دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 ارديبهشت 1400 - 15:32
توسط محققان انجام شد؛

دستگاهی که پسماندهای مواد غذایی را به خاک کمپوست تبدیل می‌کند

محققان دستگاهی ساخته‌اند که می‌تواند پسماندهای مواد غذایی را طی ۲۴ ساعت به خاک کمپوست تبدیل کند.
کد خبر : 578607
دستگاه

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از مجمع جهانی اقتصاد، محققان دستگاهی ساخته‌اند که می‌تواند پسماندهای مواد غذایی را طی ۲۴ ساعت به خاک کمپوست تبدیل کند. (خاک کمپوست کودی است که از پسماندهای کشاورزی، خانگی و خوراکی تولید شده و یکی از عالی‌ترین کودها برای مصارف کشاورزی به‌ شمار می‌رود. همچنین تولیدکنندگان گل و گیاه نیز امکان بهره‌گیری از این کود را دارند.)


این دستگاه باقی‌مانده‌های مواد غذایی را (از استخوان گرفته تا پوست تخم‌مرغ) خرد کرده و آنها را تجزیه می‌کند. همچنین درجه حرارت و گردش هوا را کنترل می‌کند. مهم‌ترین کاربرد این دستگاه این است که حجم دورریز و پسماند مواد غذایی را طی ۲۴ ساعت، ۸۰ درصد کاهش می‌دهد. درعین‌حال کود مناسبی را برای باغ‌ها و مزارع ایجاد می‌کند.


این دستگاه توسط یک استارت‌آپ مالزیایی به نام MAEKO ساخته شده است. این دستگاه دارای یک سایز صنعتی برای ادارات، مدارس، فروشگاه‌ها و بیمارستان‌ها است و همچنین یک سایز کوچک‌تر و قابل‌حمل که در گوشه خانه جای می‌گیرد.


سالانه ۱ میلیارد تن پسماند مواد غذایی در جهان ایجاد می‌شود که ۷۴ کیلوگرم به ازای هر نفر است. از این مقدار ۲۶ درصد مربوط به مشاغل و کسب‌وکارها و ۶۰درصد مربوط به خانه‌ها است. این پسماندها موجب تولید گاز متان می‌شوند. این گاز گلخانه‌ای ۸۰ برابر بیشتر از دی‌اکسید کربن کره زمین را گرم می‌کند.


انتهای پیام/۴۱۱۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب