افراد مبتلا به بیماریهای گوارشی در ماه مبارک رمضان باید به چه نکاتی توجه کنند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، روزه گرفتن برای اقشار خاصی از مسلمانان در ماه رمضان مشکل است و پزشکان به برخی از افراد توصیه میکنند روزه نگیرند. هرچند روزه گرفتن طبق بررسیهای دانشمندان زیادی در سراسر دنیا برای بدن مفید است ولی در عین حال ممکن است برای بیماران مضر بوده و به بدن آنها آسیب جدی وارد کند.
پزشکان با توجه به نوع بیماری و داروهای مصرفی از سوی از افراد توصیههای تغذیهای متفاوتی به آنها کرده و این افراد با توجه به دستورالعملهای پزشکی کیفیت و نوع وعدههای غذایی خود را تعیین میکنند. یکی از سؤالاتی که مسلمانان مبتلا به انواع خاصی از بیماری هرساله در ماه رمضان از خود میپرسند این است که آیا آنها مجاز به روزه گرفتن هستند یا خیر؟ در ادامه توصیههای پزشکی برای افراد مبتلا به بیماریهای دستگاه گوارشی را که قصد روزه گرفتن دارند بیان میکنیم.
مبتلایان به بیماریهای دستگاه گوارشی میتوانند روزه بگیرند؟
اکرم پورشمس، فوق تخصص گوارش و کبد گفت: «اگر بیماری مبتلایان به بیماریهای گوارشی کنترل شده باشد و داروهای تجویزشده برای آنها در هر روز بین ۱ یا ۲ دوز باشد، می توانند با مدیریت و برنامهریزی روزه بگیرند. این افراد باید وعدههای غذایی افطار و سحر خود را به چند میان وعده تقسیم کرده و از خوردن و نوشیدن یکباره و به حجم زیاد خودداری کنند. روزه گرفتن بدون خوردن سحری به هیچ وجه به بیماران گوارشی توصیه نشده و خوردن بیش از اندازه قند، شکر، زولبیا، بامیه و نمک نیز برای این دسته از مسلمانان توصیه نمیشود.»
از جمله بیماریهای رایج بین روزهداران در ماه رمضان یبوست است. خورشتهای ملین مثل خورشتآلو و دیگر خورشتهای سبزیدار برای رفع این بیماری گوارشی مفید است. مصرف روغن زیتون به همراه سالاد و سبزیهای خام و پخته و میوه انجیر نیز در پیشگیری از یبوست مؤثر است. نوشیدن چای پررنگ، قهوه و کاکائو موجب پیدایش و تشدید بیماری یبوست میشود. کارشناسان تغذیه به همه روزهداران توصیه میکنند در ایام ماه رمضان آب کافی بنوشیدن تا دچار این بیماری نشوند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/