راز قطار سریعالسیر را کشف کنید
گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا- نوید فرخی: یکی از اموری که افراد در اوقات فراغت خود به سراغش میروند، سرگرمیهای ذهنی و از جمله حل معما و چیستان است. چنانچه میدانید شرلوک هولمز یک کارآگاه-مشاور خیالی است که در اواخر عهد ویکتوریا تا اوایل قرن بیستم در منزل مشهور خود واقع در خیابان بیکر شماره 221بی به حل معماهای پیچیدهِ جنایی میپرداخت. دانش هولمز در ارتباط با مشاهده دقیق، تغییر چهره، پزشکی، علوم جنایی و استدلال منطقی و... او را در طول تاریخ به عنوان یک کارآگاه-دانشمند برجسته، متمایز ساخته است. اگرچه شرلوک هولمز اولین کارآگاه خیالی ادبیات نیست؛ اما بهترین کارآگاه داستانی تاریخ شناخته میشود و از او در کتاب رکوردهای جهانی گینس به عنوان «مشهورترین شخصیت خیالی» جهان نام برده شده است.
ما در این سری معماهایی که به صورت منظم ارائه میشود، چیستانهایی را از زبان دکتر واتسن طرح خواهیم نمود. توجه داشته باشید که راوی این معماها دکتر واتسن، دوست و همکار شرلوک هولمز است که همیشه او را در مسیر حل معماها یاری میکند. پاسخ به معماها در انتهای مطالب، قرار گرفته است. پیش از دیدن پاسخ، به خوبی روی حل معما فکر کنید!
معمای قطار سریعالسیر
یکی از همکلاسیهای دوران دانشگاه که گهگاه همدیگر را میبینیم و شطرنج بازی میکنیم، کارمند اداره پست است. هر چند او ساکن لندن است و در شعبه اداره پست چارینگکراس کار میکند اما عاشق طبیعت و فضاهای حومه شهر است. بنابراین هر وقت تعطیلاتی پیشِ رو است یا آخر هفتهها، شال و کلاه میکند و حوالی ظهر هر پنجشنبه به ایستگاه راهآهن کینگ میرود تا از شهر خارج شود. راستش را بخواهید مقصد برای او فرقی نمیکند زیرا خواست اصلی وی، خروج از محیط شهری و آشتی با طبیعت است. پس از عصر صنعتی شدن و سوزاندن مازوت در لندن، تنفس برای افراد سخت شده است و من خود شاهد این هستم که اتومبیلهای با سوخت فسیلی که بهتازگی رایج شدهاند تا چه اندازه شهر را آلوده میکنند.
من هم چند باری همراه با او به دامان طبیعت رفتم. از هولمز هم خواستم که با ما بیاید اما سر هولمز آنقدر شلوغ بود که معمولاً پیشنهادم را نمیپذیرد. هر چند یک بار کمابیش بهزور او را راضی کردیم اما درست در هنگام خروج از منزل، بازرس گرگسون از اسکاتلندیارد در راه پله به ما ملحق شد و به دلیل کاری فوری مانع از این شد که هولمز ما را همراهی کند.
اما اجازه دهید در مورد خود معما صحبت کنم. ظهر پنجشنبهها یعنی زمانی که دوستم به ایستگاه راهآهن میرسد معمولاً فقط دو قطار وجود دارد، یکی به مقصد لستر و دیگری به مقصد دوور.
دوستم پس از تعطیلی محل کارش به سمت ایستگاه راهآهن میرود اما زمانهای متغیری در هنگام ظهر به ایستگاه میرسد. برای او فرقی نمیکند که سوار کدام یک از آن قطارها بشود. در حقیقت هر کدام را که ساعت حرکتش زودتر باشد، انتخاب میکند. هر دو قطار در فواصل بیست دقیقهای صرف نظر از اینکه صندلیهایشان پر شده است یا نه، ایستگاه کینگ را ترک میکنند. با اینکه زمان رسیدن دوستم به ایستگاه راهآهن هرگز ثابت نبوده است و هر بار تصادفاً چند دقیقهای فرق میکند، اما او متوجه شده است که 90 درصد مواقع سوار قطار لستر میشود.
من این رویداد عجیبوغریب را به هولمز گزارش دادم. او فقط یک لحظه به من نگاه کرد و بهسرعت پاسخ معما را گفت.
به نظر شما هولمز در ارتباط با این واقعه عجیب چه توضیحی دارد؟
می توانید پاسخ صحیح را زیر این عکس مشاهده کنید:
پاسخ معمای قطار سریعالسیر
برای اینکه این سناریو درست درآید باید قطار به مقصد لستر در همان ابتدای کار(و اولِ صبح)، دو دقیقه زودتر از قطار دوور حرکت کند. آن وقت از هر بیست بار حرکت قطارها فقط دو دقیقه پیش میآید که قطار دوور، قطاری باشد که زودتر از قطار لستر ایستگاه را ترک میکند. به عبارت دیگر قطار دوور تنها در دَه درصد مواقع، اولین قطاری خواهد بود که از ایستگاه خارج میشود.
انتهای پیام/4160/پ
انتهای پیام/