سالمندان برای روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان باید به چه نکاتی توجه کنند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، سالمندان از نظر جسمانی بیش از سایر مردم آسیبپذیر هستند از همین رو پزشکان همواره به این قشر جامعه توصیه میکنند دستورالعملهای خاصی را در مصرف غذای روزانه خود رعایت کرده و به طور منظم ورزش کنند.
مراقبتهای غذایی در ماه رمضان برای سالمندانی که توانایی لازم برای روزه گرفتن را دارند تشدید شده و این افراد باید بیش از سایر ایام سال به کیفیت و نوع ماده خوراکی که مصرف میکنند اهمیت دهند. بررسیها نشان داده است مصرف بیش از اندازه یا کمتر از معمول برخی از مواد غذایی میتواند سلامت سالمندان را در روزهای ماه رمضان به خطر بیندازد. در ادامه نکاتی مفید برای تغذیه سالمندان در این ماه را بیان میکنیم:
سالمندان برای روزه گرفتن باید چه دستورالعملهایی را رعایت کنند؟
فرناز کیا دربندسری، متخصص و مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت: سالمندان هنگام روزه گرفتن باید بیش از افراد جوان به وضعیت جسمانی خود توجه کنند. مهمترین موضوع برای سالمندان در ایام ماه رمضان جلوگیری از کاهش سطح آب در بدن است. سالمندان حتماً در فاصله افطار تا سحر آب به میزان کافی نوشیده و از مواد خوراکی مانند خیار و هندوانه که آب کافی را به بدن میرساند، استفاده کنند. مصرف نوشیدنیهای گازدار، چای پررنگ و قهوه به هیچ عنوان برای این افراد توصیه نمیشود زیرا سطح آب بدن را از حالت عادی پایینتر میآورد.
وی افزود: توصیه میشود سالمندان از روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون و آفتابگردان برای تهیه وعدههای غذایی خود استفاده کنند چون سایر انواع روغنها میتواند سبب التهاب در قسمتهای مختلف بدن شود. زولبیا و بامیه برای سالمندان بهخصوص در وعده افطار به هیچ عنوان مناسب نیست. این مواد خوراکی قند مصنوعی بسیار زیادی دارند و عاملی برای کاهش شدید قند خون یک ساعت پس از مصرف هستند. سالمندان باید توجه داشته باشند که کاهش قند خون موجب پایین آمدن سطح ایمنی بدن آنها شده و این موضوع در شرایط کنونی بسیار خطرناک است. سالاد همراه با هویچ و گوجهفرنگی و لیموترش برای سالمندان مفید است.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/