دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 ارديبهشت 1400 - 13:26
گاردین:

۴۶ میلیون آواره در سراسر جهان از تزریق واکسن محروم هستند

روزنامه گاردین فاش کرد که طبق یک تحقیق جامع، ۴۶ میلیون نفر از آوارگان، پناه‌جویان و مهاجران در سراسر جهان از برنامه‌های ملی واکسیناسیون کرونا محروم شده‌اند.
کد خبر : 579757
واکسن کرونا

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، روزنامه گاردین فاش کرد: تحقیقات سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد ۴۶ میلیون نفر از آوارگان، پناه‌جویان و مهاجران در سراسر جهان از برنامه‌های ملی واکسیناسیون برای مبارزه با کووید-۱۹ محروم شده‌اند.


این روزنامه انگلیسی با استناد بر این تحقیقات که به رؤیت این روزنامه رسیده است، نوشت: این شکاف نشان می‌دهد که دستکم ۴۶ میلیون آواره در جهان -که معادل جمعیت اسپانیا است- ممکن است با وجود رفع کمبود دوزهای واکسن در جهان همچنان برای واکسینه شدن مشکل داشته باشند.


این گزارش افزود: در بین افراد محروم مانده از واکسن ۵.۶ میلیون نفر آوارگان ناشی از ۶ دهه جنگ داخلی در کلمبیا، صدها هزار پناهجو در کنیا و سوریه و تقریباً ۵ میلیون مهاجر در اوکراین هستند.


بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در ماه مارس (اسفند)، هند، نیجریه و اندونزی در بین چند کشور بزرگ جهان هستند که برنامه واکسیناسیون آن‌ها شامل آوارگان نمی‌شود. برخی دیگر از کشورها برنامه‌های خود را اصلاح‌کرده‌اند تا جامع‌تر باشند.


گروه‌های بین‌المللی بهداشت از ماه‌ها قبل مشکل محرومیت برخی از افراد جمعیت کشورها را بررسی کرده‌اند و کواکس نیز در مارس کانال تزریق واکسن به اقشار آسیب‌پذیر جوامع را که راه دیگری برای تزریق واکسن ندارند، تأسیس کرد.


این کانال تحت عنوان حائل انسانی ۵ درصد از واکسن‌های اختصاصی به کشورهای فقیر و کم درامد از طریق برنامه کوواکس را به ۲۰ درصد از آسیب‌پذیرترین افراد در جوامع محروم اختصاص می‌دهد که از طریق سازمان‌های مردم‌نهاد همچون سازمان پزشکان بدون مرز تزریق می‌شود.


گروه‌های حقوق بشر گفته‌اند که حتی با وجود ادغام همه مهاجران، پناه‌جویان و دیگر اقشار آسیب‌پذیر در طرح‌های واکسیناسیون ملی، بین ۶۰ تا ۸۰ میلیون نفر در مناطق تحت کنترل شورشیان در سراسر جهان ممکن است به واکسن دسترسی نداشته باشند.


تحقیقات سازمان جهانی بهداشت دامنه این اختلاف و شکاف را در طرح‌های دولتی نشان می‌دهد. بیش از ۷۰ درصد از ۱۰۴ برنامه واکسیناسیون در جهان که این سازمان موردبررسی قرار داده شامل مهاجران نمی‌شود که بیش از ۳۰ میلیون نفر از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد و شامل جمعیت ۴.۹ میلیونی در هند و ۲.۶ میلیون نفر در ساحل‌عاج می‌شود.


یک محقق حقوق پناه‌جویان و مهاجران در سازمان دیده‌بان حقوق بشر گفت: همان‌طوری که از ابتدای شیوع کووید-۱۹ ملاحظه کردیم و با وجود همه محدودیت‌ها و در دسترس بودن خدمات بهداشتی برای مقابله با کرونا هیچ‌کس ایمن نیست مگر این‌که همه ایمن شوند و این امر درباره برنامه واکسیناسیون صدق می‌کند.


سخنگوی سازمان جهانی بهداشت از اظهارنظر درباره تعداد کشورهای مطرح‌شده در این تحقیق که مشکلاتی و شکاف‌های موجود در برنامه‌های واکسیناسیون خود را رفع کرده‌اند خودداری کرد اما گفت: تجربه نشان داد که با وجودت تلاش فراوان، جمعیتی که در معرض خطر قرار دارند اغلب در برنامه‌های واکسیناسیون دولتی عقب می‌مانند و نادیده گرفته می‌شوند.


انتهای پیام/۴۱۰۶/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب