آیا ورزش کردن برای روزهداران مضر است؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، هرچند ممکن است برخی از افراد در ماه مبارک رمضان به دلیل ساعتهای طولانی روزهداری قوای جسمی حالت عادی خود را نداشته باشند ولی این تصور که در هنگام روزهداری نباید ورزش کرد کاملاً نادرست است. بسیاری از کارشناسان تغذیه و طب ورزش عدم تحرک در ماه رمضان را موقع افزایش وزن و ایجاد اختلال در عملکرد عادی بدن میدانند.
بنابراین مسلمانان در طول ماه رمضان میتوانند فعالیتهای ورزشی را ادامه داده و نگرانی از بابت آسیب رسیدن به سلامتی خود نداشته باشند اما برای ورزش کردن در هنگام روزهداری باید به چند نکته توجه کرد. در ادامه برخی از این نکات را بیان میکنیم.
چگونه در ماه رمضان ورزش کنیم تا بدن دچار آسیب نشود؟
توحید سیف برقی، متخصص پزشکی ورزش گفت: نباید فراموش کنیم که ورزش نکردن در ماه رمضان و کمتحرکی بیش از حد باعث افزایش وزن میشود و از طرفی ممکن است سطح اکسیژنرسانی به مغز نیز کاهش پیدا کند. انجام فعالیتهای بدنی موجب کاهش استرس و کنترل وزن میشود ولی نباید در هنگام روزهداری ورزش سنگین انجام داد.
وی افزود: بهترین زمان برای ورزش کردن در ماه رمضان دو تا سه ساعت پیش از افطار است زیرا در این ساعتها بدن نیاز بالایی به دریافت چربی دارد و از همین رو چربیسوزی تا حد مطلوبی انجام میشود. برخی از مردم تصور میکنند زمان مناسب برای ورزش در ایام ماه رمضان چند ساعت بعد از وعده سحری است ولی این ذهنیت درست نیست زیرا سطح آب بدن بعد از ورزش کردن کاهش یافته و به دلیل کم شدن ذخایر گلیکوژنی تا هنگام افطار ممکن است فرد روزهدار دچار سرگیجه و ضعف شود.
این متخصص پزشکی ورزش بیان کرد: به همه ورزشکاران توصیه میشود برای تنظیم سطح آب بدن در ماه رمضان در فاصله زمانی وعده افطار تا سحر در بازههای زمانی کوتاه مدت آب بنوشند. همه باید این نکته را بدانند که تشنگی علامت دیررس کمبود آب بدن است. یکی از راهکارهای تشخیص کاهش سطح آب در بدن رنگ و حجم ادرار است. اگر حجم ادرار کم و رنگ آن نیز بیش از حد تیره باشد فرد دچار مشکل کمبود آب در بدن خود است.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/