دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 ارديبهشت 1400 - 09:26

مصرف سبزیجات استرس و فشار خون را کاهش می‌دهد

تحقیقات جدیدی که دانشگاه ادیث کوان استرالیا منتشر کرده است نشان می‌دهد خوردن دست‌کم یک کاسه سبزیجات خام می تواند فشار خون را بین ۱۲ تا ۲۶ درصد کاهش دهد.
کد خبر : 581167
سبزیجات2

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بر اساس تحقیقات دانشگاه ادیث کوان در غرب استرالیا، مصرف دست‌کم ۶۰ میلی‌گرم سبزیجات ممکن است به طرز محسوسی استرس و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را در انسان بکاهد.


یافتن راه‌هایی که از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند  یک اولویت تحقیقاتی در تحقیقات مرتبط با غذا در جهان محسوب می‌شود. هدف اصلی این تحقیقات که در دانشگاه ادیث کوان استرالیا انجام شده بررسی ارتباط میان مصرف نیترات گیاهی و بیماری‌های قلبی عروقی بوده است.


کاترین بوندونو(Catherine Bondonno) محقق ارشد این تحقیقات می‌گوید: «یک راهبرد اساسی برای کاهش خطر بیماری‌های قلبی، یافتن رژیم‌های غذایی سودمندی است که از قلب محافظت می‌کنند و نیترات معدنی رژیم غذایی یکی از این اجزای بالقوه محسوب می‌شود.»


محققان این دانشگاه داده‌های بیش از ۵۰ هزارنفر را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند افرادی که بیشترین میزان سبزیجات را مصرف می‌کردند، حدود ۲.۵ میلی‌متر جیوه فشارخون سیستولیک پایین‌تر و بین ۱۲ تا ۲۶ درصد خطر بیماری قلبی کمتری داشتند. پژوهشگران همچنین متوجه شده‌اند که مقدار مناسب مصرف سبزی‌ها غنی‌شده با نیترات، حدود یک کاسه در روز است و خوردن بیش از آن ظاهراً مزیت بیشتری ندارد.


بوندونو می‌گوید: «نتایج تحقیقات ما نشان می‌دهد که تنها خوردن هر روز یک کاسه سبزیجات غنی‌شده با نیترات خام به احتمال زیاد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را به طور محسوسی کاهش می‌دهد. بالاترین میزان تأثیرگذاری این رژیم غذایی، در بیماری شریان محیطی (PAD) مشاهده شد، جایی که حدود ۲۶ درصد نرخ ابتلا کاهش یافت. در بیماری شریان محیطی رگ‌های خونی تنگ‌تر می‌شود. با این وجود متوجه شدیم افراد در معرض خطر حملات قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی نیز با این رژیم غذایی شانس ابتلایشان کاهش می‌یابد.»


یکی از دلایل توجه به رژیم‌های غذایی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، حذف مصرف مکمل‌های غذایی در زندگی مردم است. مکمل‌های غذایی می‌توانند تأثیر کنترل‌نشده‌ای بر بدن انسان داشته باشند.


این مقاله با عنوان «مصرف نیترات گیاهی، فشار خون و بیماری قلبی عروقی: مطالعه رژیم غذایی، سرطان و بهداشت» در مجله اروپا اپیدمیولوژی منتشر شده و نتیجه همکاری بین دانشگاه ادیث کوان، انجمن سرطان دانمارک و دانشگاه استرالیای غربی است.


انتهای پیام/۴۱۶۰

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب