سهمیه قیر راههای روستایی 2 برابر شد
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به مصوبه مجلس در خصوص اختصاص معادل ریالی ۴ میلیون تن مواد اولیه قیر (وکیوم باطوم) برای راههای روستایی، گفت: اعطای قیر به دهیاریها و شهرهای کوچک برای بازسازی و بهسازی راههای روستایی بسیار مؤثر است؛ از طرفی یک سال توقفی که در این حوزه اتفاق افتاده موجب بروز مشکلات متعددی در راهها و جادهها شده است.
وی ادامه داد: مسائل راههای روستایی بهگونهای هستند که باید به صورت سالانه ترمیم شوند، مخصوصاً در مناطق سرد سیری و صعبالعبور، لذا اختصاص قیر برای بازسازی راههای روستایی کار بسیار درستی است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس امروز اختصاص دو میلیون تن قیر برای راههای روستایی را به چهار میلیون تن افزایش داد افزود: در گذشته مشکلاتی در خصوص نحوه ارائه قیر به پیمانکارها وجود داشت که با الحاقیه مجلس بر لایحه بودجه 1399 این رویه اصلاح و جلوی سوءاستفاده و رانت گرفته شد. ضمن اینکه پالایشگاههایی که نفت خام را به فرآوردههای نفتی تبدیل میکند به صورت خودکار و طبیعی وکیوم باطوم تولید میکنند لذا اگر تمام این محصولات را صادر کنیم، سودآوری خوبی برای کشور به همراه دارد اما به دلیل نبود ظرفیت کافی برای تحقق این امر، مجلس با مصوبهای اجازه داده تا از وکیوم باطوم برای بازسازی راهها روستایی استفاده شود.
وی ادامه داد: در مصوبه امروز مجلس شورای اسلامی در خصوص اختصاص معادل ریالی ۴ میلیون تن مواد اولیه قیر (وکیوم باطوم) برای راههای روستایی، مبلغ قید نشده بلکه به حجم آن اشاره شده است. اگر بخواهیم مبلغ را قید کنیم، قیمت قیر بهشدت افزایش پیدا خواهد کرد. لذا مجلس برای جلوگیری از افزایش قیمت دولت را مجبور کرد قیر را با قیمت به روز تا سقف 4 میلیون تن در اختیار دستگاهها قرار دهد.
نماینده مردم تربتحیدریه، مهولات و زاوه در مجلس یازدهم به افزایش قیمت قیر در ماههای اخیر اشاره کرده و یادآور شد: بخشی از این افزایش قیمت به علت عدم نظارت توسط دولت بود، از طرفی ایجاد تکلیف مجلس برای دولت در خصوص تأمین قیر تا سقف 4 هزار میلیارد تومان نیز در این افزایش قیمت بیتأثیر نبود که البته سؤالات و ابهامات بسیاری در این زمینه وجود دارد چرا که اکثر پالایشگاهها وابسته به دولت است؛ از طرفی هم برخی این افزایش قیمت را ناشی از عرضه قیر در بازار سرمایه میدانند که بنده معتقدم هرچند که عرضه قیر در بورس به دلیل نبود سقف قیمتی در افزایش نرخ آن مؤثر است اما عمده دلیل آن نبود نظارت کافی است.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/