برنامه منسجم دانشگاه آزاد اسلامی برای پژوهش علمی و متقن در حوزه مهدویت/ پایاننامههای دانشجویان به سمت مهدویت سوق مییابد
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مهدویت برگرفته از باور شیعیان به ظهور امام دوازدهم حضرت مهدی (عج) است و ایشان بهعنوان منجی آخرالزمان برای نجات و رهایی انسانها و برقراری صلح و عدالت خواهد آمد.
اگر فرهنگ مهدویت بهصورت علمی و کاربردی در دانشگاهها، حوزههای علمیه و مراکز پژوهشی تبیین و ترویج شود شاهد پژوهش اثرگذار در این زمینه هستیم. در واقع محققان دانشگاهی و حوزوی میتوانند تلاش کنند و کاری در راستای زمینهسازی ظهور انجام دهند.
دانشگاه آزاد اسلامی برای رسیدن به دانشگاه حل مسئله، طرح پایش (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای) را در دستور کار خود قرار داده است و با توجه به اینکه در سال 1400 دو جشن ولادت امام زمان (عج) در ابتدا و انتهای سال وجود دارد، به دنبال کار اثرگذار در حوزه مهدویت است.
بهتازگی این دانشگاه، دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت را در روز 9 فروردینماه 1400 مصادف با ولادت با سعادت حضرت صاحبالزمان (عج) را با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح کرد.
دکتر طهرانچی: امسال حرکت جدی در حوزه مهدویت در نظام علمی دانشگاه خواهیم داشت
دکتر طهرانچی میگوید: مهدویت از مباحث بسیار جدی و بالنده در تفکر شیعی است، اما این موضوع خاص تفکر شیعی نیست، بلکه کلیه ادیان و بشر به مهدویت و ظهور آخرالزمانی اعتقاد دارند؛ متأسفانه با گذشت زمان و چرخش ایدهها، نظام علمی آنچنان که باید، حرکت علمی متقن در حوزه مهدویت نداشته است.
وی میافزاید: با ایجاد سامانه پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای (پایش) در دانشگاه آزاد اسلامی، فرصتی ایجاد شده که این دانشگاه بهعنوان یک سازمان پژِوهشی در راستای مطالعات راهبردی مهدویت اقدام کند. همچنین در کنار سامانه پایش، راهاندازی کرسیهای نظریهپردازی و آزاداندیشی فرصتی را برای پرداختن به موضوع مهدویت در حوزه فرهنگی و دانشجویی ایجاد کرده است، بنابراین فرصت مغتنمی است که در سال 1400 در ابعاد علمی و فرهنگی همانطور که مقام معظم رهبری نیز مطالبه کردهاند به مجموعه فعالیتهای متقن و علمی در حوزه مهدویت بپردازیم.
به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، استان اصفهان در بستر سامانه پایش بهعنوان پیشرو مطالعات راهبردی مهدویت ساماندهی خواهد شد و مجموعه اقدامات باید بهگونهای باشد که تا پایان سال جاری بیش از 100 پایاننامه و رساله در این راستا انجام شود. با همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز باید کرسیهای آزاداندیشی در حوزه مهدویت و با محوریت استان اصفهان بهصورت کشوری تشکیل شود. انتظار این است که این مهم امسال از لحاظ حمایت، پشتیبانی، تبلیغات و سازماندهی در قالب نظام موضوعات محقق شود تا در دومین نیمه شعبان امسال در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، میزبان بزرگترین کنفرانس علمی مطالعات راهبردی مهدویت با حضور محققان و افرادی که تحقیقات خود را در قالب پایاننامه و رساله در این حوزه انجام دادهاند، باشیم.
دکتر طهرانچی معتقد است: تمدن غرب به مهدویت بهعنوان تمدن مقابل و رقیب نگاه میکند. غرب در مقالات، مباحث اندیشهای، اندیشکدهها و حتی صحنههای هنری و هالیوود به موضوع مهدویت بهعنوان تمدن رقیب خود نگاه میکند، بنابراین ما نیز باید در عرصه علم و دانشگاه، در دانشگاهی که میخواهد اسلامی باشد، باید بهصورت علمی و متقن به موضوع مهدویت بپردازیم. انشاءالله تا خرداد امسال نیز نظام موضوعات مهدویت کامل خواهد شد که در تابستان تحقیقات گسترده در این حوزه انجام شود و یک شبکه عظیم از محققان مهدویت شکل بگیرد.
نجفی: نظام موضوعات مهدویت تا پایان خرداد سال 1400 تدوین میشود
پیام نجفی، رئیس دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با آنا میگوید: مدتی قبل جلسه هیئت أمنای دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با حضور دکتر طهرانچی تشکیل و موضوع مهدویت و رابطه دانشگاه با مرکز مطالعات مهدویت اصفهان مطرح شد. ایشان، راهاندازی دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت را به استان اصفهان واگذار و در هیئت أمنا مصوب کردند.
وی میافزاید: با توجه به اینکه امسال، سالی است که به نوعی به نام امام زمان (عج) است و شروع سالمان با میلاد امام زمان (عج) و پایان سالمان هم با ولادت امام زمان (عج) خواهد بود، موضوع مهدویت ظرفیت خوبی برای کار کردن در دانشگاه آزاد اسلامی دارد. بنابراین این موضوع محوری را به دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان مأموریت دادند که این موضوع را پیگیری کند.
به گفته رئیس دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی، در روز میلاد امام زمان (عج) از تعدادی از محققان و برجستگان حوزه مهدویت دعوت کردیم تا بهصورت حضوری و مجازی در جلسه افتتاحیه دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت افتتاح حضور پیدا کنند. قرار شد در حوزه نظام موضوعات، موضوع مهدویت را شروع کنیم و تا اواخر خردادماه 1400 محورهای تحقیق، روشن و اطلاعرسانی شود؛ موضوع دیگر، جمعآوری اطلاعات محققان و برجستگانی بود که در حوزه مهدویت کار میکنند. قرار است بانک اطلاعاتی از محققان و برجستگان و ارتباط با آنها از طریق دبیرخانه علمی مهدویت برقرار شود.
کتابخانه دیجیتال و دانشکده مهدویت راهاندازی میشود
نجفی معتقد است: راهاندازی کتابخانه دیجیتال در حوزه مهدویت را نیز در دستور کار داریم. در این راستا با تعدادی از مؤسسات خارج از دانشگاه تعاملاتی انجام شده است که بتوانیم بانک اطلاعاتی راهاندازی کنیم و به دنبال تأسیس دانشکده مطالعات مهدویت هستیم. همچنین کرسیهای آزاداندیشی و نظریهپردازی با همکاری معاونت فرهنگی پیگیری میشود که راجع به موضوعهای امام زمان (عج)، مهدویت، شرایط آخرالزمان و... است.
راهاندازی کمیتههای علمی و ترویجی
وی ادامه میدهد: یک کمیته علمی و یک کمیته ترویجی در دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت راهاندازی میشود. همچنین در زمینه تولید محتوا در فضای مجازی با بنیاد مهدویت و مرکز مطالعات مهدویت اصفهان همکاری خواهیم داشت.
این استاد دانشگاه گفت: تمامی تحقیقاتی که پیش از این در کشور در حوزه مهدویت انجام شده و همه پایاننامههایی که دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه مهدویت انجام دادهاند را جمعآوری میکنیم.
علیاکبری: پایاننامهها و رسالههای دانشگاه آزاد اسلامی در سامانه پایش جهتگیری میشود
محمد علیاکبری، مشاور رئیس دانشگاه و مجری طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی توضیح میدهد: تلاش داریم تا پایش را در خدمت موضوع مهدویت قرار داده و در این موضوع فعالیت چشمگیر داشته باشیم. جذب برنامه علمی جدید، ایجاد انگیزه، تدوین نظام موضوعات، در اختیار قرار دادن برنامه برای اساتید، مشارکت اعضای هیئت علمی و... از جمله فعالیتهایی است که بهزودی انجام خواهد شد.
وی ادامه میدهد: پایاننامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکتری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در سامانه پایش جهتگیری میشود تا در رفع چالشهای کشور کمک کند.
بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر تحقیقات کاربردی و پژوهشمحور در حوزه مهدویت برنامهای منسجم دارد و به دنبال کار جدی در این حوزه است که انتظار میرود تا پایان سال، نتایج مطلوب و شایستهای برای مهدویت و ظهور امام زمان (عج) حاصل شود.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/