تحقق شعار سال با طرح پویش/ دانشگاه آزاد اسلامی برای رفع موانع تولید پیشقدم میشود
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر کارآفرینی برنامههایی را طراحی کرده تا دانشجویان بتوانند بیش از پیش توانمند و کارآفرین تربیت شوند. یکی از این طرحها طرح پویش است. این طرح برای اولین بار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان به اجرا درآمد. پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) در این باره میگوید: طرح پویش، طرحی دانشجو محور در راستای تقویت توانمندی و کارورزی دانشجویان در ارتباط با صنعت است که به تربیت دانشجویی فناور و کارآفرین میانجامد و زمینه اشتغال دانشجویان را نیز فراهم میکند.
در طرح پویش برای دانشجویان برنامهای تعریف میشود که در نهایت در کنار آموختن آموزشهای تئوری، ارتباط با صنعت را خواهند داشت و افراد علاقهمند میتوانند در قالب این طرح همزمان با تحصیل تعدادی از واحدهای کارآموزی خود را بهصورت جدی و تعریف شده بگذرانند.
در این طرح ارتباط با صنعت در طول دوره تحصیل برای دانشجو فراهم است و تنها شامل رشتههای فنی نیست، بلکه برای رشتههای مختلف میتوانند از این امکان استفاده کنند . در این طرح هدفگیری و هدایت دانشجویان تحصیلات تکمیلی، پایاننامهها و رسالهها به سمت نیازهای صنعت است.
واحد اصفهان آغازکننده طرح پویش
واحد اصفهان پایلوت اجرای این طرح در کشور را برعهده گرفت. به گفته نجفی؛ این طرح میتواند الگوی خوبی برای سایر مؤسسات آموزش عالی باشد .رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در این باره به خبرنگار آنا میگوید: طرح پویش از طریق تفاهمنامه با صنعت اجرا شد. این طرح اشتغال همزمان با تحصیل است. البته قبلاً نیز این رویکرد در دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشت اما در طرح پویش در سطحی بیشتر اشتغال پیگیری میشود.
به گفته نجفی؛ دانشجویان در زمان تحصیلی با این اشتغال میتوانند بخشی از شهریه خود را نیز پرداخت کنند.
وی ادامه میدهد: برخی از واحدهای صنعتی ترغیب میشوند که نیروی مورد نیاز خود را از این طریق جذب کنند. وی میگوید: در اجرای طرح پویش در واحد اصفهان، برخی از واحدهای صنفی دانشجویان را از هماکنون استخدام کردهاند تا پس از فارغالتحصیلی بهصورت تماموقت به کار گرفته شوند.
اجرای گام دوم طرح پویش در سال 1400
اکنونکه مقام معظم رهبری سال جدید را به نام سال «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» مزین کردهاند، دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد در واحدهای بیشتری طرح پویش را اجرایی کند. دکتر محمدمهدی طهرانچی در این باره میگوید: دانشگاهها میتوانند در بحث پشتیبانی، نقش محوری ایفا کنند و از این رو دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تلاش برای تحقق شعار سال، امروز گام دوم طرح پویش که یک طرح محوری در پشتیبانی از تولید است را با مشارکت استانهای البرز، آذربایجان شرقی، زنجان، خراسان رضوی، خوزستان، کرمان، قزوین، مرکزی، یزد و واحدهای شهر قدس، شهریار و رباطکریم افتتاح میکند.
به گفته دکتر طهرانچی؛ دانشگاه آزاد اسلامی با اجرای طرح پویش تلاش دارد تا گام عملی در راستای تبدیل به دانشگاه کارآفرین و حرکت در مسیر حل مسائل صنعت، اشتغال همزمان دانشجویان با تحصیل، مهارت افزایی، فراهم کردن کمکهزینه تحصیل دانشجویان و هدفمند کردن پروژههای تحقیقاتی بردارد. از این رو این طرح اولین برنامه محوری دانشگاه آزاد اسلامی برای پشتیبانی از شعار سال ۱۴۰۰ خواهد بود.
نقش مؤثر دانشگاه آزاد اسلامی در آموزش عالی
پیش از این مقام معظم رهبری فرموده بودند که دانشگاه آزاد اسلامی نقش مؤثری در آموزش عالی دارد به همین دلیل اگر قرار است اتفاقی در آموزش عالی بیفتد باید دانشگاه آزاد اسلامی سهم خود را بهطور جد ایفا کند؛ از این رو نقش دانشآموختگان در دانشگاه بسیار مهم است و باید دانشآموخته دانشگاه آزاد اسلامی یک انسان توانمند و ماهر باشد و بتواند تولید علم، بهرهگیری از علم و ترویج علم کند، بنابراین باید همه نظامهای آموزشی، پژوهشی، تربیتی و حل مسئله دانشگاه را در این راستا به کار گرفت.
دانشگاه آزاد اسلامی در کنار تربیت قوه عاقله، به سه دانش تخصصی، اجتماعی و مهارتی دانشجویان توجه دارد و در این راستا دانش مهارتی از طریق طرح پویش و برنامههای معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری و مدارس عالی مهارتی پیگیری میشود. این دانشگاه تلاش دارد در طرح پویش تحصیل را با مهارتهای جدید تلفیق کرده و وارد صنعت کند.
دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر تحول
دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد در سال ۱۴۰۰ سیاست ابلاغی ایجاد تحول در ارتباط میان نظام آموزش عالی با سایر بخشها و متناسبسازی تحصیل با اشتغال را بهصورت جدی پیگیری کند. از این رو این دانشگاه برای ایجاد تحول در این حوزه در حال تدوین یک برنامه راهبردی عملیاتی ۵ ساله است که بخش راهبردی برنامه تدوین شده و بخش عملیاتی آن نیز بر اساس آمایش محیطی توسط استانها در حال تدوین و نهایی شدن است.
به گفته دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی؛ این برنامه راهبردی عملیاتی شامل ۱۰ بسته کاری است که یکی از آنها مربوط به ارتقا کیفیت و کارآمدی دورههای تحصیلی میشود که با «برقراری ارتباط تعاملی و مستمر با صنایع و سازمانهای محلی در راستای ارتقا کاربردپذیری محتواهای آموزشی و کار آمادگی در دانشجویان و آموزش مبتنی برخلق رشته درسی و محتوای آموزشی بر اساس تحقق رویکرد حل مسائل واقعی و مدیریت دانش و اتصال حلقه آموزش، کارآفرینی و اشتغال» عملیاتی میشود.
دکتر طهرانچی تأکید میکند: دانشگاه آزاد اسلامی تلاش دارد تا چالش پایین بودن سطح تعامل آموزش عالی با نیازهای بخشهای اقتصادی و اجتماعی کشور را با ایجاد هماهنگی بین برنامههای دانشگاه و سایر بخشها برطرف کند و در این راستا ۴ راهبرد «همراستا کردن آموزش عالی کشور با نظام اقتصادی و اجتماعی»، «متناسبسازی تحصیل و اشتغال»، «تحول در برنامهریزیهای درسی با توجه به نیازهای ذینفعان اقتصادی و اجتماعی» و «متنوع سازی مدارک برای پاسخگویی به نیازهای جامعه» را طراحی کرده است.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/