دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 فروردين 1400 - 12:30
بهاروند در گفت‌وگو با آنا خبر داد؛

آغاز کار دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی در لرستان از مهر 1400/ 4 مدرسه عالی مهارتی راه‌اندازی می‌شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان عنوان کرد که در جریان ارتقای آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای سما، آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای سمای خرم‌آباد و بروجرد به دانشکده مهارت و کارآفرینی ارتقایافته و فعالیت آنها از مهر 1400 اجرایی خواهد شد.
کد خبر : 570318
سیامک بهاروند رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد یکی از واحدهای جامع دانشگاه آزاد اسلامی است. این واحد دانشگاهی مهر ۱۳۶۴ در شهر خرم‌آباد راه‌اندازی و در نیمه نخست ۱۳۶۵ با پذیرش ۲۵۰ دانشجو در سه رشته رسماً فعالیت خود را آغاز کرد. اکنون حدود 15 هزار دانشجو در ۱۳۰ رشته تحصیلی در این واحد مشغول به تحصیل هستند و با احتساب این تعداد دانشجو، واحد دانشگاهی خرم‌آباد بزرگ‌ترین واحد دانشگاه آزاد اسلامی در استان لرستان است.


مساحت کل دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد ۵۲ هکتار بوده که از این میزان 100 هزار متر مربع آن به ساخت فضای آموزشی اختصاص داده شده و مابقی به‌عنوان فضای سبز، فضای ورزشی و خدماتی مورد استفاده قرار گرفته‌ است. تعداد ۳۹۰ عضو هیئت علمی تمام‌وقت، نیمه‌وقت و حق‌التدریس با این دانشگاه همکاری دارند و مشتمل بر دو مجتمع ولیعصر و شهرک دانشگاهی آیت‌الله کمالوند است.


خبرنگار خبرگزاری آنا به‌منظور بررسی تازه‌ترین اقدامات و دستاوردهای واحد خرم‌آباد در سال 1399 و اهداف، مأموریت‌ها، چشم‌اندازها و برنامه‌های این دانشگاه برای سال 1400با سیامک بهاروند رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


آنا: شاخص‌ترین فعالیت و دستاورد واحد دانشگاهی خرم‌آباد به‌ویژه در حوزه پژوهش و فناوری در سال 1399چیست؟


بهاروند: یکی از سیاست‌های مهم دانشگاه ارتباط و تعامل با صنعت و بخش‌های اجرایی است تا از این طریق دانشگاه بتواند در حل مسائل و مشکلات این بخش‌ها سهیم شود. در همین راستا شاخص‌ترین فعالیت‌های پژوهشی در سال 1399 عقد قرارداد 6 طرح برون‌دانشگاهی در زمینه‌های صنعت، کشاورزی و خدمات با اعتباری حدود 4 هزار و 700 میلیون ریال است.


راه‌اندازی 4 مدرسه عالی مهارت در 1400


همچنین در راستای کابردی‌شدن پایان‌نامه و رساله‌ها، تدوین نظام موضوعات در دستور کار واحدهای دانشگاهی قرار گرفته است تا علاوه‌بر تدوین نظام موضوعات با توجه به شرایط هر استان، نظام موضوعات کشاورزی نیز در بخش‌های مختلف تهیه شود. بنابر اعلام سازمان مرکزی و موافقت با انجام آن در بخش نظام موضوعات کشاورزی عنوان «ضعف در مدیریت تولید محصولات زراعی در شرایط کم‌آبی» به واحد خرم‌آباد واگذار شده است.


سال 1399 تولیدات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد و به‌ویژه مقالات علمی پژوهشی در مقایسه با سال قبل افزایش چشمگیری داشته‌اند.


آنا: سال 99 را با شرایط کرونایی و مبارزه با این ویروس طی کردیم. واحد متبوع شما در این راستا چه دستاورد یا محصولاتی علیه این بیماری داشت؟


بهاروند: واحد خرم‌آباد در زمینه مبارزه با ویروس کرونا فعالیت‌هایی را آغاز کرد که برخی از این فعالیت‌ها و اقدامات منتج به نتیجه شدند که از آن جمله می‌توان تولید اسپری ضدعفونی‌کننده با منشأ گیاهی و ساخت دستگاه کنترل‌کننده تب و ضدعفونی‌کننده را نام برد. از این تولیدات در واحدهای دانشگاهی و سایر مراکز نیز استفاده شد.


تقویت زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری پژوهشی و آموزشی


آنا: با ورود به سال 1400 و تأکید مسئولان بر انتخاب دانشگاه آزاد به‌عنوان انتخاب نخست داوطلبان در سال 1404، چگونه و  با چه سیاست‌ها و برنامه‌هایی باید به این هدف نزدیک شویم؟


بهاروند: همه تلاش ما همزمان با ورود به سال 1400معطوف به این موضوع است که با تقویت زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری پژوهشی و آموزشی و ارتقای سطح آموزش شرایط را به نحوی سامان دهیم که انتخاب نخست داوطلبان ورود به عرصه آموزش عالی دانشگاه آزاد اسلامی باشد.


آنا: در حوزه آموزشی چه برنامه‌ای برای ایجاد و افزایش رشته در واحد متبوع خود در سال 1400 دارید؟ آیا رشته‌های جدیدی در راه هستند؟


بهاروند: در حوزه آموزش برنامه‌های متعددی در حال پیگیری است که از مهم‌ترین این برنامه‌ها می‌توان بحث راه‌اندازی دانشکده کارآفرینی، پیگیری و مصوب‌کردن دانشکده پیراپزشکی در واحد خرم‌آباد و تلاش برای اخذ مجوز راه‌اندازی رشته‌های تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری برای رشته‌هایی که مقطع کارشناسی آنها در واحد دانشگاهی دایر است را ذکر کرد.


راه‌اندازی رشته‌های جدید و بین‌رشته‌ای


درباره رشته‌های جدید نیز سال‌های اخیر پیگیری‌های زیادی داشته‌ایم که رشته‌های جدید یا بین‌رشته‌ای را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد راه‌اندازی کنیم.


آنا: در حوزه مدارس سما و مدارس مهارتی چه اتفاقات خوبی در سال 1400 رخ خواهد داد؟


بهاروند: در حوز مدارس سما مطابق برنامه‌ریزی انجام‌شده و در اجرای تفاهم‌نامه عملکرد تعداد چهار مدرسه در سال 1400 به مدارس فعلی استان اضافه خواهد شد که در نتیجه آمار مدارس استان به 22 مدرسه افزایش می‌یابد. در راستای بخشنامه ایجاد مدارس عالی مهارتی در سال 1400 در شهرهای خرم‌آباد، بروجرد، دورود و الیگودرز تعداد چهار مدرسه عالی مهارتی راه‌اندازی خواهد شد.


بر این اساس در جریان ارتقای آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای سما 2، آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای سمای خرم‌آباد و بروجرد به دانشکده مهارت و کارآفرینی ارتقا یافته و فعالیت این دانشکده‌ها از مهر 1400 اجرایی خواهد شد.


در شهرهای الیگودرز و دورود که فاقد آموزشکده فنی و حرفه‌ای هستند با هماهنگی انجام‌شده با رؤسای واحدهای این دو شهر، مقدمات ایجاد دانشکده مهارت و کارآفرینی برای سال 1400 فراهم شده است.


آنا: سال 1400 را با چه اولویت و برنامه اصلی آغاز خواهید کرد؟


بهاروند: برای سال آینده تلاش خواهیم کرد تا علاوه‌بر اینکه در راستای تحقق شعار سال که توسط مقام معظم رهبری به‌عنوان فصل‌الخطاب برنامه‌های سال پیش رو است، حرکت کنیم و برنامه‌هایی را که در حوزه‌های مختلف مانند راه‌اندازی دانشکده کارآفرینی، دانشکده پیراپزشکی، دانشکده مهارت و کارآفرینی و مدارس عالی سما و ... تعریف شده است به نتیجه برسانیم.


انتهای پیام/4103/4062/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب