روزه گرفتن موجب افزایش روحیه مثبت و اعتماد به نفس میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، میلیونها مسلمان در سراسر دنیا آیینهای مذهبی ماه مبارک رمضان را بهجای آورده و برای نزدیکتر شدن به خداوند مهربان فریضههای دینی را انجام میدهند. بدون شک مهمترین وظیفه هر مسلمان در ماه رمضان روزه گرفتن است. بررسیهای محققان در کشورهای مختلف دنیا نشان داده است نوع تغذیه و رفتار روزانه بر سلامتی روحی و روانی انسان تأثیر میگذارد.
با وجود اینکه بسیاری از دانشمندان غربی هیچ اطلاعی از سنت حسنه روزه گرفتن ندارند و شاید چنین عملی را تنها به منزله نوعی رژیمی غذایی تعبیر کنند ولی در مقالههای متعددی مردم را به روزهداری (Fasting) تشویق میکنند. در ادامه تأثیرات روزه گرفتن بر روح و روان انسان را بیان میکنیم:
روزهداری چه تأثیری بر روان انسان میگذارد؟
مهرداد کاظمزاده، دبیر انجام روانشناسی بالینی گفت: وقتی میخواهیم سلامت انسان را بررسی کنیم باید به ابعاد مختلف وجود هر فرد توجه شود. بدون شک بررسی بُعد روحی وجود سختتر از بعد جسمانی است؛ اما نباید فراموش کرد اینها ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و روی یکدیگر تأثیر میگذارند. در مورد افراد روزهدار نیز این موضوع مصداق دارد. همان طور که محققان زیادی روزه گرفتن را موجب افزایش سطح سلامت جسم میدانند این عمل تأثیر مثبتی بر روان و روحیه فرد مسلمان نیز میگذارد.
وی افزود: دین اسلام چارچوب مشخصی برای روزه گرفتن تعیین کرده و روزهداری را صرفاً پرهیز از خوردن و آشامیدن نمیداند. درواقع فرد روزهدار به همان اندازه که باید مراقب نخوردن هرگونه خوراکی باشد، باید رفتار خود را نیز کنترل کند. همین موضوع سبب میشود روزهداران در ماه رمضان صبوری بیشتری پیشه کرده و درک عمیقتری از افراد و محیط پیرامون خود پیدا کنند. در چنین شرایطی مرد و زن مسلمان با دیگران صمیمانهتر رفتار کرده و از نظر روحی در وضعیت مطلوبی قرار میگیرد. بررسیهای متعدد نشان داده است فرد روزهدار از اعتماد به نفس بالایی برخوردار است.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/