دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 فروردين 1400 - 16:40

رهبر انقلاب: موانع باید از پیش‌پای تولید برداشته شود/ وجود اقتصاد شکوفای پیش رونده تحریم را بی‌معنا می‌کند

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: حرکت تولیدی باید در کشور ادامه پیدا کند و موانع تولیدی از سر راه تولید برداشته شود. یک کمک عمده برای تولید این است که قدرت خرید مردم باید بالا برود.
کد خبر : 570852
پیام نوروزی رهبر انقلاب به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۰

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، پخش زنده و مستقیم سخنرانی نوروزی رهبر معظم انقلاب لحظاتی پیش از شبکه‌های صداوسیما، سایت و صفحات KHAMENEI.IR در شبکه‌های اجتماعی آغاز شد.


نوروز امسال حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به مشهد سفر نکردند و مراسم سخنرانی نوروزی که هر سال در روز اول سال نو و در حرم مطهر رضوی برگزار می‌شد، به علت توصیه‌های بهداشتی برای جلوگیری از گسترش کرونا در مشهد مقدس برگزار نمی‌شود.


محورهای بیانات رهبر معظم انقلاب در این سخنرانی به شرح زیر است:


- مجدداً به همه ملت عزیز ایران سال نو را تبریک عرض می‌کنم و از خداوند متعال برای همه آن‌ها سال پربرکت و نیک‌فرجامی را مسئلت می‌کنم.


- وارد سال ۱۴۰۰ شدیم و با نگاه عرفی که نگاه می‌کنیم ورودی به قرن جدید محسوب می‌شود ولو اینکه به لحاظ دقت محاسباتی این‌گونه نباشد اما عرفاً می‌گویند وارد قرن جدید شدیم.


- یک مقایسه کوچک و پرمعنا با هنگام ورود کشور در قرن قبلی یعنی ۱۳۰۰ اگر داشته باشیم در ۱۳۰۰ آغاز دیکتاتوری وابسته رضاخان بود که درواقع کودتای انگلیسی به‌وسیله و به دست رضاخان با حکمرانی وابسته و دیکتاتوری و انگلیسی در کشور بود.


- امسال ورود در ۱۴۰۰ سال انتخابات است یعنی حکمرانی مبتنی بر استقلال و آرای مردم بر اتکا. امسال در ورود به قرن ۱۴۰۰، سال انتخابات است یعنی حکمرانی مبتنی بر اتکابه‌نفس و اعتمادبه‌نفس ملی. ما ورودمان در این قرن یک تفاوت به این مهمی دارد.


- اگر جهش تولید در سال ۱۴۰۰ با جدیت دنبال شود یقیناً تحولی در اقتصاد به وجود خواهد آمد.


- مبارزه با فساد مسئله خیلی مهمی است باید کانال‌ها و مجاری فساد بسته شود که به معنای اصلاح نظام بانکی و گمرک است.


- به خاطر نابسامانی‌هایی که در بحث اقتصاد و معیشت مردم وجود دارد، بعضی‌ها منفی‌بافی و آیه یاس می‌خوانند که هیچ کاری نمی‌توان کرد و عمدتاً در تبلیغات خارجی مطبوعات و فضای مجازی وجود دارد و کل راه را بن‌بست نشان می‌دهند، به‌هیچ‌وجه این‌گونه نیست.


- اقتصاد ما با ظرفیت و قابلیت‌هایی که در داخل دارد یکی از شکوفاترین اقتصادهای منطقه و حتی دنیا می‌تواند باشد.


- یک کمک عمده برای تولید این است که قدرت خرید مردم بالا رود اگر تولید شد و تقاضای مردمی وجود نداشت تولید شکست می‌خورد.


- کمک به قطع دست واسطه‌ها یکی دیگر از مسائل مهم است چرا که واسطه‌ها قیمت‌ها را بالا می‌برند تولیدکننده و مصرف‌کننده صدمه می‌بینند که اگر دست واسطه‌های بی‌مورد قطع شود کمک زیادی به تولید خواهد شد و اگر این کار در سال ۱۴۰۰ با جدیت پیگیری شود تحولی در امر اقتصاد ایجاد می‌شود.


- یک فهرست نسبتاً طولانی‌ای از کالاهایی که در آن‌ها افزایش تولید داشتیم در اختیار من قرار گرفته که البته من آن فهرست را به‌تمامه نمی‌خوانم. عمدتاً لوازم خانگی که رشد زیادی کرد. لاستیک خودرو، آلومینیوم، پتروشیمی، فولاد و امثال این‌ها کالاهایی است که در سال ۹۹ واقعاً پیشرفت کرد و رشد کرد.


- همین بایستی ادامه پیدا کند. این حرکت تولیدی در کشور بایستی ادامه پیدا کند و موانع تولید از سر راه تولید برداشته شود.


- واردات بی‌رویه و بی‌مورد یا قاچاق کالا یا مقررات زائد و غیر لازم و دست‌وپاگیر یا کمک نکردن بانک‌ها و نظام بانکی به تولید موانع است؛ اما فقط این‌ها موانع تولید نیستند. گزارشی به من دادند که در آن موانع تولید به تفصیل بیان کردند و خوب است این گزارش به مردم داده شود تا بدانند برخی از موانع تولید بر عهده خود مردم و دستگاه‌های دولتی و به کلی حکومتی است چه قوه مجریه و سایر قوا است. به‌هرحال موانع تولید زیاد است و باید برداشته شود.


- حمایت‌هایی از تولیدمثل مشوق‌های قانونی و کمک کردن وارداتی است که تولید متوقف به آن‌ها است بعضی از موارد تولید ما احتیاج به مواد اولیه دارد که باید از خارج بیاید که باید کمک شود تا تسهیل شود.


- امروز از بخشی از سرمایه‌های طبیعی استفاده می‌کنیم ولی خیلی از این‌ها مثل نفت و گاز به‌صورت خام مصرف می‌شود درحالی‌که می‌شود استفاده‌های برتر کرد و ‌ وسیله آن‌ها ارزش‌افزوده ایجاد کرد.


- ما ظرفیت‌ها و امکانات زیادی داریم و مسئولان ذی‌ربط می‌توانند با همت بالا این مسائل را حل کنند اما شرط آن این است یک مدیریت قوی و ضد فساد بر کشور حاکم باشد و یک برنامه جامع اقتصادی هم باید باشد و در این صورت می‌توان از این ظرفیت‌ها استفاده کرد.  همین الآن به نظر کارشناسان اقتصادی بانک جهانی اقتصاد ایران در میان اقتصادهای برتر دنیا در رتبه هجدهم است.


- رفع مشکلات احتیاج به همراهی و همدلی مردم دارد و هر کار که مردنم وارد شوند قطعاً در آن گشایش به وجود می‌آید. در مسئله سرمایه‌گذاری برای تولید مردم می‌توانند نقش ایفا کنند.


- خیریه‌های مردمی و نهادهای مردمی باید برنامه‌ریزی کنند تا هرکس بدانند با سرمایه کم  می‌توان به تولید کشور کمک کرد و گاهی می‌توان یک خانواده روستایی را با چند رأس دام و یک خانواده روستایی را با یک دستگاه بافندگی خودکفا کرد.


- محاصره اقتصادی و تحریم یکی از جنایت‌های بزرگ دولت‌هاست و نباید به آن به شکل سیاسی و دیپلماتیک نگاه کرد.


- اینکه یک ملتی را طوری تحریم کنند که نتواند دارو و ابزار پزشکی وارد کند جنایت است  و این جنایت از کشوری مثل آمریکا برمی‌آید. تحریم برای کشور ما که جنایت بود ولی یک منافعی هم داشت که توانست این تهدید را به فرصت تبدیل کند. جوان‌های پرتلاش ما همت کردند و در بعضی از بخش‌هایی که کالاها وابسته به خارج بود، کشور را از خارج بی‌نیاز کردند و این ایجاد فناوری در داخل کشور است.


- ما در مقابله با تحریم دو راه می‌توانیم برویم. یکی اینکه به سمت تحریم کننده برویم و از او خواهش کنیم که این تحریم را کم کند یا بردارد و او هم چند خواسته استکباری روی میز بگذارد که راه ذلت، انحطاط و عقب‌ماندگی هست. یک راه هم این است که نیروی داخلی خودمان را فعال کنیم و کالای تحریمی را در داخل تولید کنیم و وقتی طرف مقابل دید کالا در داخل تولید می‌شود به دست‌وپا می‌افتد و این موجب می‌شود تحریم یا برداشته و لغو و با بی‌اثر شود.


- تولید واکسن از راه‌های مختلف مایه آبرو برای کشور شده است و برخی تحلیلگران باانصاف خارجی این را تحسین می‌کنند.


- در بخش‌های دفاعی روزبه‌روز پیشرفت کشور برجسته‌تر و حیرت‌انگیزتر می‌شود و تولیدات دفاعی کشور ضریب امنیت خارجی کشور را بالا می‌برد.


- توصیه اکیدمان به مسئولان کشور چه آن‌هایی که سرکار هستند و چه آن‌هایی که بعداً خواهند آمد این است که مسئله اقتصاد کشور را به رفع تحریم گره نزنند و در تبلیغات انتخاباتی هم بحث اقتصادی مطرح خواهد شد و اقتصاد کشور را معطل و پادرهوا در انتظار تصمیم‌گیری دیگران قرار ندهند. فرض کنید تحریم باقی خواهد ماند و اقتصاد کشور را بر اساس ماندن تحریم برنامه‌ریزی کنید.


- یکی از مشکلات اقتصاد ما در 2-3 سال اخیر این بوده که گفته شده تحریم برداشته  شود این‌گونه می‌شود و سرمایه گزاری خارجی انجام شود این‌گونه خواهد شد و این اگر اگرها اقتصاد را سردرگم نگه می‌دارد و نباید بلاتکلیفی در اقتصاد به‌وجود بیاید.


- باید تلاش کنیم کشور را قوی کنیم؛ این شعار ایران قوی یک شعار عمومی است هر کسی که بنده را قبول ندارد، شعار ایران قوی را قبول دارد. مسلماً ایران قوی بهتر از ایران ضعیف و ناتوان و توسری‌خور است.


- این قوت را ملت به ایران می‌بخشد و حضور ملت هم اصل مشارکت و اندازه مشارکت بر قوت ملی تأثیر دارد. ملت عزیز بداند دستگاه‌های جاسوسی و اطلاعاتی کشورهایی مثل آمریکا و رژیم صهیونیستی از چندی پیش نه حالا تلاش می‌کنند انتخابات خرداد را بی‌رونق کنند. یا برگزارکنندگان را متهم می‌کنند که انتخابات مهندسی شده یا شورای نگهبان را متهم می‌کنند یا مردم را دلسرد می‌کنند که اثری بر اوضاع ندارد و چرا خود را خسته می‌کنید با شدت تمام و از فضای مجازی حداکثر استفاده می‌شود.


- همه کشورهای دنیا فضای مجازی‌شان را مدیریت می‌کنند ولی ما افتخار می‌کنیم که آن را ول کردیم! از این فضا استفاده می‌کند دشمن که با شیوه‌های روانی مشارکت مردم را در انتخابات کاهش دهد. فضای مجازی را بایستی مدیریت کرد. از این امکان مردم استفاده کنند برای مردم وسیله آزادی است بلاشک. خیلی هم خوب است اما نباید این وسیله را اختیار دشمن قرار داد که بتواند علیه کشور و علیه ملت توطئه کند.


- مهم‌ترین و مؤثرترین مدیریت کشور ریاست جمهوری است. بعضی‌ها چند سالی است که می‌گویند رئیس‌جمهور اختیار ندارد تدارکات‌چی است و 10 یا 15 درصد اختیار دارد یا از روی بی‌مسئولیتی از روی بی‌اطلاعی و یا خدایی نکرده غرض‌ورزی گفته می‌شود. رئیس‌جمهور یکی از پرمشغله‌ترین و پرمسئولیت‌ترین دستگاه‌ها است.


- همه مراکز مدیریتی کشور تقریباً در اختیار رئیس‌جمهور است. هزاران مدیریت در اختیار رئیس قوه مجریه است. همه بودجه مصوب کشور در اختیار رئیس‌جمهور است معاون برنامه‌وبودجه معاون رئیس‌جمهور است. اختیارات حکومتی کشور در اختیار رئیس‌جمهور است و مدیریت‌های دیگر در جنب قوه مجریه چیزی نیستند.


- رأی بنده با رأی یک پسر ۱۵ الی ۱۶ ساله یک اندازه وزن دارد. مطلبی به داوطلبان عرض می‌کنم الآن مدتی است که افرادی پی‌درپی اعلام می‌کنند؛ انتظار داریم سنگینی کار را بدانید و بدانید چه چیزی و بار سنگینی را بر دوش می‌گیرید؛ اگر می‌دانید می‌توانید به کارزار انتخابات وارد بشوید. اول مشکلات و مسائل کشور که صدها مورد است که ده‌های آن جزو مسائل اساسی است بشناسید و بدانید مشکل کشور چیست و برای حل آن برنامه و راه‌حل ولو اجمالی داشته باشید.


- داوطلبان ریاست جمهوری اقتصاد را بشناسند رشد سرمایه‌گذاری، تقویت پول ملی و تورم از این دسته است. مسئله امنیت کشور بسیار مهم است. موضوع آسیب‌های اجتماعی نیز مهم است. روبه‌رو شدن با مسائل پیچیده دنیا و مسئله بسیار مهم فرهنگ را باید بدانند که در کشور چه خبر است چه انتظاری است و چه کارهایی باید انجام شود. اگر می‌توانید این بار سنگین را بدوش بگیرید.


- یک نکته خطاب به آحاد مردم است که خصوصیات یک رئیس‌جمهور مطلوب را بیان می‌کنم و ببنید این است یا خیر. رئیس‌جمهور باکفایت دارای مدیریت باشد باایمان باشد به آدم بی‌ایمان نباید اعتماد کرد چون بی‌ایمان یک وقتی کشور و مردم را می‌فروشد. رئیس‌جمهور باید عدالت‌خواه و با فساد مبارزه کند.


- دارای عملکرد انقلابی و جهادی باشد با عملکرد اتوکشیده نمی‌توان کار کرد چرا که برای مسائل کشور عملکرد جهادی و انقلابی لازم است. به ظرفیت‌های داخلی معتقد باشد. به جوانان معتقد باشند و به جوان‌ها به‌عنوان حرکت پیشرفت کشور اعتقاد داشته باشند. هر جایی که جوان‌ها وارد می‌شوند این‌گونه است و گره‌های سخت را باز و مشکل‌گشایی می‌کنند.


رئیس‌جمهور باید مردمی و امیدوار و مأیوس و بدبین نباشد و اگر رئیس‌جمهوری با این خصوصیات باشد می‌تواند کشور را به نقطه مطلوب برساند.


- ملت عزیزمان انتخابات را نماد وحدت ملی قرار دهند، نماد دودستگی، دوقطبی‌گری و تفرقه قرار ندهند. این تقسیمات غلط چپ و راست کنار بگذارید. آنچه که مهم است آینده نسل، کشور و نظام باعزت اسلامی در کشور است و به معنای واقعی کلمه در کنار هم باشد. اختلاف سلیقه، بینش سیاسی، قومیت‌ها و مذاهب هیچ اشکالی ندارد اما نباید وحدت ملی را به هم بزند و کشور را دوقطبی کند.


- شعار فشار حداکثری امریکا شکست خورد؛ آن احمق قبلی سیاست فشار حداکثری را برای این طراحی کرده بود که ایران را در موضع ضعف قرار دهد تا ایران پای میز مذاکره بیاید و خواسته‌های مستکبرانه را بر ایران ضعیف تحمیل کند که با آن افتضاح گم‌وگور شد که هم خود مفتضح شد و هم کشورش و ایران اسلامی با قدرت و عزت ایستاده است.


- بدانند که فشار حداکثری دشمن شکست خورده اگر بخواهد دولت فعلی آمریکا باز فشار حداکثری را دنبال کند شکست می‌خورد و گم‌وگور می‌شود.


- سیاست کشور در باب تعامل با طرف‌های برجامی و خود برجام صریحاً اعلام شده از این سیاست هیچ تخطی نخواهیم کرد چرا که این سیاست اعلام شده و مورد اتفاق بوده است. آمریکایی‌ها باید تمام تحریم‌ها را لغو کنند و بعد راستی آزمایی می‌کنیم اگر به معنای واقعی کلمه لغو شود بدون هیچ مشکلی به تعهدات بر خواهیم گشت. ما قول آمریکایی‌ها را معتبر نمی‌دانیم.


- بعضی از آمریکایی‌ها روی قرار داد برجام هم حرف دارند و میگویند باید برجام تغییر کند، بله! شرایط با سال ۹۵ و ۹۶ تغییر کرده اما تغییر به نفع آمریکا نکرده بلکه به نفع ما تغییر کرده. ایران از ۹۴ تا امروز خیلی قوی‌تر شده است. پس اگر چنانچه بنا است برجام تغییر یابد باید به نفع ایران باشد ما تحریم‌ها را بی‌اثر کردیم.


- شما روزبه‌روز گرفتارتر شدید و معلوم نیست سرنوشت این رئیس‌جمهور هم چگونه باشد. ما برای این پیشنهاد هم عجله نداریم. بله ما هم معتقدیم باید از فرصت‌ها استفاده کرد، اما عجله هم نخواهیم کرد چرا که در بعضی مواقع خطرش از منفعتش بیشتر است ما در برجام عجله کردیم.


- اینکه یک عده از سیاسیون دنیا می‌گویند اول من اول تو چه فرقی می‌کند؛ بحث اول من اول تو نیست! ما به آمریکایی‌ها زمان اوباما اطمینان کردیم و کارهایی بر اساس برجام انجام دادیم، آن‌ها تعهدات خود را انجام نداند و روی کاغذ گفتند تحریم‌ها برداشته است اما سرمایه‌گذارها را ترساندند. تعهدات آن‌ها برای ما ارزشی ندارد. 


- آمریکایی‌ها در برخورد با ما اشتباه کردند و در کل مسائل منطقه هم اشتباه می‌کنند. حمایت از رژیم صهیونیستی و حضور غاصبانه در سوریه قطعاً اشتباه است.


- آمریکایی‌ها بدانند امت اسلامی مسئله فلسطین را فراموش و صرف‌نظر نخواهد کرد.  تجاوز به یمن در دولت دموکرات قبل از ترامپ آغاز شد.


- امیدواریم خداوند ملت ایران را روزبه‌روز عزیزتر و قدرتمندتر و برخوردارتر از امکانات زندگی قرار دهد و آن‌ها را خوشبخت کند و قلب مقدس ولیعصر (عج) از مردم ایران راضی و دعای آن بزرگوار شامل حال مردم و حقیر باشد. روح مطهر امام و شهدا از ما راضی باشد.


انتهای پیام/4127/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب