مورچهخوارها به طور ذاتی با تغییرات اقلیمی مبارزه میکنند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، زیستشناسان به تازگی اطلاعاتی در مورد مورچهخوارها کشف کردند که نشان میدهد این حیوانات کوچک به طور غریزی با تغییرات آبوهوا در محل زندگی خود مقابله میکنند.
مورچهخوارها از جمله معدود پستانداران تخمگذاری هستند که هنوز منقرض نشده و به حیات خود در کره زمین ادامه میدهند. تعداد قابل توجهی از جمعیت مورچهخوارها در استرالیا زندگی میکنند و برای یافتن غذای مورد پسند خود شیارهایی را در خاک حفر کرده و حشرات ریز را میخورند.
چنین رفتاری توسط مورچهخوارها سبب جابهجایی هوا بین ذرات خاک شده و کربن موجود در زمین آزاد میشود. در این حالت شرایط مطلوبی برای رشد گیاهان فراهم و زمانی که دانهای در خاک قرار میگیرد زودتر و بهتر شکوفا میشود. یعنی این رفتار مورچهخوارها تأثیر بهسزایی در حفظ سلامت خاک دارد.
در استرالیا بیشتر حیوانات حفاری کننده منقرض شدهاند و از همین رو خاک کشاورزی در مناطق مختلف این کشور وضعیت مطلوبی ندارد. مسئولان محیط زیست استرالیا برای مقابله با تهدید این حیوانات و جلوگیری از انقراض آنها محل حیات مورچهخوارها را منطقه حفاظت شده اعلام کردند.
در حقیقت مورچهخوار با جابهجا کردن ذرات خاک و بهبود شرایط رشد گیاهان سبب میشوند پوشش گیاهی در منطقهای خاص افزایش پیدا کرده و در نتیجه درختان اکسیژن بیشتری تولید کنند و در سطح وسیعی از شدت تغییرات اقلیمی کاسته میشود.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/