چه اعمالی در فضای مجازی جرم محسوب میشوند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، برخی از کاربران فضای مجازی به دلیل نداشتن اطلاعات کافی از قانون جرائم رایانهای در هنگام فعالیت در اینترنت دچار مشکل شده و مورد تعقیب دستگاههای قضایی میگیرند. در حقیقت بسیاری از کاربران اینترنت با مفهوم جرم در فضای مجازی آشنایی نداشته و نمیدانند حتی مواردی که تصور نمیکنند برخلاف قانون باشد میتواند دردسرهای زیادی را برای آنها ایجاد کند.
بدون شک اگر میلیونها کاربران فضای مجازی درهنگام کار کردن با گوشی، رایانه، لپتاپ و یا هر وسیله دیگری که امکان اتصال به اینترنت را برای آنها فراهم میکند از قانون جرم در فضای مجازی اطلاع داشته باشند کمتر و شاید هیچ گاه دچار مشکل نمیشوند و دیگر اتفاقاتی نظیر فحاشی به فردی خاص در شبکههای اجتماعی روی نمیدهد. در ادامه مصادیق جرم در فضای مجازی را بیان میکنیم:
جرم در اینترنت به چه معناست؟
به طور کلی هر گونه عمل برخلاف قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و مصوبات شورای عالی فضای مجازی جرم اینترنتی یا رایانهای قمداد میشود. در دهههای اخیر با توجه افزایش سطح دسترسی مردم به سختافزارهای الکترونیکی و اینترنت جرائم رایانهای نیز بیشتر شده و افرادی سودجو از مسیرهای غیرقانونی مردم را فریب داده و از آنها کلاهبرداری میکنند.
مصادیق جرم در فضای مجازی چیست؟
ماده 21 قانون جرائم رایانهای در 7 بند مصادیق این دسته از جرائم را بیان میکند:
الف) محتوا علیه عفت و اخلاق عمومی
1. اشاعه فحشاء و منکرات
2. تحریک، تشویق، ترغیب، تهدید یا دعوت به فساد و فحشاء و ارتکاب جرایم منافی عفت یا انحرافات جنسی
3. انتشار، توزیع و معامله محتوای خلاف عفت عمومی
4. تحریک، تشویق، ترغیب، تهدید یا تطمیع افراد به دستیابی به محتویات مستهجن و مبتذل
5 .استفاده ابزاری از افراد ( اعم از زن و مرد ) در تصاویر و محتوا، تحقیر و توهین به جنس زن، تبلیغ تشریفات و تجملات نامشروع و غیرقانونی
ب) محتوا علیه مقدسات اسلامی
ج) محتوا علیه امنیت و آسایش عمومی
د) محتوا علیه مقامات و نهادهای دولتی و عمومی
ه) محتوای که برای ارتکاب جرایم رایانهای به کار میرود
ز) محتوا مجرمانه مربوط به امور سمعی و بصری و مالکیت معنوی
و) محتوای که تحریک، ترغیب، یا دعوت به ارتکاب جرم میکند
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/