دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 فروردين 1400 - 12:44
محمودزاده در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

داخلی‌سازی قطعات ماشین‌آلات سنگین/ ارتباط دانشگاه با صنعت برای کمک به تولید علم باید گسترش یابد

مدیرعامل یک شرکت تعاونی دانش‌بنیان گفت: با بومی‌سازی ساخت قطعات و توسعه تکنولوژی از خروج ارز جلوگیری می‌شود.
کد خبر : 571080
تولید قطعات صنعت خودرو تولید علم انجمن علمی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه‌ها با داشتن اساتید، دانشجویان نخبه و با انگیزه و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند اقدامات مؤثری در حوزه علم و فناوری انجام دهند و همیشه در مسیر اعتلای علم و پژوهش ایران اسلامی گام بردارند.


اگر دانشگاهیان مسئله‌محور باشند ایده‌پردازی و کارآفرینی ترویج می‌یابد، علم با تکنولوژی روز ارتقا پیدا می‌کند و منجر به رشد پرشتاب علمی کشور می‌شود. در این راستا سازمان بسیج مستضعفین و سازمان بسیج دانشجویی برای تقویت رویکرد مسئله‌محوری، رویداد نمایشگاهی «تا ثریا» را در اسفندماه 99 برگزار کردند.


این رویداد با محوریت پشتیبانی و تجاری‌سازی ظرفیت‌های فناورانه و مبتکرانه بسیجیان با تمرکز بر حل مسائل جهش تولید بود که در مرکز رویداد شهید فخری‌زاده سفارت سابق آمریکا برگزار شد. شعار رویداد «تا ثریا» از قلب سفارت سابق آمریکا تا ثریا و نمایش کارآمدی انقلاب اسلامی در حل فناورانه و خلاقانه مسائل کشور در مقابل افول آمریکا بود.


همچنین پیرو بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «زنجیره از ایده و فکر سپس علم و سپس فناوری و سپس تولید و سپس بازار را ما باید تکمیل بکنیم، این زنجیره کار علمی تا تولید و بازار بایستی دنبال بشود» و نیز با توجه به مأموریت شرکت پیشگامان بنیاد تعاون بسیج جهت پشتیبانی تجاری از هسته‌های مبتکر و فناور مسئله‌محور و کمک به نقش‌آفرینی تخصصی آن‌ها، این مجموعه به‌عنوان بازوی تجاری‌سازی و سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان در تعامل با اقشار دانشور بسیج اعم از بسیج علمی و بسیج دانشجویی، رویداد نمایشگاهی «تا ثریا» را برگزار کرد.


از اهداف این رویداد می‌توان به الگوسازی هسته‌های برتر خودکشش حل مسئله، پشتیبانی از هسته‌های فناور و مبتکر بسیجی با قید منزلت‌زایی و اقتدارآفرینی و رویکرد کمک به تکمیل چرخه تبدیل علم به فناوری و تجاری‌سازی مبتنی بر حل مسائل اصلی کشور، پشتیبانی از ایجاد سامانه‌ها و فناوری‌های با قابلیت حکمرانی نرم از طریق اتصال به شبکه حامیان و ایجاد زمینه مناسب برای بروز خلاقیت و بستری برای رشد و پرورش ایده‌های نو بر مبنای دانش از طریق ایجاد بسترهای تعاملی بین صاحبان مسئله و مجموعه فناور توانمند در پاسخگویی به مسئله اشاره کرد.


در همین راستا خبرگزاری آنا با مرتضی محمودزاده، مدیرعامل یک شرکت تعاونی دانش‌بنیان که در نمایشگاه «تا ثریا» طرح خود را ارائه کرده بود، به گفت‌وگو نشسته است که در ادامه می‌خوانید.


مرتضی محمودزاده درباره طرح خود گفت: طرحی که بنده توسط آن در نمایشگاه شرکت کرده بودم داخلی‌سازی قطعات ماشین‌آلات سنگین بود که این قطعات قبلاً از خارج وارد کشور می‌شد. در واقع برای وارد کردن این قطعات، شاهد خروج ارز از کشور بودیم اما با تولید داخلی قطعات ماشین‌آلات سنگین توسط شرکت ما دیگر نیازی به وارد کردن از خارج نیست. در واقع با بومی‌سازی ساخت قطعات و توسعه تکنولوژی از خروج ارز جلوگیری می‌شود.


داخلی‌سازی قطعات ماشین‌آلات سنگین/ ارتباط دانشگاه با صنعت برای کمک به تولید علم باید گسترش یابد


لزوم ارتباط گسترده میان دانشگاه و صنعت برای کمک به تولید علم


وی افزود: باید ارتباط گسترده میان دانشگاه و صنعت وجود داشته باشد تا دانشجویان بتوانند ایده‌های خود را شکوفا کرده و با این روش به تولید علم کمک کنند. همچنین برای اینکه دانشجویان بتوانند در جشنواره‌های علمی و پژوهشی در سطح ملی و بین‌المللی شرکت کنند نیاز به حمایت مالی و معنوی از صفر تا صد طرح پژوهشی دارند.


رویکرد نوآوری در دانشگاه‌ها باید توسط وزارت علوم تقویت شود


این مدیرعامل شرکت تعاونی دانش‌بنیان در پاسخ به اینکه رویکرد وزارت علوم را در خصوص حمایت کردن از دانشجویان نمونه کشوری چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: عملکرد وزارت علوم در خصوص دانشجویان نمونه باید به شکلی باشد که آنان را به سمت نوآوری و ایجاد فرصت‌های علمی پیش ببرد و این رویکرد تقویت شود.


محمودزاده درباره نمایشگاه «تا ثریا» گفت: این نمایشگاه در سطح عالی برگزار شد و مسئولان کشوری و لشگری در این نمایشگاه حضور داشتند و استقبال کردند. در این بین برخی از مشکلات پژوهشگران حل شد و رویکرد مسئله‌محوری در طرح‌ها و محصولات نمایشگاه ملموس بود.


انتهای پیام/4118/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب