ثبت 9 هزار محصول نانوفناور/ ایران در جمع 4 کشور برتر جهانی حوزه نانو
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از نانوفناوری بسیار شنیدهایم؛ اما آنچه از دامنه نفوذ این فناوری در زندگی میدانیم آنکه فناوریها امروز در بخشهای گوناگون زندگی رسوخ یافتهاند و نانوفناوری، بیش از هر حوزه فناورانه دیگری، دامنه نفوذ خود را به زندگی روزمره، صنعت و آموزش باز میکند.
حضور شرکتهای دانشبنیان و پژوهشهای کاربردی در حوزه نانوفناوری تاکنون منجر به تولید و ثبت بیش از 8982 محصول در سطح جهانی شده است. این محصولات توسط ۲۵۲۰ شرکت از ۶۳ کشور مختلف جهان تولید و به ثبت رسیدهاند.
بر اساس تازهترین دادههای پایگاه استنت، تولید دانش، فناوری و محصولات نانوفناوری در شاخصهای گوناگونی شاهد رشد بوده است. این پایگاه داده که روی شاخصهای ارزیابی علم و فناوری نانو متمرکز است، شاخصهایی را برای رتبهبندی کشورها تعریف کرده است و با ایجاد یک بانک اطلاعاتی به مرجعی برای ارزیابی کشورها، دانشگاهها و صنایع در حوزه فناوری نانو تبدیل شده است.
ثبت 9هزار محصول نانوفناور
یکی از دستاوردهای پایگاه استت نانو، ایجاد بانک محصولات است. در حال حاضر تعداد محصولات نانویی ثبتشده در این بانک به رقم ۹ هزار محصول نزدیک شده است که این محصولات مربوط به 2 هزار و ۵۲۰ شرکت از ۶۳ کشور جهان هستند.
محصولات و فرآوردههای دانشی و پژوهشی نانوفناوری در حوزههای گوناگونی کاربرد دارند و بر همین اساس، نقشآفرینی و سهم این فناوری در حوزههای مختلف تفکیک شده است.
در حال حاضر، نفوذ و دامنه نانو فناوری در صنعت خودرو، کشاورزی، ساختمان، الکترونیک، محیطزیست، آرایشی و بهداشتی، صنایع غذایی، پزشکی، نفت و پتروشیمی، انرژیهای تجدیدپذیر، ورزشی، نساجی و لوازم خانگی به تفکیک مورد بررسی قرار گرفته است.
ایران در جمع 4 کشور برتر جهانی
علاوه بر نانومحصولات، نانومواد، استانداردها و حتی دانشگاهها نیز بهصورت جداگانه مورد بررسی قرار گرفته است. کشور ایران با توجه به پیشتازی در حوزه تولدی مقالات دانشگاهی و علمی، با بیش از 38 هزار مقاله در سال 2019، بین 4 کشور برتر جهان در این حوزه قرار دارد.
در حوزه تولید علم نانو، محققان ایرانی با انتشار 10 هزار و 894 مقاله در مجلات معتبر نمایه شده در ISI در سال 2020 تا پایان نوامبر، رتبه چهارم جمهوری اسلامی ایران در علم نانو را در دنیا تثبیت کردند. این در حالی است که در سال 2001 میلادی، کشور با انتشار 10 مقاله دارای رتبه 57 بود.
جهش علمی نانو که در سالهای ابتدایی دهه اول مشاهده میشد، هماکنون در حوزه تولید محصولات نانو ایرانساخت و افزایش حجم فروش آنها قابلمشاهده است. رشد میزان صادرات محصولات ایرانی به کشورهای مختلف در 5 قاره جهان هستیم که نشان از توان بالای شرکتهای ایرانی در ورود به بازارهای بینالمللی دارد.
هماکنون 711 محصول نانو در بیش از 10 حوزه صنعتی مبتنی بر فناوریهای داخلی تولید و روانه بازار میشود. گسترش برنامههای صادراتی محصولات نانو در سالهای اخیر و ایجاد پایگاههای صادراتی نانو در کشورهای چین، اندونزی و ترکیه، بستر ورود کالا، تجهیزات و خدمات فناوری نانو ایران به بازارهای جهانی را فراهم کرده است.
همچنین پایگاههای صادراتی فناوری نانو ایران در کشورهای عراق، سوریه، هند و عمان در حال راهاندازی هستند و تاکنون محصولات نانو ایران ساخت به 49 کشور از 5 قاره جهان صادر شده است.
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/