فاصله گرفتن شوراها از سیاست به نفع مردم است/ دولت نباید از زیر بار مسئولیتهایش شانه خالی کند
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مصطفی پورمحمدی در نشست کمیته سازمانهای مردم نهاد شورای وحدت ضمن اشاره به ایام ماه شعبان و اعمال این ماه گفت: نزدیک ۶۰۰ هزار نفر در کشور در امور خیر فعال هستند که این سند افتخار ملی برای کشور محسوب میشود. بحث خیرین و سمنها مربوط به چندسال اخیر نیست و پیشینه تاریخی در ایران دارد. ما جزء اولین کشورهایی هستیم که نهاد رسمی سازمانهای مردمی را به شکل قانونمند بنیانگذاری کردیم همچنانکه دفاتر اسناد رسمی بیش از صد سال در ایران قدمت دارد.
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز افزود: برای نمونه کانون وکلا جزء قویترین و با پیشینه ترین مجموعههای مردمی ثبت شده است. درست است که جنبه انتفاعی دارند اما نهادهای مردمی برای کمک به شهروندان هستند. مجموعههای زیادی در کشور داریم که اگر این مجموعه نبودند این پایداری را مقابل فشارهای سهمگین ما را از پا در میآورد.
پورمحمدی با اشاره به نقش دولتها در کنترل آسیبهای اجتماعی تصریح کرد: دولت هر اندازه کوچکتر باشد امور به سامان تر است اما نکته مهم در خصوص سمنها این است که نباید در کار آنها دخالتهای فراوانی صورت بگیرد. در عین حال نمیشود دولتها را از آسیبهای اجتماعی فارغ کرد و همه این موارد را به سمن ها واگذار کرد. بلکه باید این موارد را به نهادهایی نظیر دولت و شوراها که پاسخگو هستند و میشود از آنها حسابکشی کرد، واگذار شود. در حقیقت نباید بحث شوراها را سیاسی کرد و در امور سیاسی آنها را دخالت داد چرا که بحث مسائل مردمی و مدنی غیرسیاسی و اجتماعی است، همه مردم باید در آن مشارکت کنند. هر چه شوراها از سیاسی بودن و سیاست زدگی فاصله بگیرند به نفع مردم است.
این چهره اصولگرا ضمن تاکید بر سیاسی نکردن شوراها اظهار کرد: باید مجموعه نیروهای خدوم، متخصص، با تجربه، مردمی، وافادار و با مدیریت را به شوراها ببریم تا شهرداران با این هویت بتوانند مدیریت شهری را به عهده بگیرند. همچنین باید دولت مسئول و مسئولیت شناس داشته باشیم که به وظایف خود جدی توجه کند و از زیر بار مسئولیتهایش شانه خالی نکند، به مسائل مردمی به صورت جدی توجه کند باید شوراها و شهرداران را بیش از این مسئول بدانیم. مسئولینی انتخاب کنیم که قبل از اینکه به فیزیک شهر توجه کنند، روان شهر و روحیه شهروندان را مدنظر قرار دهند. یعنی به مسئله حضور کارتن خواب در کنار بزرگراهها و داخل عابر پیاده بیشتر توجه کند تا به مسئله کمبود گل در شهر. البته گلدان باید باشد اما به این مسائل هم باید توجه کند.
پورمحمدی خاطرنشان کرد:در شورا کسانی باید بنشینند که به مسائل مردم عمیق فکر کنند نه اینکه به دنبال رانت و مزیت باشند. بودجه شهرداری تهران برای سال ۱۴۰۰ ۵۰هزار میلیارد تومان است که مشهد و اصفهان هر کدام یک چهارم این بودجه را دارند، لذا منابع فراوان است. بحث شوراها سیاسی نیست. گزینهها فراوان هستند.
این عضو شورای وحدت در پایان یادآور شد: در شورای وحدت تصمیم گرفتیم که ۴۰درصد از لیست شورا را جوانان تشکیل دهند و حداقل ۲۰ درصد زنان و دو نفر از روحانیت حضور داشته باشند چرا که در شوراهایی که روحانیت و زنان حضور داشتند فساد کمتر بوده و از طرفی اختلافات نیز کمرنگ بودند.
به گفته پورمحمدی ایران در حال حاضر به تفاهم ملی و درک مشترک عمومی نیاز دارد.
انتهای پیام/۴۱۵۸/
انتهای پیام/