دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 ارديبهشت 1400 - 16:41
نشست راهبردهای سیاست خارجی دولت سیزدهم/ خوش چشم:

گره زدن امور کشور به مذاکره، بی‌توجهی مفرط به سایر حوزه‌ها را موجب شده است

یک کارشناس امور بین‌الملل تصریح کرد: معطل کردن همه‌چیز به آمریکا و مذاکره با این کشور بی‌توجهی مفرطی را نسبت به سایر حوزه‌ها به وجود آورده است.
کد خبر : 582297
خوش چشم

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه جهان خبرگزاری آنا، سید مصطفی خوش چشم، کارشناس امور بین‌الملل عصر امروز در نشست راهبردهای سیاست خارجی دولت سیزدهم گفت: تک سناریو بازی کردن دولت و معطل کردن همه‌چیز به آمریکا و مذاکره با آمریکا بی‌توجهی مفرطی را نسبت به سایر حوزه‌ها به وجود آورده است. باید نقشه راهی برای ارتباط با سایر کشورها کنشگران و نه منفعلانه سیاست و نقشه راهی ایجاد شود.


وی افزود: وزارت امور خارجه ما دارای بصیرت و راهبرد نیست که اگر بود عدم گسترش روابط با دیگر کشورها شکل نمی‌گرفت. باید اهداف کلان در همه حوزه‌ها از اقتصاد و نظام و وزارت خارجه نقشه راهی ترسیم شود اما مهم است این است که در حوزه‌ها برنامه راهبردی وجود داشته باشد.


به گفته خوش چشم، راهبرد و نقشه راه ایران باید فعالانه و کنشگرانه باشد که رهبر انقلاب اسلامی بر روی آن تأکید کردند و ما همچنان آن را نمی‌بینیم. برای این کار باید کادر و ابزار لازم وجود داشته باشد. باید بر مبنای نقشه راه و نیازها کادر سفارتخانه‌های کلیدی باید موردبازنگری قرار بگیرد. یکی از راه‌های خنثی کردن آمریکا تغییر ریل سیاست خارجه بر مبنای همین سیاست کلان است. نگاه ما نگاه عمیقی نبوده و کادر وزارت خارجه با مشکل مواجه است.


این کارشناس ارشد بین‌الملل تأکید کرد: اداره وزارت خارجه کار تخصصی است و نمی‌شود یک‌شبه و یک‌روزه تغییر به‌وجود آورد ولی می‌توان نیروهای انقلابی را یافت و از نگاه و نگرش غرب‌گرایی فاصله گرفت. به همین دلیل نیروهای انقلابی به دلیل اشتباه در نگرش از رده‌های اصلی وزارت خارجه فاصله گرفتند، سرخورده شدند. بیشتر کسانی که اکنون هدایت وزارت خارجه را در دست دارند همه در سطح سازمان‌های بین‌المللی بوده‌اند و به همین دلیل از ظرفیت رابطه با کشورهای منطقه‌ای، چین و... فاصله گرفته‌اند. نمونه‌اش این است که روحانی بعد از ۶ سال به کشور مهمی همچون عراق رفت یا ترانزیت کالا به سوریه مغفول ماند.


خوش چشم اظهار کرد: یکی از اهدافی که باید دنبال شود این بود که قطب محور مقاومت را در میان این سه کشور بررسی کرد و جا انداخت. آمریکا بخشی از نظام بین‌الملل است و مبنای آن تحریم و تهدید است. برای رابطه باید یا کلیه تحریم‌ها برطرف شود که محال است یا اینکه بنیه اقتصادی و داخلی ما با کمک منطقه‌ای و چین و... تقویت شود. در زمینه آمریکا باید بر روی خنثی کردن توطئه‌های آن و سیاست‌های معاند کار شود.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب