کرد.
وی با بیان اینکه حتی اگر فرضیه دستساز بودن ویروس کرونا را توسط بشر درست بدانیم، میتوان یکی از مقصران اصلی پیدایش چنین وضعیتی را سبک زندگی انسانها دانست، اضافه کرد: مسئله شرور از همین سبک زندگی نادرست بشر پیدا میشود، چنانکه هایدگر فیلسوف قرن بیستم و نیچه نیز در قرن نوزدهم به این مسائل اشاره کردهاند.
خسروپناه با بیان اینکه بهرهگیری از فرصتها در هر زمان و شرایطی ضروری است، متذکر شد: فرصت الهیاتی در برابر چالشهای کرونایی ظرفیت بسیار مهمی است. در فرصت روانشناختی محبت ایرانیها بسیار کمیاب است که باید به آن توجه شود.
این مسئول یادآور شد: فرصت اجتماعی حداکثر مشارکت مردم در خدماترسانی را نشان میدهد؛ مانند فعالیت گروههای خیّران و جهادی. در حقیقت اگر این فرصتها در پنج حوزه روانشناختی، جامعهشناختی، اقتصادی، مدیریتی و الهیاتی با عنوان حکمرانی تجمیع شوند و حکمرانی حکمی ولایی شکل بگیرد، یک حکمرانی شبکهای را ایجاد میکند تا مقابل چالشهای موجود در این حوزهها (در دوران کرونا و حتی پساکرونا) مقاومت کند.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه در دین مبین اسلام بر دنبال کردن فرصتها تأکید شده است، مطرح کرد: اسلام علم را سلطان معرفی و توصیه میکند در جستوجوی علم نافع باشید و در برابر شرور هم توصیه به صبر و مقاومت فعالانه دارد.
خسروپناه عنوان کرد: این توصیه را میتوان درباره قدرت جهادی ایران و اسلامی که در سختترین شرایط توانستند مانند معجزهای با تحقیق و پژوهش واکسن کرونا تولید کنند بهخوبی درک کرد.
پیشرفتهای ایران اسلامی برگرفته از باورهای اعتقادی استوار است
وی یادآور شد: پیشرفتهای ایران اسلامی در حوزههای دارویی، پزشکی، هستهای، نظامی، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی بهدلیل باورهای اعتقادی جهادگرانی مانند شهید فخریزاده، شهید سلیمانی و شهدای هستهای شکل گرفته که برگرفته از ایمان به خدا، امید و حاصل کار شبانهروزی است.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه جریان نظام انقلابی مخالف روابط بینالمللی و حرکتهای دیپلماتیک نیست، عنوان کرد: جریان انقلابی با تأکید بر وابستگی نداشتن، روابط را با عنصر جهاد و مقاومت همراه میکند.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/